smakach. Nadają się świetnie do dekoracji boków tortów, będą tam wyglądały bardzo efektownie. Możecie również wykorzystać je do dekoracji wierzchu toru. Wystarczy, że wykorzystacie do tego również formę do ciasteczek albo pierniczków i dzięki temu otrzymacie wymarzone kształty na górze ciasta. Do najpopularnieszych posypek należą: wiórki czekoladowe płatki czekoladowe wiórki kokosowe płatki migdałów koraliki i posypki ze sklepu (zawierają najczęściej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na nieziemsko pyszne rogaliki drożdżowe mam dzięki koledze z mojego działu IT, w którym razem pracujemy. Nie można się od nich oderwać. Dzisiaj zagościły na
Kocham CzekoladęSkładniki Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 1 łyżka cynamonu 150 g mlecznej czekolady ½ szklanki brązowego cukru ½ szklanki białego cukru
Kocham CzekoladęBardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. W sam raz na niespodziewanych gości. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego konfitura owocowa (u mnie domowa konfitura jeżynowa) 2 łyżki
Kocham CzekoladęZnacie te ciasteczka? To chocolate crinkles. Są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Ich smak przypomina brownie. Są mięciutkie w środku i delikatnie chrupiące
Bernika - moj kulinarny pamietnikKwietniowa Piekarnia Amber a w niej wypiekamy precle. Lubicie precle? chyba nie ma takiej osoby co by ich nie lubiła a jeśli jest to niech da
Moje Małe Czarowanieekstrakt do smaku) syrop trzcinowy lub miód do polania (opcjonalnie) odcedź ciecierzycę i zblenduj z pozostałymi składnikami na puszystą, gładką masę podaj sam, polany syropem, z owocami albo ciasteczkiem Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł HUMMUS NA SŁODKO WANILIOWY pochodzi z serwisu SandraFrej.com
SandraFrej.comłyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstrakt do smaku) odcedź ciecierzycę i zblenduj z pozostałymi składnikami na puszystą, gładką masę podaj posypany kakao sam, z owocami albo ciasteczkiem Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł CZEKOLADOWY HUMMUS NA SŁODKO pochodzi z serwisu SandraFrej.com
SandraFrej.comKiedy nie ma czasu na wymyślne desery, a bardzo się chcę coś słodkiego, skorzystajcie z tego prostego przepisu na pyszne, chrupiące rogaliki z nadzieniem. Zazwyczaj robię
Smaki ArmineSernik mascarpone z musem morelowym to pyszne orzeźwiające ciastko. Jest lekkie i znika dość szybko z talerzy. Ten sernik zrobiłam z musem z moreli, ale można zrobić z musem z truskawek, malin, czy innych owoców, które lubimy. Nie jest trudne do wykonania, dlatego zachęcam do jego zrobienia osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę ze słodkościami. … Czytaj dalej Sernik
Pieprzyć z Fantazjącukrem trzcinowym. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 25 minut. Po upieczeniu najlepiej zdjąć rogaliki z foremki i wystudzić na kratce. Zobacz również: ciasteczka francuskie z cynamonem
Kuchcik gotujeMałe, chrupiące beziki – słodkie, kuszące, na raz… Ich przygotowanie nie jest trudne, wystarczy trochę cierpliwości i gotowe Składniki na około 75 sztuk: 3 białka 150 g
Słodki sentymentPuszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie. I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to
wyzwania kuchennecukru (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: 3/4 szklanki posiekanych orzechów pekan (ew. włoskich) (*) sól Sernik z karmelem i orzechami pekan - przygotowanie: Przygotować spód. Ciasteczka zmiksować (np. malakserem; na drobno) z roztopionym masłem/margaryną oraz solą. Całość przełożyć i wklepać w dno formy wysłanej papierem do pieczenia. Spód podpiec w rozgrzanym piekarniku przez
Di gotujeCiasto Leśny mech to bardzo znane i lubiane ciasto z dodatkiem szpinaku ( świeżego lub mrożonego ). To dzięki niemu uzyskuje taki piękny zielony kolor. Istnieją różne wariacje
Opowieści z piekarnika