Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuMięciutkie i aromatyczne, które bardzo szybko znikają i takie, które trzeba robić po raz drugi, bo już do świąt nie doczekają. Co to? To pierniczki
Pysznie & Pięknieostygnięcia. Gdy trochę przestygnie wlać rozbełtane jajka, dokładnie wymieszać. Masa będzie dość luźna. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce na 24 godziny. Na drugi dzień rozwałkować i wycinać ciasteczka. Pierniczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 8 – 9 minut. Pierniczki można czekoladować lub lukrować
królestwo garówkubeczki: 250g serka mascarpone 300g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 5 łyżek migdałów 4 łyżki konfitury malinowej 3 kostki czekolady gorzkiej mix owoców w puszce "koktajl owocowy" kilka ciasteczek słomka ptysiowa z cynamonem firmy BRZEŚĆ WYKONANIE: 1. Śmietanę ubijamy na sztywno z mascarpone, pod koniec dodajemy cukier puder. 2. Migdały prażymy na patelni 3. Czekoladę ścieramy na tarce
Dziś Ja gotujeodświętnym czasem, dlatego sama też chętnie je przygotowuję. To również ciasto, którego przygotowania uczę moje dzieci, bo naprawdę nie jest trudne. Do takiego ciasta możemy dodać swoje ulubione ciasteczka, pianki czy bakalie. PRZEPIS NA BLOK CZEKOLADOWY POMARAŃCZOWO PIERNIKOWY Składniki na blok czekoladowy: 1 opakowanie 500g mleka w proszku pełnotłustego 3/4 – 1 szkl cukru trzcinowego 25 dag masła lub margaryny
Dorota Smakujewłasnoręcznie robione prezenty cieszą o wiele bardziej niż mało przemyślane głupotki, które rzucamy w kąt. A na przykład taki domowy peeling kawowy, muesli, czy „gotowiec” na ciasteczka z żurawiną warto mieć pod ręką. Dzisiejsze kaszotto jest niezwykle aromatyczne i niczym nie różni się w przygotowaniu od przepisów na risotto, stąd taka nazwa. Posiadanie pod ręką domowego koncentratu bulionu
Be Fit Be Strongbabkę . A czego nie może zabraknąć podczas przygotowań do Świąt? Oczywiście dobrego papieru do pieczenia. Ja nie wyobrażam sobie bez niego domowych wypieków. Piekę na nim nie tylko ciasta, ciasteczka, ale też drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami i… naszą ukochaną domową pizze. Tak, tak dobrze czytacie. Papier do pieczenia Stella jest do tego idealny. Dzięki temu spód pizzy
Słodkie okruszkistarczyć do tortu! Zrobiłam go z gotowym kremem ze słoika, ponieważ kupiłam go na spróbowanie i nie byłam w stanie zjeść bez niczego, taki jest słodki. Kupiłam też ciasteczka Speculoos i będę robić domowy krem Speculoos, ale nie wiem czy do świąt zdążę go zrobić! Składniki: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 125 g kremu Speculoos, schłodzonego* W misce umieszczamy mascarpone
Słodki PomysłKokosanki robię, od baaaardzo dawna. Moja rodzina, bardzo je lubi. Dlatego, postanowiłam je urozmaicić, żeby zawsze nie były takie same. Tym razem czekoladowe. Okazało się, że
Agusiowe smakołykiPiekę je co roku, obdarowuję rodzinę i mam wrażenie, że nigdy nam się nie znudzą. Może dlatego, że piekę je tylko na Boże Narodzenia, bo właśnie
Obiad gotowyczas mieszamy, aby nie powstały grudki. Mieszamy do czasu, aż krem zgęstnieje. Jeśli jednak powstaną grudki, masę można przetrzeć przez drobne sito. Taki krem to idealny dodatek do kruchych ciasteczek, tortów i deserów. No i tarty oczywiście! Aby białka się nie zmarnowały, możecie wykorzystać je do omletu, który potem podany z kremem lemon curd umili poranek. Białka ubijamy na sztywną
KucharzycaKlasyka. Kruche ciasto z kremowym, słodko-kwaśnym nadzieniem. Przepisów na lemon curd przetestowałam kilka. W każdym występuje jajko, masło, cukier i sok z cytryny, jednak w
Kucharzycamąką kokosową. Bardzo lekkie, idealne na śniadanie, ale deser też Mąkę kokosową można wykorzystać na wiele sposobów – od ciast, po placki i ciasteczka. Ten przepis to pierwsze podejście – wychodzą biszkoptowe, lekkie, ale nie chrupiące gofry. Jak zwykle dodatki dowolne – oczywiście polecam owoce Biszkoptowe gofry z mąką kokosową
FitkotProste w przygotowaniu ciasteczka owsiane. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu pół kostki margaryny tabliczka czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Margarynę rozpuścić w garnku. Pozostałe składniki wsypać do miski i wymieszać mikserem. Następnie dodać przestudzoną margarynę. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można
Danka Pichciserka ricotta 400 g serka homogenizowanego 200 ml śmietanki 30% 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 300 g świeżych truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ciasteczka pokruszyć, przełożyć do blendera. Zalać roztopionym masłem i zmiksować. Tortownicę o wymiarach 23 cm wyłożyć folią spożywczą. Na spód przełożyć masę ciasteczkową i wyrównać. Całość włożyć do lodówki na 15-20 minut
Danka Pichci