ciasteczka z marmoladą - 753 przepisów (strona:20/51)

Maślane ciasteczka kokosowe 202

ręką).  Delikatnie formujemy kulki i spłaszczamy je. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i kciukiem robimy delikatne wgłębienie pośrodku każdego ciasteczka. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach,  Zostawiamy do wystygnięcia i dekorujemy dowolną marmoladą

Smakuje zdrowo
Rożki smalcówki z różą 195

wyjątkowo mięciutkie drożdżowe ciasteczka swoją delikatność zawdzięczają smalcowi, który często jest wykorzystywany w tradycyjnych podkarpackich wypiekach. Marmolady różanej natomiast reklamować nie będę, bo chyba każdy doskonale zna jej smak i ją lubi. Przepis pochodzi z książki „Tradycyjne potrawy Gminy Skołyszyn”. Składniki na około 40 sztuk: 500 g mąki pszennej tortowej 250 g smalcu 200-250 ml kwaśnej śmietany 2 jajka

Trzeci talerz
Ciasteczka cynamonowe z powidłami śliwkowymi (bez glutenu, mleka i jaj) 378

kleić. Uformować kulę i schłodzić w lodówce przez około pół godziny.  Rozwałkować na grubość około 5-7 mm i wycinać okrągłe ciasteczka.  W środku można zrobić wgłębienie i nałożyć trochę powideł śliwkowych lub ulubionej marmolady. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15 minut (do lekkiego przyrumienienia

głodny alergik
Kruche półksiężyce z migdałami 222

kilka dni mogę zagnieść i upiec kolejną porcję pachnących, kruchuteńkich łakoci :) A jeśli ktoś nie przepada za kruchymi ciasteczkami to może skusi się na baletki czyli biszkoptowe ciastka z makiem i marmoladą ? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Rogaliki drożdżowe babci Jasi 231

Dziś przedstawiam przepis z mojego dzieciństwa, z zapisków mojej mamy, z kryzysowego PRL'u, gdy nic nie było, a jednak gospodynie w Polsce Ludowej potrafiły w

Kawa z mlekiem
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 194

Drożdżowe,   delikatne w smaku rogaliki . Te są z marmoladą ale można przygotować je z nutellą lub zupełnie bez dodatków. Upiekłam je aby zabrać na jutrzejszy

W garach u Gosi
Babeczki piernikowe z marmoladą 150

Mięciutkie i bardzo aromatyczne babeczki piernikowe z marmoladą są idealnym deserem nie tylko na święta. Prostota wykonania i dowolność, jeśli chodzi o dekorację, powinna zachęcać do

Kuchcik gotuje
Cynamonowe muffiny z marmoladą z pigwy 199

Puszyste, pachnące cynamonem, ze słodkim wnętrzem z domowej marmolady z pigwy . Oczywiście można dać do środka co tylko dusza zapragnie, ale pigwowa marmolada ma niepowtarzalny smak

Kuchenne zapiski Edyty
Pierniczki z nadzieniem 235

W tym roku oprócz piernika przekładanego marmoladą wieloowocową, jako Bożonarodzeniowe słodkości proponuję również nadziewane pierniczki. Możemy użyć marmoladki lub czekolady.  Przygotowuje się je z tego

W mojej holenderskiej kuchni
Mazurek czekoladowy z bakaliami i mazurek karmelowy 156

Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjne warstwowo są przygotowywane, marmoladami przekładane. Ja mazurki pod moje dzieci 👦❤ 👧  zrobiłam, czekoladowy 🍫 z bakaliami oraz karmelowy, co ciasteczkami ozdobiłam. Wielkiej pracy nie wymagały, ale jest jeden minus szybko poznikały 😁. Składnik i na dwa mazurki o wymiarach ok. 35/11 cm: ciasto: 400 g mąki krupczatki, 200 g margaryny

Moniki Smakołyki
KRUCHE RÓŻYCZKI Z MARMOLADĄ 140

zabierałam się już od dawna. Zobaczyłam je kiedyś w internecie i wiedziałam, że muszę je spróbować. Kruche i bardzo efektownie wyglądające ciasteczka wyszły znakomicie :) Łatwe w wykonaniu, doskonałe do popołudniowej herbatki.  Do wykonania różyczek użyłam  marmolady owocowej , którą otrzymała od firmy  Jamar . Składniki: * 500 g mąki pszennej * 250 g masła * 3 jajka * 80 g cukru pudru * marmolada

Zrób to smacznie
Rogaliki "Piwoszki" 203

Piwoszki" są raczej powszechnie znane. W internecie krąży wiele przepisów na te pyszne, delikatne ciasteczka wykonane z zaledwie kilku składników. Dzisiaj proponuję wersję w postaci małych rogalików nadziewanych marmoladą. Polecam. Ciasto: 30 dag margaryny 3 szklanek mąki 3/4 szklanki piwa jasnego Nadzienie: dowolna marmolada Dodatkowo: cukier puder do posypania

Praktyczna pl
Maślane Ciasteczka Przełożone Marmoladą / Bez Jajek 187

Pyszne, kruchutkie i co najważniejsze maślane takie są te ciasteczka :) Składniki na 1 blaszkę ciastek: 200 gr masła 100 gr cukru pudru aromat waniliowy 220 gr mąki pszennej 40 gr mąki ziemniaczanej Dodatkowo : około 200 gr marmolady 100 gr czekolady mlecznej lub deserowej lub białej ( u mnie deserowa z białą ) 20 gr masła Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysta masę. Następnie dodajemy esencję waniliową, obie mąki i miksujemy do powstania gładkiej masy. 2. Ciasteczka wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Możemy rwać kuleczki i spłaszczać je na blaszce odznaczając kratkę widelcem, lub przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać prosto na blachę. Gotowa blaszkę z ciastkami chowamy do lodówki na około

Gotowanie...to proste !
Walentynkowe ciasteczka z marmoladą 142

zrobić komuś słodką niespodziankę dla lubiących kruche ciasteczka dla tych, którzy chcą wyznać komuś miłość i nie tylko :) Składniki: 700g mąki 1 szklanka cukru 125 g masła 125 g margaryny (pół kostki) 3 jajka 32g cukru waniliowego (2 opakowania po 16g), przepis na domowy cukier waniliowy tutaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia marmolada w wybranym smaku do przełożenia (polecam truskawkową(...)wykrawać. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można lekko podsypywać mąką. W połowie ciasteczek, należy wyciąć dziurkę (mniejszą foremką, lub kieliszkiem).  Piec tylko 8-10 minut w temperaturze 190 º. Trzeba uważać, by za mocno się nie spiekły.  Gdy ostygną, ciastka bez dziurki posmarować marmoladą i przykryć ciastkami z dziurką. Można oprószyć cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne

Mania Wypiekania
Ciasteczka "Grzebyczki" 189

dość cienko i nożem kroimy długie paski o szerokości 7 cm. Wzdłuż, po środku każdego paska nakładamy marmoladę lub nutellę i składamy na pół. Złożone paski odcinamy co 7 cm, a brzegi każdego z nich nadcinamy co 1 cm. Ciasteczka układamy na blaszkę delikatnie posypaną mąką. Pieczemy na złoty kolor ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Brak tytułu 201

cytrynową i wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Wykrawać ciasteczka - pary. Jedno całe, drugie z dziurką.  W oryginalnym przepisie ciasteczka są okrągłe :)   Piec w 180 stopniach około 12 minut. Po upieczeniu smarować ciastko całe marmoladą, gęstym dżemem ( ja użyłam galaretki porzeczkowej i dżemu pomarańczowego )i przykładać to z dziurką :)  Posypać cukrem pudrem.   Smacznego

kolorowotorcikowo
krucho-drożdżowe rogaliki z morelowym nadzieniem 206

Przywiozłam z Węgier obłędną morelową marmoladę, serio tak dobrą, że lepszej nie jadłam. Jak tylko jej spróbowałam to wiedziałam, że skończy w rogalikach. Nie mogło być inaczej. Dawno nie piekłam ciasteczek więc tymi rogalikami się trochę rozgrzeszyłam. Polecam je nie tylko dlatego, że są prze smaczne ale głównie temu, że ich zrobienie zajmuje mało czasu. Mimo, iż używamy drożdży(...)wyrastać. Tak więc maksymalnie godzina i mamy całą tacę ciasteczek. Nie czekajcie do niedzieli, zróbcie już dziś! Składniki na około 35-40 sztuk na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 jajko 50 g drożdży 2 łyżki cukru 1/2 szklanki kwaśnej gęstej śmietany 18% 250 g masła dodatkowo: 300 g marmolady morelowej (lub innej twardej) 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia