ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1215/2629)

Sernik 222

stworzyć i nie mogłam znaleźć idealnej inspiracji, więc postanowiłam zdać się na wyczucie. Wyszedł pyszny. Wyjadany na ciepło i po wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód: - 25 dag ciastek ( u mnie 15 dag petit bure i 10 dag kruchych, bez cukru) – 100 g masła; Masa serowa: - 80 dag twarogu; - 250 g śmietany 18%; - 5 jajek; - szklanka cukru

dom-agi.pl
Rogaliki z ziemniaków 182

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/rogaliki-z-ziemniakow/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('3f024f0134f8aeddd723fb28b0e386b8').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: ciastka z ziemniaków rogaliki z ziemniakami rogaliki z kartofli rogaliki z ziemniaków The post Rogaliki z ziemniaków appeared first

dom-agi.pl
Sernik z borówkami 208

url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('3735939a0d2b44ab31206a9ff75f9cde').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: sernik bez spodu z brzoskwiniami ciastka swiateczne boze narodzenie ciasto na Boże narodzenie sernik jest mokry po upieczeniu The post Sernik z borówkami appeared first

dom-agi.pl
Niezłe Wałki w Stodole 158

właśnie wałki ! Z portfolio STODOLA  wybrałam dwa wałki- jeden duży – Kwadraty . I jeden mały – Folk. Są starannie wykonane i z pasją. Rzecz jasna są to wałki do ciasteczek i ciast kruchych, szkoda ich używać ...do innych celów. Poserfujcie po STODOLE i zobaczcie jakie cuda ! Ja je polecam i będe nimi działać! Ja niebawem zabiorę się za ...ciasteczka

Z Kuchni Do Kuchni
Jak przestać jeść słodycze? 8947

ustach od kiedy zaczęłam zdrowo się odżywiać, czyli ponad rok. Postanowiła wykonywać większość produktów sama m.in zaczęłam piec chleb na zakwasie, od czasu do czasu zrobię jakieś zdrowe ciastka lub jednoporocjowe ciasto. Jem więcej owoców i warzyw. Od tamtych momentów jestem inną osobą, zmieniłam w sobie wszystko. Dbam o siebie i staram się dbać o innych, mówiąc

Truskawkowa Fiesta
Szpinaczki, czyli pyszne ciasteczka! 173

małym ogniu aż do odparowania całej wody . Doprawiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wałkujemy cienko, wycinamy kwadraty, wielkość wedle uznania (na zdjęciu ok. 7*7 cm). Pamiętajmy, że ciasteczka jeszcze urosną! Na każdym kwadraciku układamy szpinak i pokrojony drobno ser. Zaginamy wszystkie rogi ciasteczek do środka (mi niestety i tak się pootwierały w trakcie pieczenia). Układamy na wyłożonej papierem

Powiedz dietom nie
Omlet zwany frittatą. 216

jego poziom we krwi. Znacznie groźniejsze są tłuszcza nasycone (zwierzęce – zawarte w wieprzowinie, kiełbasie, kotletach, skórze drobiu, śmietanie, maśle, słoninie, smalcu, pełnym mleku) oraz tłuszcze trans (chipsy, chrupki, ciastka, krakersy, twarde margaryny w kostce, fast-foody, zupki chińskie). Ze względu na możliwość zakażenia Salmonellą (dotyczy to szczególnie jaj kaczych) jaja należy spożywać po obróbce termicznej, raczej unikajmy surowych. Ponadto

Powiedz dietom nie
Ciasteczka owsiane z żurawiną 185

Dzisiaj ciasteczka owsiane z żurawiną. Są mega zdrowe i niskokaloryczne, można się zajadać nimi bez wyrzutów sumienia. Ja sama pochłonęłam połowę zaraz po upieczeniu;) Nie są zbyt słodkie, dlatego łasuchom proponuję dodanie większej ilości syropu lub miodu. Składniki (ok. 40 ciasteczek) 250 płatków owsianych 2 garście żurawiny suszonej łyżka syropu z agawy łyżka masła 3/4 szklanki gorącej wody szczypta sody

Powiedz dietom nie
Sernik na zimno 229

mogą też być owocowe, czekoladowe lub straciatella.W zależności od tego na co mamy ochotę   1 małe opakowanie żelatyny- 90g 0,5 szkl wody  spód: 1 opakowanie maślanych ciasteczek 0,5 kostki miękkiego masła. Przygotowanie: do garnka wlewamy wodę, do miski wbijamy żółtka, dolewamy 0,5 szkl śmietany kremówki i wsypujemy cukier. Miskę ustawiamy nad garnkiem z gotującą się(...)żelatynę. 1,5 szkl śmietany ubijamy z odrobiną cukru. kiedy masa jajeczna będzie puszysta, odstawiamy ją do ostygnięcia, następnie dodajemy serki, żelatynę roztopioną w 1/2szkl wody oraz ubitą śmietanę. Ciasteczka kruszymy blenderem, mieszamy z masłem, wykładamy na spód tortownicy. Na tak przygotowany spód wylewamy masę serową. Sernik wstawiamy do lodówki na około 2 godzinki. P.S. Najlepsza do ubijania jest śmietanka

Luźna Kuchnia
Pierniczki w czekoladzie 202

mleka zagniatamy ręką ciasto Dokładnie wyrabiać ręką, aż będzie gładkie, przez około 10 minut. Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na placek o grubości maksymalnie 1 cm. Wycinamy dowolne ciasteczka, smarujemy je rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach około 2 - 3 cm od siebie (pierniczki urosną). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez

Luźna Kuchnia
Sernik z jabłkami w miodzie i karmelu 182

proszku do pieczenia 0,5 kostki masła 0,5 kubka orzechów włoskich 2 łyżki zimnej wody cynamon Przygotowanie: formę smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułka tartą lub okruszkami z ciastek 2 jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, margarynę rozpuszczamy na małym ogniu i stopniowo dolewamy do masy jajecznej mąkę przesiewamy, dosypujemy zmielone orzechy włoskie oraz

Luźna Kuchnia
Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi 489

Dacquoise to rodzaj ciasta, które pochodzi z Francji. Zrobione jest z blatów bezowych z orzechami, przełożonych kremem, czasami z owocami. Ta wersja tortu bezowego jest z

Oryginalny smak
Babeczki w Billy's 166

Tak jak już Wam kiedyś pisałam, zawsze, kiedy jestem w nowym miejscu staram się odwiedzić sklepy z akcesoriami cukierniczymi lub przynajmniej zajrzeć na działy cukiernicze w

Ciastkozercy
Krem śmietankowy 326

Krem śmietankowy to taka ulepszona wersja bitej śmietany, która nie zjedzie z babeczek przy dekoracji :) Świetnie nada się nie tylko do wyciskania różyczek i ozdób, ale

Ciastkozercy
Torcik brownie z borówkami 438

Torcik brownie z borówkami powstał na potrzebę chwili. Małą blaszkę, której zwykle używam do brownie zostawiłam u mamy, dlatego kiedy piekłam ciasto dla gości zdecydowałam się

Ciastkozercy