ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1497/2595)

Wegańskie ciasteczka biszkoptowe 184

Po spróbowaniu ciasteczka bardzo przypominały mi biszkopty, więc tak też je nazwałam. Na taką ocenę wpłynął zarówno smak, choć wydaje mi się, że bardziej struktura. W

Zdrowie na języku :P
Fit ciasto z kubka: tylko 3 składniki! 263

W trzy minuty zamień trzy składniki na jeden kubek pełen pysznego, delikatnego ciasta czekoladowego! 🙂 Bez mąki, bez cukru i bez mleka. Szybko, szybko, nie ma czasu

Wiszniówka
Pieczone pączki z dodatkiem ziemniaków, w polewie czekoladowej 165

Zapraszam na pączki w stylu zero waste! Jeśli zostało Ci trochę ziemniaczanego puree, to nie zawahaj się użyć go do ciasta na pączki. Gotowane ziemniaki wzbogacają

Wiszniówka
Taratuszki czyli rosyjskie faworki 129

Słyszeliście o przysmaku taratuszki. To rosyjskie faworki, do złudzenia przypominające nasze tyle tylko, że robi się je łatwiej, szybciej i chyba taniej. Ciasto przygotowywane jest na

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z POWIDŁAMI 196

   Pyszne rogaliki krucho-drożdżowe, z domowymi powidłami śliwkowymi ... Kruche, maślane, wprost rozpływające się w ustach. Gdy użyjemy domowych powideł bez dodatku cukru, otrzymamy wypiek

Smaczne Zdrowe
Cynamonowe bułeczki (Cinamonn Rolls) 250

Lekko słodkie, miękkie i pachnące cynamonem bułeczki będą znakomitym przywitaniem weekendowego poranka z kubkiem gorącej kawy. W tygodniu zaś, chętnie zabieram je ze sobą na drugie

Fabryka pomysłów
Moje cztery pory roku Iga Sarzyńska 188

pory roku" Igi Sarzyńskiej to niezwykła podróż po świecie cukiernictwa dla amatorów i zawodowców. Jest to poradnik na dwadzieścia siedem dekoracji,które są inspiracją do w dekorowaniu ciast i ciasteczek. Książkę Moje cztery pory roku Iga Sarzyńska kupiłam w Tania książka Iga Sarzyńska, jest mistrzynią cukiernictwa, pochodzącą założycielką i projektantką w pracowni

Kulinarne pyszności Molki
Ciasteczka Walentynkowe 144

Walentynki stały się ostatnio bardzo modnym świętem. Już od końca stycznia w sklepach możemy zauważyć wysyp serduszek, walentynkowych czekoladek, czy też innych prezentów. Osobiście nie jestem

365 dni dookoła kuchni
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 133

Czaiłam się do zrobienia tych serowych oponek już dłuuuugo. Prawdę mówiąc zupełnie nie wiem czemu. Oponki twarogowe robi się błyskawicznie a są puszyste, przepyszne i proste

Mieszam w Garnku
Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek 134

Lubimy wszelkie pączki, oponki czy faworki. Nic nie poradzę i o ile pączki robię 1-2 razy w roku, to na faworki prościej mnie namówić. Dzisiaj

Mieszam w Garnku
Karnawałowe róże 243

Pyszne i chrupiące. Przepis jak na faworki, ale ich podanie nieco inne. Może bardziej pracochłonne, bo składające się z kilku elementów. Ale czego się nie robi

Słodki Zakątek
Sernik z pierniczkami 177

theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sernik i piernik w jednym? Zdarza się- szczególnie w okresie zimowym, gdy trudno się zdecydować na jeden przysmak 😉 Korzenne, aromatyczne ciasteczka zatopione w masie serowej i jeszcze wpisujemy się w świąteczny, przytulny klimat . Całość podana w biszkopcie nasączona nakropkiem cytrynowym i  udekorowana polewą z lukrem wiśniowym.   A ”wisienką

Domowe ciasta
Pieczone pączki z dodatkiem ziemniaków, w polewie czekoladowej 135

Zapraszam na pączki w stylu zero waste! Jeśli zostało Ci trochę ziemniaczanego puree, to nie zawahaj się użyć go do ciasta na pączki. Gotowane ziemniaki wzbogacają

Wiszniówka
3 URODZINY BLOGA 108

kiedy to zleciało, bo mam wrażenie jakby to było wczoraj :) Dokładnie 3 lata temu opublikowałam pierwszy post  ROGALIKI DROŻDŻOWE , natomiast najwięcej odsłon na dzień dzisiejszy mają  SZYBKIE CIASTECZKA Z DŻEMEM . Do tej pory ukazało się 588 postów oraz uzyskałam łącznie ponad  4 720 000   wyświetleń.  Przyznam Wam, że nie sądziłam, że prowadzenie bloga

Zrób to smacznie
Krem maślano-orzechowy 145

Orzechy włoskie są moimi ulubionymi, więc ten krem bardzo lubię i robię go od wielu lat. Jest idealny do przekładania ciast, ciasteczek i tortów czy wypełniania rurek oraz babeczek. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Z podanych proporcji wystarczy go np. do podwójnego przełożenia tortu o średnicy 22 cm.  Możecie również orzechy włoskie

Di gotuje