Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosi"Tymczasem przyszedł grudzień. Kocham grudniowe poranki, pierwsze przymrozki, żałosne drzewa bez liści. Każdy miesiąc cieszy mnie z innych przyczyn, ale tylko grudzień - wzrusza". Krystyna Siesicka Co
My simple kitchenScroll down for recipe in English. Składniki: (forma o wym. około 18x25 cm.) Masa czekoladowa: 250 g. masła 3 łyżki gorzkiego kakao 120 g. cukru 1
Delicious Placepomarańczowy, delikatny, muślinowy, pachnący i cudowny! Zakochacie się w nim na pewno! Orange curd to taka pomarańczowa pyszność, którą warto zrobić od czasu do czasu. Idealnie pasuje do kruchych ciasteczek albo do naleśników czy biszkoptu. Można używać go jak dżemu do smarowania chałki lub innego pieczywa. Sama nie wiem czy wolę właśnie ten krem czy wersję cytrynową, lemon curd . Najlepiej
Smaczna Pyzasytuacja niemożliwa, ale nie piekę co roku zbyt dużo. Oprócz tortu-choinki pewnie będzie jeszcze makowiec i może keks, bo to ulubione ciasta mojej rodziny. Nie zabraknie też drobnych ciasteczek , bo te mogą poleżeć ukryte w szczelnie zamykanych pojemnikach i zawsze znajdą się na nie chętni. Ale ozdobą stołu ma być słodka Choinka czyli tort przekładany dwoma kremami, z nutą
Smaczna Pyzałyżka płynnego oleju MCT 15 ml gęstego mleka kokosowego 1/2 łyżeczki erytrytolu lub kilka kropli stewii w płynie (opcjonalnie) 1 łyżeczka przyprawy piernikowej 1 łyżeczka kakao 1 ciastko piernikowe pokruszone (opcjonalnie) Przyprawa piernikowa 4 łyżeczki cynamonu mielonego 1 łyżeczka gałki muszkatołowej mielonego 1 łyżeczka ziela angielskiego mielonego 1/2 łyżeczki ziela angielskiego mielonego 1/2 mielonego goździków mielonych Sposób przygotowania Wszystkie składniki
Modern Cave Girlpierniczki całkowicie wystygną, szykujemy lukier. W szklance mieszamy cukier puder z sokiem z cytryny. Lukier powinien być gęsty, jeśli będzie za rzadki dodajemy nieco więcej cukru. Gotowym lukrem polewamy ciasteczka
Kulinarne przygody Gatitywystygną rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy babeczki. Ozdabiamy zimowo/świątecznie - u mnie gwiazdki i perełki. Mamy gotowe świąteczne muffinki :) Smacznego! Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek oraz pieczenia mięsa możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TU - KLIK! przepiękne ozdoby świąteczne dla Waszego domu! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku
Moje Kuchenne RewelacjeWitam się Mikołajkowo :) Dzisiaj nie mam dla Was przepisu na ciasteczka dla Mikołaja, ale mam za to pyszne rogaliki które z powodzeniem mogą je zastąpić. Rogaliki są mięciutkie, dobrze nadziane i oblane czekoladą, na jednym nie poprzestaniecie :) Składniki na 25-30 rogalików: 280 g mąki pszennej tortowej 25 g drożdży świeżych 1 jajko kl M 2 i 1/2 łyżeczki przyprawy
Gotowanie...to proste !autorka twierdzi, są też nowe perełki. I teraz złota myśl Pani Doroty - "Każdy, niezależnie od tego, jaki jest poziom jego umiejętności, może zostać guru pieczenia ciast i ciasteczek , a jego czekoladowe dzieła będą budzić powszechny zachwyt." Wiele razy korzystałam z przepisów pani Doroty jak i porad umieszczonych na blogu, nigdy się nie zawiodłam, a ciasta zawsze wychodzą świetne. Nauczyłam się
Radość kipiąca uśmiechem.względu na zainteresowania Mam nadzieję, że prezentownik będzie dla Was pomocny Dla miłośniczek gotowania i jedzenia Miseczka z łupin kokosa Niebieski kubek Rękaw do dekorowania Zestaw do pieczenia ciasteczek Plakat – Kulinarny niezbędnik Miseczka Zestaw past orzechowych Dla miłośniczek zdrowego stylu życia Herbata Klitoria ternateńska Książka lunchbox na każdy dzień Butelka na wodę Waga kuchenna Książka Fit przepisy Baletnicy Lunchbox
365 dni dookoła kuchniKrem czekoladowy: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 200g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej 64% Dodatkowo: około 160g powideł śliwkowych lub konfitury malinowej lub pomarańczowej draże i ciasteczka gwiazdki do ozdoby cukier puder Diamant do posypania Ciasto: 1. Do mąki dodać kakao, przyprawy, proszek od pieczenia, sodę, wymieszać łyżką. 2. Jajka wbić do czystej, suchej miski, dodać cukier
Mała Cukierenkaskładniki na lukier, jednak na swoich pierniczków nie ozdabiałam, ponieważ za lukrem nie przepadam Szukasz innych przepisów na pierniczki? Znajdziesz je TUTAJ Niemieckie pierniczki Pfeffernusse Składniki na ok. 20 ciasteczek: 250 g mąki tortowej 125 g miodu 50 g cukru 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 3 łyżeczki przyprawy do piernika pół łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki białego
365 dni dookoła kuchniDomowe pierniczki to już stały element naszych świątecznych wypieków i nie wyobrażamy sobie, żeby ich wspólnie nie robić. Od lat korzystam z ulubionego przepisu, który znalazłam
Bernika - moj kulinarny pamietniknakładam na blaszkę pierniczki (wielkość taka, jaką lubicie, moje mają 4 cm średnicy). Jeżeli chcecie zrobić pierniczki na opłatkach, układając ciasto na opłatku, zostawcie bo bokach kilka milimetrów, ponieważ ciasteczka się odrobinę rozlewają. Pierniczki piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-18 minut. Pierniczki wyciągam z piekarnika i przygotowuję polewę. Cukier puder i kakao mieszam w miseczce. Olej
Słodki sentyment