ciasteczka - 39501 przepisów (strona:147/2634)

Serowe wiatraczki ze śliwkami 176

Wiatraki przekładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.  Przydaje się nóż cukierniczy albo elastyczna, ale usztywniana cienka deska do krojenia, bo ciastka są bardzo miękkie i delikatne. Ciastka posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. Piec w temperaturze ok. 180-200 stopni. Pierwsza partia piecze się ok. 25 minut, kolejne - kwadrans. Jeśli dla kogoś ilość dodanego cukru jest zbyt(...)mała, można oprószyć ciastka cukrem pudrem. ----------- Podobne: Oponki serowo-drożdżowe Rogaliki drożdżowe z marmoladą Ciastka na maślance

Weekendy w domu i ogrodzie
CZEKOLADOWO - WANILIOWA KAWA MROŻONA 183

Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 150 ml zimnego mleka 1 kulka lodów czekoladowych 1 kulka lodów waniliowych 4 kostki lodu Przygotowanie: Do miksera wrzucić kostki lodu

Ciastka - domowe słodkości
BISZKOPTOWA KAWA MROŻONA 144

Składniki:   (porcja na 1 szklankę) 6 biszkoptów 150 ml mleka 6 kostek lodu 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Do miksera wrzucić kostki lodu, biszkopty (ja

Ciastka - domowe słodkości
Szkło gastronomiczne do serwowania alkoholu w restauracji 190

Większość z nas bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z tego, iż napoje alkoholowe powinny być serwowane, każdy w odpowiednim do siebie szkle. Na rynku znajdziemy mnóstwo

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik na zimno z borówkami 238

przygotowane na zimno. Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło. Sernik z borówką na spodzie z ciastek wyszedł pysznie.     Spód 200 g ciastek kruchych  typu petitki 150 g masła   Masa borówkowa: 500 g borówek sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny   Masa serowa(...)łyżka cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny   Masa kremowa: 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny   1 galaretka o smaku owoców leśnych   Ciastka pokruszyć, najlepiej w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać, najlepiej ręką. Gotową masą wyłożyć formę o wymiarach około 25 cm na 29 cm.   Borówki zmiksować na gładką masę

Jadło i czytadło
PLACEK JAGODOWY 169

JAGODY (czarne jagody, czernice, czarne borówki) - właściwości jagód znane są od wieków. Owoc ten ma wiele wartości odżywczych, które mają znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Poprawiają

Ciastka - domowe słodkości
MUFFINY KOKOSOWO - WANILIOWE 190

Składniki: 1 i 1 / 2  szklanki mąki 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2  szklanki lub 3 / 4 szklanki wiórków kokosowych  1 łyżeczka proszku

Ciastka - domowe słodkości
KRUCHE CIASTECZKA KOKOSOWE 164

Składniki: 1 / 2 kostki margaryny 1 / 2 szklanki cukru 1 jajko 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 / 2 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie: Mąkę z proszkiem

Ciastka - domowe słodkości
MUFFINY Z JABŁKAMI 141

Składniki: 200 g mąki 3/4 szklanki cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 ml oleju 100 ml mleka 1

Ciastka - domowe słodkości
BABKA TULIPAN Z KOKOSEM 152

Składniki: 2 szklanki mąki 3 / 4 szklanki cukru kostka margaryny 6 jajek 5 - 6 łyżek mleka 3 łyżki wiórków kokosowych 1 - 2 łyżek kakao  1

Ciastka - domowe słodkości
BABKA SEROWA 178

Składniki: 250 g mąki 150 g margaryny 100 g cukru 3 jajka 250 g waniliowego serka homogenizowanego 1 opakowanie kiśla cytrynowego sok z 1 / 2 cytryny

Ciastka - domowe słodkości
BABKA MOCNO MIGDAŁOWA 167

Składniki: 3 szklanki mąki 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka cukru migdałowego 1 szklanka mleka 1 / 2 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka

Ciastka - domowe słodkości
SERNIK NA CZEKOLADOWYM SPODZIE 210

Składniki: Ciasto kakaowe: 125 g margaryny 1 / 2 szklanki cukru 3 łyżki wody 1 - 2 łyżek kakao 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka

Ciastka - domowe słodkości
TORT CZEKOLADOWO - CYTRYNOWY 205

Składniki: Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 / 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe bez

Ciastka - domowe słodkości
WAFELKI Z MASĄ KAKAOWĄ 161

Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 3 - 4 łyżki kakao  1 słoiczek powideł lub dżem Przygotowanie: Margarynę rozpuścić z wodą, następnie

Ciastka - domowe słodkości