Dziś kolejna propozycja na dziecięce śniadanie, tym razem na słono. Kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z plastrami mozzarelli i biedronkami z pomidorków koktajlowych. Mam nadzieję, że spodobają
Ciastkozercyserem. Dokładnie mieszamy i dodajemy podzieloną również równo śmietanę Do brytfanki 30x24x6 (bądź do dwóch keksówek 30x12x6) wlewamy masy serowe w kolejności” gorzka, mleczna, biała. Wierzch lub spód wykładamy ciastkami. Opakowane w folie spożywczą ciasto wkładamy do lodówki. Na drugi dzień wykładamy je z foremki Pozostałe czekolady rozpuszczamy pojedynczo i przygotowujemy polewę
Fiolka w kuchniskładniki: 3 łyżki nasion chia 250 ml mleka (zwykłego, migdałowego, orzechowego, ryżowego, kokosowego – pół na pół z wodą lub ze zwykłym mlekiem itp.) 2 łyżki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pieczemy 2 biszkopty składniki na 1 biszkopt: 35 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka 1
Domowy Smak JedzeniaDziś do kawy mam dla Was tartę cytrynową :) na kruchym cieście z domowym kremem cytrynowym (lemon curd), który pojawił się na blogu już jakiś czas temu
Ciastkozercy(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 g topinamburu 1 mała pietruszka 1/4 selera 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ok. 10 ziarenek kozieradki 1 szczypta
Domowy Smak Jedzeniaduża butelka zielonego soku przecierowego (np. Pysia) 3 budynie śmietankowe bez cukru Masa II: 0,5 l. śmietany kremówki 1 galaretka zielona (agrestowa/kiwi/gruszkowa) Dodatkowo: 2-3 paczki ciastek z galaretką (typu delicje) 2 galaretki zielone (agrestowe/kiwi/gruszkowe) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier i ubijać, aż masa będzie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDanie ma 154 KCAL. 1 ciasteczko 10 g 1 szkl.przygotowanego kisielu że ŚLIWEK mrożonych lub wędzonych ( te drugie wyszły smaczniejsze)150g 0.5 szkl.wody zimnej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 5 g. 1 łyżka cukru 10g. ************************************************ Owoce Ugotować do miękkości .Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną zimnej wody i wlać do gotujących się owoców.Poslodzic.Jak macie ochotę to zmiksujcie kisiel.Smacznego.Podajemy CIASTECZKIEM
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 łyżki mleka w proszku 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 3-5 łyżek wody wykonanie: Masło, wodę oraz cukier umieszczamy
Domowy Smak Jedzeniabardziej, że pogoda coraz częściej nas do tego nastraja. Słońce, rozkwitające pąki, kwiaty...aż chce się żyć :) I tym oto optymistycznym akcentem, zapraszam do przetestowana przepisu na bardzo smaczne ciasteczka. SKŁADNIKI: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g miękkiego masła 140 g cukru 1 łyżka gęstej śmietany 1 jajko szczypta soli siekane migdały około(...)będzie się kleić). Z ciasta formować kulki, wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w migdałach wymieszanych z cynamonem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy, gdyż ciasteczka lekko się rozpłyną podczas pieczenia. Piec 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni
Kuchnia w opałach(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: dowolna, ulubiona sałatka plasterki szynki, dobrej jakości szczypiorek wykonanie: Sałatkę schładzamy. Przed podaniem na każdy plasterek szynki nakładamy po ok. 1 łyżeczce
Domowy Smak Jedzeniaeggs! Składniki: 4 średnie jajka 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego masło 4 łyżeczki startego twardego sera sól i pieprz Wykonanie: Chleb rozwałkować na cienkie placuszki. Okrągłą foremką do wycinania ciastek wykroić z niego kólka. Formę do muffinek wysmarować masłem. Umieścić w niej delikatnie chleb. Do każdej muffinki nasypać ser (ewentualnie inne składniki) i wbić jajko. Zapiekać w piekarniku
zadanie-gotowaniecukru 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej Wierzch: kajmak (160 g śmietany kremówki 30%, 140 g brązowego cukru) 75 g posiekanych orzeszków ziemnych tabliczka czekolady deserowej Wykonanie: Ciastka rozdrobić do konsystencji piasku, masło rozpuścić. Wymieszać jedno z drugim i wysypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki na ciasto wymieszać mikserem, wlać na ciasteczkowy spód. Wstawić
zadanie-gotowanie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 jajka 4 plasterki szynki 1 pieczarka oliwa z oliwek czosnek zioła prowansalskie sól, pieprz szczypiorek, narka pietruszki wykonanie: Pieczarkę drobno kroimy
Domowy Smak Jedzeniamuffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Babeczki przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej
Di gotuje