Deser z mango i mascarpone 480Szybki deserek dla tych, którzy mają ochotę na małe co nieco Soczyste mango, kremowy serek i herbatniki … Kilka składników, banalnie prosty w przygotowaniu, a efekt
Oryginalny smak
Racuchy z jabłkami 320Dzisiaj przepis na tanie i smaczne danie. Drożdżowe racuchy z jabłkami to puszyste i nadziane jabłkami placuszki. Najbardziej smakują zaraz po usmażeniu i posypane cukrem pudrem
Oryginalny smak
Risotto z małżami (risotto di vongole) 217Dzisiaj danie dla miłośników owoców morza i kuchni włoskiej. Małże (mule, omułki) wbrew pozorom nie są trudne w przygotowaniu, najważniejsze to ich nie przegotować, bo zrobią
Oryginalny smak
Babka łaciata 473Prosta babka łaciata, która dosyć często gości na naszych stołach. Puszysta, delikatna, idealna na Wielkanoc Składniki:1 szklanka mąki tortowej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej5 jajek250 g margaryny1
Oryginalny smak
Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem 248Jajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku
Oryginalny smak
Masa cukrowa (lukier plastyczny) 222Masą cukrową można dekorować torty, ciasta lub zrobić ozdoby. Jest elastyczna i całkiem łatwo się ją przygotowuje. Jest jednak kilka zasad, których trzeba przestrzegać. Najważniejsze to
Oryginalny smak
Przepiórki w boczku 346Przepiórki rzadko goszczą na naszych stołach i nie wszędzie można je dostać, a szkoda… Dania przyrządzone z przepiórek wyglądają i smakują wykwintnie, idealnie pasują na
Oryginalny smak
Karmel 183Karmel ma wiele zastosowań. Możemy z niego zrobić sosy, słodkości lub fantazyjne dekoracje.Do zrobienia karmelu najlepiej przygotować patelnię z grubym i jasnym dnem, dzięki czemu nie
Oryginalny smak
Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą 534Tagliatelle ze szpinakiem, piersią z kurczaka i kremowym sosem z gorgonzoli… Pycha ! Spróbujcie Składniki:300 g tagliatelle2 pojedyncze piersi z kurczaka3 łyżki oleju z pestek
Oryginalny smak
Risotto alla Milanese 262Dzisiaj klasyka kuchni włoskiej „Risotto alla Milanese” to w zasadzie risotto szafranowe. Różnica polega na tym, że przyrządzane jest na podsmażonym szpiku wołowym. Bardzo
Oryginalny smak
Tartaletki z masą migdałową i gruszką 236Przepis z programu „MasterChef Australia”, ale… zmodyfikowany Tartaletki są bardzo smaczne i pięknie się prezentują. Podanie gruszek w taki sposób… robi wrażenie
Oryginalny smak
Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką 286Wilgotne orzechowe ciasto przełożone puszystą, rozpływającą się w ustach pianką z ajerkoniaku. Całość polana gęstą czekoladą i ozdobiona karmelem. Eleganckie i pyszne…Składniki:Ciasto:8
Oryginalny smak
Sałatka z rukolą, prosciutto i pomidorkami koktajlowymi 340Pora na coś zdrowego Lekka i szybka sałatka z rukolą, prosciutto, pomidorkami, parmezanem i posypana prażonymi ziarnami słonecznika… Prosta i bardzo smaczna.Składniki:około 70
Oryginalny smak
Bucatini all’Amatriciana 329Sos Amatriciana jest bardzo popularny w kuchni włoskiej. Najczęściej podawany jest z makaronem typu bucatini, podobnym do spaghetti, tylko z dziurką w środku. Chociaż sos Amatriciana
Oryginalny smak
Jajka sadzone na boczku z roszponką i kozim serem 252Prosty i smaczny pomysł na pożywne śniadanie. Rozpływające się żółtko na chrupiącym boczku… to idealny posiłek na początek dnia.Składniki:1 bułka1 plasterek koziego sera2
Oryginalny smak