Ciasto w dziurki 163kompletnie mnie zaskoczyło. Jest bardzo smaczne, nie za wysokie i wygląda wesoło. Smakiem przypomina wypieki, które dostaniemy na urlopie w Egipcie lub Tunezji. Pokrojone na kwadraciki śmiało udaje małe ciasteczka. Nie potrafię jednak powiedzieć, jakie to jest ciasto. Z reguły gryziesz kawałek i mówisz: o, jaki lekki biszkopcik. Albo: o kruche ciasto. Pyszne, na masełku! A tutaj siedzę i łamię
dolcevitainmykitchen
Chlebek bananowy 196drobnego cukru do wypieków 500g rozgniecionych bananów sok wyciśnięty z połowy cytryny Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Chlebek bananowy -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcik
Chlebek bananowy 196drobnego cukru do wypieków 500g rozgniecionych bananów sok wyciśnięty z połowy cytryny Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Chlebek bananowy -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcik
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z CIASTA TOPIONEGO – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 161Rogaliki drożdżowe z ciasta topionego to przepis, który przygotowałam dziś w ramach naszego cyklu NA SŁODKO ZE SWEET DECOR , a jednocześnie przepis, który jest propozycją na
Ostra na Słodko
Racuchy drożdżowe z jabłkami 509Pachnące racuchy drożdżowe z jabłkami to pyszny i szybki deser dla całej rodziny. Sprawdzony przepis na racuchy z jabłkami pozwoli w pełni cieszyć się wyjątkowym smakiem
Kuchnia Na Wypasie
Domowe kokosanki 163Domowe kokosanki Lubicie kokosowe słodkości? Ja uwielbiam. Dziś mam dla Was przepis na moje ulubione domowe kokosanki. Kokosanki, to pyszne ciastka na bazie białek z dużą
Słodkie okruszki
Sernik pomarańczowy 161schłodzonej śmietanki 30% 800g białego sera (używam piątnicy w wiaderku) 4 duże jaja 1 pomarańcza 3/4 szklanki drobnego cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej Spód: 100g masła 250g ciastek (użyłam ciasteczek korzennych) Dodatkowo: 2 pomarańcze 1 szklanka cukru dżem do posmarowania sernika (u mnie kwaśny brzoskwiniowy, który równoważy się ze słodyczą pomarańczy) Przygotowanie: Przygotowanie sernika rozpoczynamy od wykonania
ChilliJemy
Cynamonowe pączusie 108Tłumaczenie PL -> ENG i DE Szybka i pyszna propozycja karnawałowa , czyli cynamonowe pączusie na proszku do pieczenia. Są bardzo łatwe i bardzo smaczne. Bezproblemowy przepis
Słodki sentyment
Ciasto orzechowe 198Uwielbiam wszystko co orzechowe – wszelkie torty, ciasta i ciasteczka. To ciasto wyszło wyśmienicie i wszystkim bardzo smakowało, ale…. nie obyło się bez komplikacji, które na tamten moment lekko zszargały mi nerwy;) Tak naprawdę ciasto to miało wyglądać zupełnie inaczej, ale użyłam mniejszej blaszki i wyrosło jak oszalałe. Postanowiłam więc przekroić ciasto orzechowe na pół, a biszkopt zamiast
Smaki Na Talerzu
Blok waniliowo-bakaliowy 162Witam wszystkich moich czytelników w Nowym Roku:)) Blok waniliowo-bakaliowy, to mocno bakaliowa słodka przekąska. Pięknie i apetycznie wygląda i taka jest:)Smakiem przypomina białą czekoladę
gotuj ze mną
Ciasto bez pieczenia do kawy 104Przepyszne ciasto do kawy, które jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Obok takiego deseru nie da się przejść obojętnie. Składniki: 2 opakowania ciasteczek łakotki kawowe jedno opakowanie petitki zwykle 200g mielonego twarogu 400g śmietanki 1 budyń 2 cukry waniliowe Sposób przygotowania: W garnuszku ugotować budyń, twaróg wymieszać z 1/5 szklanki cukrem pudrem, bitą śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Po ostygnięciu
Wasze Przepisy
Polewy – jak je robić by były idealne w smaku i konsystencji? 147potrzebujemy jedynie gorzkiej czekolady i mleka sojowego. Pamiętajmy, że pomysłów na ciasta wegańskie wciąż przybywa, dzięki czemu weganie mogą cieszyć się m.in. smakiem sernika w postaci tofurnika, keksem, ciasteczkami, tartami, muffinkami czy torcikami! Polewy – jak je robić? Choć polewy przygotowuje się szybko i niezwykle łatwo warto pamiętać o kilku cennych wskazówkach, dzięki którym zarówno ich smak, jak i konsystencja
Kuchcik gotuje
Kulinarne trendy 2021 145pozytywne wspomnienia, najczęściej z dzieciństwa, bo jednak większość z nas miało mniej problemów w dzieciństwie niż teraz. W książce Marcela Prousta pod tytułem W stronę Swanna jest to ciastko moczone w herbacie. Co prawda sprawa comfort food jest teoretycznie indywidualna dla każdego, ale w Polsce, kraju, w którym PRL uprościł i ujednolicił wszelkie regionalizmy kuchenne sprawa jest prosta
Kryzysowa Książka Kucharska