ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1440/2595)

Paluszki z kminkiem – kuchnia podkarpacka 136

Paluszki z kminkiem - kuchnia podkarpacka Niektórych dawnych przepisów nie da się dokładnie odtworzyć. Czasem brak jest składników, bo skąd na przykład wziąć makuchy lniane. Nawet zakup

Trzeci talerz
Bułeczki (wianki) drożdżowe z żurawiną i migdałami 121

Bardzo lubię te wianki drożdżowe z żurawiną i migdałami i polecam wypróbować ten przepis i tak naprawdę bułeczki te można zrobić z ulubionym nadzieniem i posypać

Smaki Armine
Muffinki bananowe – najlepsze! 119

Obok uwielbianego przez nas chlebka bananowego kolejna miłość to te muffinki bananowe. Są tak proste i tak genialnie smakują, że 

Kolorowy Przepisownik
Drożdżówki z budyniem i malinami 149

Zakręcone bułeczki drożdżowe na słodko... z budyniem waniliowy i świeżymi malinami, polane rozpuszczoną białą czekoladą. Drożdżówki są mięciutkie, pulchne i nie za słodkie - po prostu

Kuchnia MagdaLeny
Moja dieta. Co jem w dobie pandemii? 213

listę słodkości, które mogę przygotować, gdy tej ochoty na odrobinę słodyczy nie będzie dało się pokonać herbata owocową Co znalazło się na tej liście? Z słodkości wysoko kalorycznych: Wegańskie ciasteczka cynamonowe , Tarta a’la Snickers . Z wersji bardziej dietetycznej: Kokosowe kulki mocy , Lody bananowo – kokosowe , Muffinki orzechowo – bananowe . I czasem z dowozem Raz na jakiś czas robimy

365 dni dookoła kuchni
Mąka migdałowa 103

dużych ilościach. Powinna stanowić jedynie dodatek do dań i deserów. Zastosowanie Mąka migdałowa ma szerokie spektrum zastosowań. Jest idealna do wypieków. Stanowi podstawę przyrządzania makaroników francuskich, pysznych ciasteczek o migdałowym aromacie. Może stanowić dodatek do chleba, nadając mu pyszny migdałowy aromat. Często dodawana jest do deserów. A nawet jako panierka lub marynata do mięs. Olej migdałowy choć pysznie pachnie, jednak

SmartBake.pl
Mąka kokosowa 103

więc bardzo często robię tę mąkę samodzielnie. Szczególnie, że dzieci są bardzo zainteresowane postępami tego procesu i chętnie przy tym pomagają. Chyba dlatego, że spodziewają się zaraz pysznych kruchych ciasteczek kokosowych, wykonanych z użyciem tej mąki. 200g wiórek kokosowych zalewam 1200ml wody. Taką miksturę zostawiam na całą noc do namoczenia. Rano podgrzewam mocno ale nie gotuję i blenduję ten niejednorodny

SmartBake.pl
Kasza Manna 106

przygotować wspaniałą masę do tortów tzw.: masę grysikową . Kasza manna wykazuje właściwości higroskopijne, doskonale chłonie wodę , dlatego świetnie nadaje się jako substancja wiążąca do rożnego rodzaju sosów, ciast, babek, ciasteczek, deserów, klusek, kotletów. Może być przyrządzana na śniadanie, obiad, kolację, deser, dodatek do potraw lub jako samodzielne danie. Kasza w wersji śniadaniowej to bardzo popularna zupa mleczna , której w dzieciństwie

SmartBake.pl
Przepis na mąkę kokosową 94

więc bardzo często robię tę mąkę samodzielnie. Szczególnie, że dzieci są bardzo zainteresowane postępami tego procesu i chętnie przy tym pomagają. Chyba dlatego, że spodziewają się zaraz pysznych kruchych ciasteczek kokosowych, wykonanych z użyciem tej mąki. Składniki i sprzęt – 200g wiórek kokosowych – 1200ml wody – gaza – blender – rondel – blacha do pieczenia – piekarnik z termoobiegiem

SmartBake.pl
Składniki ciasta – ściśle odtajnione. 108

więzadła (woda, jajko, żółtko). Plastyczność takiej masy, w porównaniu z ciastem glutenowym, jest fatalna, ale o to właśnie chodzi: kruszący się, delikatny materiał do wykładania spodów tart, czy wypiekania ciasteczek, z którym poradzą sobie mleczne ząbki dziecka. Zamienniki masła to: margaryna (zawiera mniej tłuszczu a więcej wody, musimy przeczytać skład naszej margaryny i dostosować ilość tłuszczu z margaryny do ilości

SmartBake.pl
Ciasteczka maślane:) 101

Ciasteczka Shopkins [ See image gallery at smartbake.pl ] Ciasteczka na Dzień Mamy [ See image gallery at smartbake.pl ] Ciasteczka Urodzinowe [ See image gallery at smartbake.pl ] Artykuł Ciasteczka maślane

SmartBake.pl
Ciasto drożdżowe – przepis podstawowy 137

soku z cytryny lub wody, a jeśli za rzadki więcej cukru pudru. Rzadki lukier będzie bardziej przeźroczysty doskonały do pączków lub drożdżówek. Gęstszy lukier nadaje się do dekoracji prostych ciasteczek. Nutrition Serving: 0 g | Carbohydrates: 0 g | Białko: 0 g | Fat: 0 g | Tłuszcze nasycone: 0 g | Tłuszcze wielonienasycone: 0 g | Tłuszcze jednonienasycone: 0 g | Tłuszcze trans: 0 g | Cholesterol

SmartBake.pl
Lukier cytrynowy 106

soku z cytryny lub wody, a jeśli za rzadki więcej cukru pudru. Rzadki lukier będzie bardziej przeźroczysty doskonały do pączków lub drożdżówek. Gęstszy lukier nadaje się do dekoracji prostych ciasteczek. Nutrition Serving: 0 g | Carbohydrates: 0 g | Białko: 0 g | Fat: 0 g | Tłuszcze nasycone: 0 g | Tłuszcze wielonienasycone: 0 g | Tłuszcze jednonienasycone: 0 g | Tłuszcze trans: 0 g | Cholesterol

SmartBake.pl
Muffiny dyniowe 118

wilgotnym środowisku bardzo szybko aktywuje się . Oznacza to, że nasz środek spulchniający reaguje z innymi składnikami ciasta produkując gazy . Gazy te ulatniają się przez ciągle płynne powłoki naszego ciasteczka. Z tego samego powodu ciasto ucierane /muffinkowe nie może być przetrzymywane po zmieszaniu składników suchych i mokrych. Ciasto ucierane po połączeniu składników musi być jak najszybciej przelane do foremek , a blachę

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania