Składniki: 350 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżka suszonego tymianku 1 łyżeczka soli 150 g sera żółtego 1
Ciastka - domowe słodkościTruskawki - są to pierwsze owoce sezonowe, pojawiają się na przełomie maja i czerwca i towarzyszą nam do połowy lipca. Owoce te są źródłem wielu witamin i
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 1,5 litra wody przygotowanej lub mineralnej niegazowanej może być również gazowana 1 duża cytryna garść wierzej mięty Przygotowanie: Cytrynę dokładnie umyć (najlepiej płynem
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki 1 łyżka proszku do pieczenia 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 1
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 250 g margaryny 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2 kg sera białego 3 łyżki żelatyny 1 szklanka mleka 1 łyżka ciemnego kakao 1 opakowanie galaretki
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 20 dag margaryny 10 dag cukru pudru 1 łyżka kakao Masa waniliowa: 2 budynie waniliowe 1 / 2 szklanki cukru 1
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 300 g mąki pszennej 1 - 2 łyżek kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka 100 - 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml
Ciastka - domowe słodkościLiście zielonej herbaty znajdują coraz większe zastosowanie w naszej kuchni, nie tylko w formie napojów, ale można je wykorzystać jako dodatek do ciast i deserów. Według
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 350 g mąki pszennej 400 ml mleka 1 szklanka cukru 2 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g margaryny lub masła
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 100 g zimnej margaryny 125 g mąki pszennej 3 żółtka 80 g cukru 100 g wiórków kokosowych szczypta soli Beza: 60 g
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: około 400 ml wody niegazowanej lub gazowanej sok z cytryny lub limonki kilka listków świeżej mięty kilka truskawek kilka plasterków cytryny można dodać również plasterki
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 2 cytryny 400 g mąki pszennej 2 łyżki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 200 ml oleju cukier puder
Ciastka - domowe słodkościSynowie uwielbiają te ciastka..dlaczego by nie zrobić z nimi ciasta? Jak pomyslałam tak też zrobiłam.Padło na sernik, a że mamy lato, sernik na zimno.Na pewno przypadnie Wam do smaku, spróbujcie. Ciasto podałam na pięknym zestawie RAJSKI OGRÓD- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 1 kg sera w wiadereczku naturalnego cukier puder do smaku 200 ml smietany kremówki(...)serka mascarpone 2,5 opakowania ciastek np oreo 3 łyzki żelatyny wiórki czekoladowe różowe ze sklepu SŁODKI ŚWIAT 40 dag margaryny Wykonanie: Margarynę roztapiamy. Jedno opakowanie ciastek blendujemy, dodajemy wystudzoną rozpuszczoną margarynę.Mieszamy, wylepiamy dno tortownicy 25 cm.Odstawiamy do lodówki do stężęnia. Żelatynę zalewamy wodą, tyle żeby przykryła. Mieszamy. Kiedy zgęstnieje podgrzewamy, ale nie gotujemy. Studzimy. Śmietanę
Z Majeczką w kuchniAromatyczny i aksamitny sernik z pysznym kremem , zrobiony na spodzie z domowych ciastek Speculoos , polany sosem karmelowym. Słodki, przeznaczony w szczególności dla seromaniaków ;) Krem i ciastka Speculoos polecam zrobić samemu! Składniki: Spód ciasteczkowy: 160 g ciastek Speculoos (np. z domowego przepisu ) 1 łyżeczka cynamonu 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g zmielonego(...)pojawienia się bąbelków. Następnie zwiększyć ogień i gotować około 3 minutki do skarmelizowania i zgęstnienia sosu. Jeszcze ciepły rozprowadzić po ostudzonym serniku. Tak przygotowany sernik udekorować, np. pokruszonymi ciastkami Speculoos. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Moje Wypieki
Nastoletnie WypiekanieSłodki krem, zrobiony z ciastek o tej samej nazwie, których przepis niedawno zamieściłam na blogu. Zdecydowanie dla miłośników korzennych, wyrazistych smaków. Prosty(...)szybki w przygotowaniu. Nada się zarówno na kanapki, do naleśników, lodów, deserów, czy po prostu do wyjadania palcem ze słoika. Polecam! Składniki: (na 2 małe słoiczki kremu) 150 g ciastek Speculoos (np. z domowego przepisu ) 60 g miodu 30 g cukru trzcinowego 100 ml mleka 50 ml oleju kokosowego, lekko podgrzanego 90 g posiekanej
Nastoletnie Wypiekanie