ciasteczka - 39423 przepisów (strona:983/2629)

Ślimaczki z ciasta francuskiego 210

ciasto. Dodać też pokrojony w kostkę ser typu feta. 3. Całość zwinąć w rulon. Pokroić w plastry o grubości 2cm. Ułożyć na płasko na blaszce do pieczenia. wierzch ciastek posypać ziołami prowansalskimi. 4. Piec ok 20 minut w 200 st.C (góra-dół). Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
sałatka z rukolą, mozzarellą, pomidorkami i ziarnami 236

składniki: 1 opakowanie rukoli ok. 250 g pomidorków koktajlowych 150 g kuleczek mini mozzarelli 2 łyżki mixu sałatkowego Italia z orzeszkami pini Helio pieprz wykonanie: W

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto shrek 174

opakowania budyniu waniliowego - 2 łyżki cukru waniliowego - szczypta soli - 500 g śmietany 36 % - 3 opakowania galaretki zielonej - 2 łyżki cukru pudru - 900 ml zielonego soku - 2 opakowania ciastek delicji Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, stopniowo dodajemy cukry. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę. Ciasto przekładamy

Zainspirowana w kuchni
Lukier królewski 141

Idealny do dekoracji wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, tortów. Można dostosowywać jego gęstość do potrzeb i wyczyniać prawdziwe cuda. Odrobina barwników i nie ma rzeczy niemożliwych! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: 1 jajko – potrzebujemy tylko białko(...)rysowaniu konturów jak również do tworzenia napisów na ciastach i tortach. Rzadki – dodajemy odrobinkę więcej wody i gotowe – rzadkiego lukru używamy do wypełniania konturów.   Wskazówki do lukrowania: Lukrując ciasteczka lub tworząc lukrowe rysunki, warto zacząć od obrysowania konturów bardzo gęstym lukrem – białym lub w kolorze danego elementu. Gdy ten zacznie trochę tężeć (prawie od razu), można wypełniać wzory rzadkim

Za drzwiami kuchni
Spaghetti z pesto (pesto alla genovese) 232

Dzisiaj kuchnia włoska, do której mam słabość. Makaron spaghetti z pachnącym i pysznym pesto ze świeżej bazylii, orzeszków piniowych, czosnku, oliwy z oliwek i parmezanu. To

Oryginalny smak
herbatka z forsycji wg dr Henryka Różańskiego 183

składniki: 10-15 g kwiatów świeżych lub suchych 500 ml gorącej wody spirytus do zwilżenia kwitków wykonanie: Kwiatki forsycji zwilżamy spirytusem, następnie zalewamy wrzącą wodą i

Domowy Smak Jedzenia
koktajl z mango i awokado 202

składniki: 1 mango, miąższ 1/2 awokado sok z 1/2 limonki ok. 250 ml wody opcjonalnie miód do smaku wykonanie: Miąższ mango i awokado przekładamy do kielich

Domowy Smak Jedzenia
ciasto śnieżny puch 359

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru

Domowy Smak Jedzenia
Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato) 183

Torcik z musem czekoladowym, lekki jak chmurka, rozpływający się w ustach, bajecznie smaczny. Niestety trudno poprzestać na jednej porcji ;) polecam Wam serdecznie :) SKŁADNIKI 200 g czekoladowych ciasteczek 100 g masła 100 g cukru 400 g śmietany kremówki  200 g gorzkiej czekolady 16 g żelatyny w listkach (ok. 8 sztuk)* 3 białka(...)cacao amaro foglie di menta per decorazione * potete sostituire la gelatina in fogli con quella in polvere, ca. 32 grammi (8 cucchiaini) PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tortu rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkow ą   wykładamy do okrągłej formy o średnicy 20 cm,  wyrównując wierzch i wciskając

La grande e la piccola cuoca
spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego 195

*składniki: ok. 300 g makaronu spaghetti 100 g liści czosnku niedźwiedziego 25 g pestek dyni Helio 70 ml oleju np. słonecznikowego ok.1 łyżka soku z cytryny

Domowy Smak Jedzenia
Gofry belgijskie z argentyńskim karmelem. 195

Dulce de Leche Chimbote to oryginalny, karmelowy krem prosto z Argentyny. Ten przypominający smakiem karmel lub krówkę egzotyczny specjał może być doskonałym dodatkiem do lodów i deserów, kanapek oraz ciastek. Można go również używać jako słodzika do Yerba Mate. Produkt nie zawiera glutenu.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik marchewkowy według Marthy Stewart 205

waniliowy  duża łyżka mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Składniki polewy: szklanka kwaśnej śmietany (użyłam 12%) 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto zaczynamy od wykonania spodu. Masło roztapiamy w rondelku. Ciastka i orzechy drobno siekamy lub miksujemy i łączymy z cukrem. Całość zalewamy masłem i dokładnie mieszamy. Okrągła tortownicę o średnicy 25cm wykładamy papierem do pieczenia, na który wykładamy spód

ChilliJemy
Bombonierki Frutti di Mare Vobro. Wyjątkowy smak i kształt. 396

całą słodką ofertę firmy Vobro www.vobro.pl O firmie Vobro pisałam Wam już tutaj . Warto wspomnieć, że w „ VOBRO ” wytwarza się około 100 rodzajów wyrobów czekoladowych oraz ponad 30 gatunków ciastek. Surowce do ich produkcji sprowadzane są m.in. ze Szwecji, Niemiec, Belgii , Włoch i Słowacji. Rocznie z brodnickiej fabryki trafia na rynek światowy około 10 milionów bombonierek, z czego czwartą

Słodkie okruszki
lekka sałatka z suszoną śliwką 197

*składniki na 1 porcję: 1 garść miksu sałat 3-4 suszone śliwki Helio 2-3 pomidorki koktajlowe ok. 7 kosteczek sera feta wykonanie: Na talerz wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
zupa krem z czosnku niedźwiedziego 147

składniki: 100 g świeżego czosnku niedźwiedziego 1000 ml rosołu lub bulionu warzywnego ok. 60 ml wytrawnego białego wina 1 średnia cebula 1 por 3 ziemniaki 2

Domowy Smak Jedzenia