owocowe szaleństwo w pucharku, nie dostanie ślinotoku i nie zapragnie tych słodkości. I my jesteśmy takimi łasuchami. Uwielbiamy desery owocowe, z alkoholem, ciasta z kremem, zwykłe kruche ciastka, szarlotki, serniki, murzynki, pierniki... I poniekąd dlatego nie trzymam w mieszkaniu wagi! SERNIK GOTOWANY PRZEKŁADANY KRUCHYM CIASTEM (tortownica 28 cm) kruche ciasto: 200 g zimnego masła 150 g mąki
W kuchni Karmel-itkiskładniki na ciasto kakaowe: 320 g mąki orkiszowej lun pszennej 180 ml oleju 250 ml mleka 180 g cukru 3 łyżki kakao 2 jajka 3
Domowy Smak JedzeniaMuszę przyznać, że tak dobrej zupy dawno nie jadłam. Jest bardzo prosta i szybka, a smakuje poprostu rewelacyjnie. Moje dzieci już dopytują kiedy znowu ją ugotuję
kuchnia doskisilna” jest mąka. Mąki między 90 a 160 W są nazywane „słabymi”. Charakteryzują się niską zawartością białek (zwykle ok. 9%), są używane do produkcji herbatników, ciastek i ciast. Mąki między 160 a 250 W , nazywane „średnio silnymi” są używane do produkcji pizzy, foccacii i tradycyjnego chleba apulijskiego. Mąki powyżej 300 W , nazywane „silnymi
mojewypiekiinietylkoskładniki na ciasto kruche: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 5 g cukru z prawdziwą wanilią
Domowy Smak Jedzeniasię stało...bardzo lubię bezy, więc nie wiem jak to wytłumaczyć...? ), a od czegoś trzeba zacząć prawda? Zaczynam więc od podstawowego przepisu na te leciutkie, chrupiące i bardzo słodkie ciastka ;) Składniki na całą blachę bezików ( płaska blacha z wyposażenia piekarnika ): 2 białka ( 1 białko o wadze około 40 g ) 100 g cukru ( najlepiej drobnego ) szczypta soli Wykonanie: Najlepiej jeśli
Opowieści z piekarnikaskładniki: 500 g mięsa mielonego 500 g pieczarek 1 opakowanie chipsów nachos 1/2 główki sałaty np. rzymskiej lub lodowej 3 cebule 4 pomidory 1 puszka czerwonej
Domowy Smak JedzeniaWtedy rezygnujemy z alkoholu, a dokładamy syrop owocowy lub sos czekoladowy. Herbatniki ułożone na spodzie lekko namokną sokiem z owoców i lodami. Dlatego warto użyć herbatników lub innych kruchych ciastek. Biszkopty zbyt szybko staną się miękkie. Składniki: dowolne ulubione lody bita śmietana brzoskwinie ajerkoniak lub adwokat herbatniki Na dno pucharka położyć 1-2 pokruszone lekko herbatniki. Na herbatnikach
Codzienna kuchnia niecodziennawłączając robota, po czym postawił mi przed nosem moje ulubione cafe latte. No cóż - nawyki managerskie nie opuszczają mojego męża nawet w kuchni, a że tiramisu nazywane przez nas ciastkiem managera to nasz ulubiony deser, więc co jakiś czas Paweł je przyrządza. Pochodzenie tiramisu nie zostało do końca wyjaśnione - według jednej z wersji deser powstał w Sienie na przełomie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolejny pomysł mojego 11-to letniego syna. Ostatnio spodobały mu się roladki :) Ale przyznaję, że znowu strzał w dziesiątkę, bo są naprawdę pyszne. Muszę przyznać, że
kuchnia doskiKażde ciasto ma u mnie ogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem
CiastkozercyLekkie ciasto przypominające swoim smakiem popularne ciastka delicje, ponieważ jest lekkie jak chmurka, rozpływa się w ustach i ma w sobie warstwę wiśniową z galaretką. Ciasto w wykonaniu mojej mamy, które bardzo polecam !!! SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek, 1 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 1 słoik wiśni drylowanych
słodki bratekSkładniki: 1 opakowanie ciastek oreo (170 g) 400 g serka waniliowego 170 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 2 łyżki chia 2 marakuje galaretka Przygotowanie: Żelatynę … Czytaj dalej Tarta na zimno z marakują
czarrna od kuchniadres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na spód: 180 g ciastek pełnoziarnistych 60 g roztopionego masła Ciasteczka i masło wrzucić do malaksera i zmiksować lub pokruszyć je za pomocą blendera do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)Wysypać ciasteczka. Wyrównać, docisnąć masę do dna formy i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 250 ml śmietany kremówki 3 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu
Domowa cukiernia EwyTaki tort zrobiłam na 4-te urodziny mojego synka, amatora słodyczy Kinder :) Był naprawdę zachwycony, a jego mina kiedy zobaczył swój tort była bezcenna :) Jest idealny
kuchnia doski