Wczoraj dodałam wpis z przepisem na puree z dyni , więc dziś przepis na szybkie ciasto z jego wykorzystaniem. Ciasto jest pyszne, a zapach w całym domu
kuchnia doskiCzy pasta z soczewicy może być smaczna? Oczywiście, że tak! Wystarczy trochę podkręcić jej smak, a uzyskamy zdrowe i pyszne smarowidło na kanapki , coś w rodzaju
Oryginalny smakminut, aż pizza zarumieni się. Przed podaniem posypujemy dodatkowo ziołami. Zobacz także: Smażone pstrągi w cieście A może ryba na obiad? Dziś proponuję smażone w całości pstrą... Ciastka ekstremalnie czekoladowe To były ekstremalne dni - przygotowania, ślub, podróż poślub... Leniwe gołąbki - bez zawijania Miałam ochotę na gołąbki, jednak nie chciało mi się zawijać ... Pieczony pstrąg na puree z marchewki Dziś
Poezja smakuzawierają cukru, ani masła! :) Dieta trwa, specjalnych zachcianek i napadów na jedzenie słodkości nie mam, ale od czasu do czasu lubię coś pochrupać, dlatego zdecydowałam się zrobić własne ciasteczka owsiane. Nie zawierają one ani cukru, ani masła. Do ich zrobienia użyłam płatków owsianych, pełnoziarnistej mąki żytniej oraz mąki ryżowej oraz mnóstwa bakalii i orzechów. Ciastka dosłodziłam miodem, gdyż cenię sobie(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy kulki wielkości mandarynki (lub mniejsze - w zależności od preferencji) i spłaszczamy je. Z podanej ilości składników wyjdzie ok. 10 dużych i 20 mniejszych ciasteczek. Pieczenie: Temperatura - 150º C /180º C Czas - ok. 12 minut Ciastka pieczemy ok. 5 minut w temperaturze 180º C, a następnie zmniejszamy ją do ok. 150º C. Pilnujemy
Cooking MonsterKolejny wpis konkursowy. Takie trochę francuskie połączenie czyli pieczarki, dość powszechne w tamtej kuchni, zwłaszcza podczas okresu, w którym kazano jeść ciastka oraz cydr typowy dla obu stron kanału La Manche. Drożdże do jedzenia nie są najsmaczniejsze, ale w postaci past czy sosów zyskują na wartości. Tym bardziej, że są bogate w witaminy grupy B i cynk. Jedyny warunek
Kryzysowa Książka Kucharskaskładniki: 400 g mleka w proszku 200 g masła 120 ml wody 180 g cukru (mniej lub więcej, do smaku) 4 łyżki kakao 100 g pistacji
Domowy Smak Jedzeniakostce białej czekolady. Całość uzupełnić resztą masy (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować wg uznania. (Posypałam cukrem pudrem
Di gotujeszklanki cukru lub ksylitolu; - 1 łyżeczka sody oczyszczonej; - 1 budyń waniliowy; - 2 pełne szklanki dynii (obranej, pokrojonej w małe kawałki).; - 5 jaj. Sposób przygotowania spodu i wierzchniej kruszonki: - ciasteczka kruszymy w misce, w małym rondelku roztapiamy masło oraz olej kokosowy i wlewamy do miski z pokruszonymi ciasteczkami; - wszystko razem rozgniatamy ręką i łączymy składniki - masa powinna się lepić, ale zarazem
MintTastePrzepis na... CIASTECZKA OWSIANE Z DAKTYLAMI I CHIA Składniki: - 1,5 szklanki mąki owsianej; - 0,5 szklanki mąki kukurydzianej; - 0,5 szklanki mąki orkiszowej lub bezglutenowej (w przypadku osób na diecie bezglutenowej); - 3 jaja; - 10 daktyli; - 1/3 szklanki cukru lub ksylitolu; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 masło - 170g; - 2 łyżeczki nasion chia. Sposób przygotowania: - mąki wsypać do miski; - daktyle(...)pokrojone cząstki masła i wszystko razem ugniatać na gładką masę, gdyby ciasto się lekko kleiło, można podsypać jeszcze delikatnie mąką; - kolejny krok to wałkowanie ciasta i wykrawanie ulubionych kształtów ciasteczek - ja wybrałam standardową foremkę okrągłą; - piec w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut aż się zarumienią. SMACZNEGO
MintTasteBłyskawiczne ciasteczka jaglane - przepis Składniki: - 2 jaja - 1 szklanka płatków jaglanych - 150g jogurtu naturalnego - 3 łyżki miodu - 2 łyżki ulubionej mąki Sposób przygotowania: - płatki jaglane połącz z jogurtem, miodem i mąką - wbij 2 jaja - wszystko dokładnie wymieszaj - uformuj z masy okrągłe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - piecz ok.20 minut w 160 stopniach SMACZNEGO
MintTasteDelikatne, kruche ciasteczka maślane z motywem halloweenowym, przypadną do gustu nie tylko najmłodszym Artykuł Kruche ciasteczka na Halloween pochodzi z serwisu
NiePieprz.plMiały być ciastka cynamonowe, miały być zapiekane jabłka z bezą, a jest budyń ;) No cóż, jakoś się nie poskładało :) Warto było jednak wybrać łatwiejszą drogę, bo w rezultacie udało mi się przygotować bardzo smaczny deser. O zaletach domowego budyniu pisałam już we wcześniejszych postach. Największa to szeroka gama smaków. Zamiast cynamonu można dodać wanilię, kawę, czekoladę czy też mleczko
zadanie-gotowanieTo są chyba najbardziej udane muffinki jakie kiedykolwiek zrobiłam. Chciałam sprawdzić jakie wyjdą jeśli zamiast mleka lub jogurtu dodam coś gazowanego. Wyszły rewelacyjne i dzieci po
kuchnia doskiDziś mam dla Was pyszną propozycję na jesienny deser – jaglany budyń z wanilią do tego duszone śliwki z pomarańczą i cynamonem. Palce lizać! :) Mój budyń
Ciastkozercyminut do lekkiego zarumienienia. KREM: Sok z ananasa mieszamy z cukrem, żółtkami i budyniami. Ananasy kroimy w kostkę i odsączamy na sicie (ten sok zostawiam do nasączenia biszkoptu i ciastek) Mleko stawiamy na gaz, gdy się zagotuje wlewamy sok. Ciągle mieszamy żeby się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu
Pani na deser