składniki na ciasto: 250 g mąki orkiszowej 40 g cukru pudru 150 g masła, schłodzonego 1 jajko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, sól oraz jajko. Składniki mieszamy. Dodajemy masło i przy pomocy noża siekamy, a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę. Wkładamy ciasto do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Po tym czasie wyjmujemy ciasto. 2/3 rozwałkowujemy i wykładamy nim natłuszczoną formę do tarty (26cm średnica), razem ze ściankami. C... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...