Po spróbowaniu ciasteczka bardzo przypominały mi biszkopty, więc tak też je nazwałam. Na taką ocenę wpłynął zarówno smak, choć wydaje mi się, że bardziej struktura. W
Zdrowie na języku :PW trzy minuty zamień trzy składniki na jeden kubek pełen pysznego, delikatnego ciasta czekoladowego! 🙂 Bez mąki, bez cukru i bez mleka. Szybko, szybko, nie ma czasu
WiszniówkaZapraszam na pączki w stylu zero waste! Jeśli zostało Ci trochę ziemniaczanego puree, to nie zawahaj się użyć go do ciasta na pączki. Gotowane ziemniaki wzbogacają
WiszniówkaSłyszeliście o przysmaku taratuszki. To rosyjskie faworki, do złudzenia przypominające nasze tyle tylko, że robi się je łatwiej, szybciej i chyba taniej. Ciasto przygotowywane jest na
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszne rogaliki krucho-drożdżowe, z domowymi powidłami śliwkowymi ... Kruche, maślane, wprost rozpływające się w ustach. Gdy użyjemy domowych powideł bez dodatku cukru, otrzymamy wypiek
Smaczne ZdroweLekko słodkie, miękkie i pachnące cynamonem bułeczki będą znakomitym przywitaniem weekendowego poranka z kubkiem gorącej kawy. W tygodniu zaś, chętnie zabieram je ze sobą na drugie
Fabryka pomysłówpory roku" Igi Sarzyńskiej to niezwykła podróż po świecie cukiernictwa dla amatorów i zawodowców. Jest to poradnik na dwadzieścia siedem dekoracji,które są inspiracją do w dekorowaniu ciast i ciasteczek. Książkę Moje cztery pory roku Iga Sarzyńska kupiłam w Tania książka Iga Sarzyńska, jest mistrzynią cukiernictwa, pochodzącą założycielką i projektantką w pracowni
Kulinarne pyszności MolkiWalentynki stały się ostatnio bardzo modnym świętem. Już od końca stycznia w sklepach możemy zauważyć wysyp serduszek, walentynkowych czekoladek, czy też innych prezentów. Osobiście nie jestem
365 dni dookoła kuchniCzaiłam się do zrobienia tych serowych oponek już dłuuuugo. Prawdę mówiąc zupełnie nie wiem czemu. Oponki twarogowe robi się błyskawicznie a są puszyste, przepyszne i proste
Mieszam w GarnkuLubimy wszelkie pączki, oponki czy faworki. Nic nie poradzę i o ile pączki robię 1-2 razy w roku, to na faworki prościej mnie namówić. Dzisiaj
Mieszam w GarnkuPyszne i chrupiące. Przepis jak na faworki, ale ich podanie nieco inne. Może bardziej pracochłonne, bo składające się z kilku elementów. Ale czego się nie robi
Słodki Zakątektheme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sernik i piernik w jednym? Zdarza się- szczególnie w okresie zimowym, gdy trudno się zdecydować na jeden przysmak 😉 Korzenne, aromatyczne ciasteczka zatopione w masie serowej i jeszcze wpisujemy się w świąteczny, przytulny klimat . Całość podana w biszkopcie nasączona nakropkiem cytrynowym i udekorowana polewą z lukrem wiśniowym. A ”wisienką
Domowe ciastaZapraszam na pączki w stylu zero waste! Jeśli zostało Ci trochę ziemniaczanego puree, to nie zawahaj się użyć go do ciasta na pączki. Gotowane ziemniaki wzbogacają
Wiszniówkakiedy to zleciało, bo mam wrażenie jakby to było wczoraj :) Dokładnie 3 lata temu opublikowałam pierwszy post ROGALIKI DROŻDŻOWE , natomiast najwięcej odsłon na dzień dzisiejszy mają SZYBKIE CIASTECZKA Z DŻEMEM . Do tej pory ukazało się 588 postów oraz uzyskałam łącznie ponad 4 720 000 wyświetleń. Przyznam Wam, że nie sądziłam, że prowadzenie bloga
Zrób to smacznieOrzechy włoskie są moimi ulubionymi, więc ten krem bardzo lubię i robię go od wielu lat. Jest idealny do przekładania ciast, ciasteczek i tortów czy wypełniania rurek oraz babeczek. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Z podanych proporcji wystarczy go np. do podwójnego przełożenia tortu o średnicy 22 cm. Możecie również orzechy włoskie
Di gotuje