chwili smakowała jeszcze lepiej. Na samą myśl cieknie ślinka! Tak delikatna , że wręcz rozpływała się w ustach. Intensywnie waniliowa , która świetnie współgrała z sosem owocowym , a do tego przepyszne ciasteczko , którym obydwoje się zachwycaliśmy. Lody intensywne w smaku , kremowe , czekoladowo – waniliowe , pokryte dużą ilością kremowej bitej śmietany , a do nich gorący sos wiśniowy z kawałkami owoców. T. nie mógł się
Ostra na SłodkoKarmel , ciastko , czekolada – któż z nas nie kojarzy takiej reklamy ?!Dotyczyła ona co prawda batonika złożonego z dwóch paluszków , ale składniki są bardzo podobne do ciacha , która ja dziś chciała bym Wam przedstawić.Zapewne większość z Was kojarzy , a może nawet robiła.Chodzi o 3 Bit.Niesamowicie smaczne , ale też obłędnie słodkie ciasto bez pieczenia.Złożone z warstw herbatników … ciągnącego karmelu
Ostra na SłodkoChrupiące ciasto francuskie … subtelny smak bananów … i obłędny zapach kokosowego Malibu – czyż nie brzmi smakowicie?Nie tylko brzmi , ale dokładnie tak samo smakuje
Ostra na SłodkoUwielbiam ciasteczka fornetti! Ile razy przechodzę obok stoiska , gdzie je wypiekają , zawsze muszę się na nie skusić! Pamiętam je jeszcze z czasów ” młodości” , kiedy to razem z mamą jeździłam czasami po brata do szkoły i zawsze wstępowałyśmy do tesco , bo wiedziałyśmy , że tam je wypiekają! Chrupiące ciasto francuskie wypełnione nadzieniem. U mnie sezonowo – z rabarbarem i płatkami
Ostra na SłodkoSezon rabarbarowy z pełni , więc korzystajmy! Z rabarbarem robiłam już jak wiecie ciasto drożdżowe i ciasto budyniowe . Ostatnio były też drożdżówki i ciasteczka fornetti z rabarbarem. Dziś mam dla Was przepis na ciasto jogurtowe ucierane. Niesamowicie miękkie , puszyste , a zarazem wilgotne. Słodkie ciasto w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem tworzy fantastyczną całość , która posmakuje nawet tym , którzy za rabarbarem nie przepadają
Ostra na SłodkoWiem , że część z Was już od dawna tego przepisu u mnie wypatruje!Pokazałam kiedyś zdjęcie, a po przepisie ślad zaginął <tak , tak lenia miałam
Ostra na SłodkoNo! Są!Tak jak obiecałam!Przepyszne , mięciutki , delikatne i niesamowicie pachnące cinnamon rolls – czyli drożdżówki ślimaczki z cynamonem.Sprzedawane m.in w popularnych cukierniach Cinnabon.Po jednym
Ostra na SłodkoMokre w środku , kruche z zewnątrz …Mowa o kokosankach!Ich smak kojarzy mi się z dzieciństwem i tymi najmilszymi wspomnieniami , dlatego też zajadam je z
Ostra na SłodkoNo to oglądamy!http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-domowe-ciasteczka-migdalowe-bez-pieczenia
Ostra na SłodkoJuż kiedyś wspominałam , że w zamrażarce zawsze mam schowane ciasto francuskie.Tak na czarną godzinę ;)No bo albo słodkości mi się zachce … albo ktoś wpadnie
Ostra na SłodkoNo to oglądamy!http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-wytrawne-chrupiace-ciasteczka
Ostra na Słodkobłyszczały jak flesze aparatów! . Na sam koniec wszystkie dekoracje znalazły się na stole, tak by każdy mógł podziwiać dzieła pozostałych grup. Były cupcakes … cake popsy , muffiny i inne ciasteczka! . Wszystkie pięknie udekorowane! . Wspólne zdjęcia na koniec, ubieranie choinki i niesamowite prezenty dla każdej z nas umiliły nam koniec warsztatów. . PODSUMOWUJĄC: Co prawda niczego nowego się nie nauczyłam, ale znów
Ostra na Słodkosklepie. W tradycyjne, znane nam dania wpleciona często jest oryginalność, która sprawia , że z wielką przyjemnością ma się ochotę wypróbować ( ja wypróbuję! ) kilka z nich. Suflet czekoladowy … lawendowe ciasteczka … sernik taksówkarza … nadziewane piersi z kurczaka … naleśniki … zapiekane ziemniaki … i wiele wiele innych kuszących przepisów , wśród których z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa. Niezastąpiona w świątecznych wypiekach. Świetna do makowców, pierników, ciasteczek czy dekoracji ciast. Smakuje o wiele lepiej niż ze sklepowych półek. Post Kandyzowana skórka pomarańczowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujedowolne kształty i dekorować wg własnych upodobań, a tym samym dostosować do każdej okazji. Polecam. 5 opakowań budyniu waniliowego (można użyć malinowego lub czekoladowego jeśli chcemy mieć kolorowe ciasteczka) 3 jajka 1/2 torebki proszku do pieczenia 35 dag masła 50 dag mąki tortowej 25 dag cukru pudru Dodatkowo: marmolada do sklejania ciastek czekolada lub lukier do dekoracji cukier puder
Praktyczna pl