ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1098/2629)

tarta z czereśniami 213

składniki na ciasto: 250 g mąki orkiszowej 40 g cukru pudru 150 g masła, schłodzonego 1 jajko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Mrożona herbata grejpfrutowa 192

Domowej roboty mrożona herbata z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta, bez dodatku dziwnych składników, które znajdziemy w herbatach butelkowanych. Orzeźwi i skutecznie ugasi pragnienie w

Oryginalny smak
sałatka z fasolki szparagowej i młodej marchewki 172

składniki: 300 g fasolki szparagowej 5 młodych marchewek 2 łyżki ziaren słonecznika, łuskanego, uprażone na suchej patelni 2 łyżki masła sól wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki

Domowy Smak Jedzenia
Jagodzianki – prosty przepis 179

posypać cukrem pudrem. Ja przed pieczeniem posypałam je kandyzowanym cukrem. Kilka porad: Jagodzianki róbcie partiami, ciasto pod ściereczką nie wyschnie, a nie ma sensu wszędzie układać blach z ciastkami. Z podanych proporcji wychodzi około 23 sztuk, więc jak ktoś – tak jak ja – nie ma dużej ilości osób do wykarmienia, to wystarczy zrobić z połowy składników. Wyrośnięcie jest

ladykitchen
Sos do spaghetti 187

Do spaghetti najlepszy jest sos domowej roboty. Krótko mówiąc wiemy co jemy. Bez konserwantow, bez żadnych niepotrzebnych składników, którymi niestety nafaszerowane są gotowe sosy w słoiczkach

kuchnia doski
muffiny z cukinią 223

składniki na ok. 12 szt.: 200 g mąki orkiszowej 250 ml jogurtu naturalnego 250 g cukinii 3 łyżki sera żółtego, startego 2 jajka 80 ml oleju

Domowy Smak Jedzenia
koktajl ze świeżymi ogórkami 151

składniki: 2 świeże, średniej wielkości ogórki gruntowe 1 banan 2 jabłka 1 pęczek natki pietruszki 250 ml wody wykonanie: Ogórki myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze

Domowy Smak Jedzenia
naleśniki po rusku 6295

    składniki na ciasto naleśnikowe (na ok. 10 szt.): 135 g mąki orkiszowej 3 jajka 120 ml mleka 2 łyżki oleju 1 szczypta soli wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Chrupiące owsiane ciasteczka 149

Chyba każdy z nas lubi zjeść coś słodkiego do po południowej kawki.. dlatego dziś proponuje pyszne owsiane ciasteczka, które w pełni zaspokoją wasze kubki smakowe.. :)     Chrupiące owsiane ciasteczka Składniki (na około 35 ciastek):   200 g miękkiego masła   1 szklanka drobnego cukru do wypieków (dodałam 3/4 szklanki)   1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru

Smaki Natalii
Domowy pudding jaglany - z gwiazdką 163

zobacz tutaj>>>> . Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
sernik ze śliwkami 240

sera z wiaderka 5 jajek 1/2 szklanki oleju 80 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru na wierzch: 500 g dużych ciemnych śliwek 1 opakowanie galaretki malinowej (lub innej różowej) Ciastka rozdrobnić w malakserze na proszek, wymieszać z miękkim masłem i wylepić nimi dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Mocno docisnąć. Podpiec w 180*C przez około 10 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
fasolka szparagowa w maśle i bułce 153

składniki: 500 g fasolki szparagowej 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru ok. 2000 ml zimnej wody dodatkowo do podania: ok. 70 g masła ok. 40 g

Domowy Smak Jedzenia
fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem 476

składniki: 400 g fasolki szparagowej (najlepiej młodej) 60 g sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka masła sól, pieprz wykonanie: Fasolkę

Domowy Smak Jedzenia
Bitki w sosie grzybowo - śliwkowym 192

Ostatnio zrobiło się na blogu bardzo słodko, więc dla odmiany proponuję danie obiadowe. Dziś bitki w sosie grzybowo - śliwkowym. Osobiście bardzo lubię sosy grzybowe, a z

kuchnia doski
Ciasto jogurtowe z malinami 225

herbatniki maślane duże opakowanie 30 g. żelatyny sok wyciśniety z jednej pomarańczy 3/4 kostki masła 1 kg malin 2 galaretki malinowe 3/4 szklanki gorącej wody WYKONANIE Ciastka kruszymy, dokładnie rozdrabniamy ( zrobiłam to blenderem) Masło roztapiamy, wlewamy do herbatników, dokładnie mieszamy i wykładamy ciastem spód średniej tortownicy.   Wyciskamy sok z pomarańczy dodajemy do jogurtu , mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej

W kuchennym oknie Ewy