Truskawki, czekolada, sernik – a wszystko to jednocześnie! Tyle radości w jednym cieście, właściwie deserze, bo czeko-sernik z truskawkowym wieńcem nie wymaga pieczenia. Dlatego jest idealny na gorące dni, kiedy to na samą myśl o włączeniu piekarnika czujemy front z Afryki Składniki na spód: ½ (100 g) kostki masła 12 ciasteczek petite beurre ¾ szklanki mielonych migdałów Składniki na sernik: ¾ kg mielonego(...)wiaderka) 3 czubate łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 150 ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1 (100 g) czekolada Dodatkowo: Truskawki Przezroczysta galaretka 2 kostki białej czekolady Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka rozdrabniam na piasek i dodaję do przestygniętego masła razem z migdałami. Mieszam i masę wykładam do 20 cm tortownicy. Dobrze ugniatam, wyrównuję i wstawiam do lodówki. Następnie
Słodki sentymentciężko się od nich oderwać. Pachną obłędnie - rumem właśnie, ale też goździkami i cynamonem. W dodatku prezentują się uroczo - malutkie serduszka, w sam raz na jeden kęs. Ciasteczka, choć proste w wykonaniu, wymagają czasu. Nie naszego, bo spokojnie leżakują same, bez nadzoru. Należy je jednak odstawić na dwanaście godzin w temperaturze pokojowej - szczerze mówiąc nie wiem, jak to wpływa(...)końcu wlać czekoladę i rum, zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, foremką wykrawać serca. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ostawić na 12 godzin w temperaturze pokojowej. Piec w 180 st. C. przez 6-8 minut. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika
Pożeraczka, czyli raz adobrzesernik. Szybko się robi. Możecie użyć mrożonych jeżyn. Małemu M smakowała zwłaszcza jeżynowa galaretka. Przepis z moich wypieków z drobnymi modyfikacjami. Na spód sernika 220 g ciasteczek digestive w mlecznej czekoladzie 50 g płatków owsianych rozdrobnionych.(Użyłam płatków owsianych ekspresowych w saszetkach) 50 g roztopionego i przestudzonego masła. W malakserze zmiksować wszystkie produkty na drobne okruszki. Prostokątną formę
Piekarz-Kucharz-Garkotłukklimat świąt Wielkiej Nocy. Ozdobione inną drobną słodkością sprawdzą się na każdą inną okazję. Uwielbiam i zdecydowanie polecam. Składniki na ciasteczkowy spód: 16 kruchych ciastek w mlecznej czekoladzie 110 g masła Ciasteczka kruszmy (u mnie ręcznie, gdzieniegdzie zostawiamy większe kawałki). Masło rozpuszczamy. Wlewamy je do ciasteczek i mieszamy. Masą ciasteczkową napełniamy papilotki umieszczone w formie na muffiny, sam spód, lekko
Made By Mom And Sonciastkami i całkowicie ostudzić. Ostudzone ciastka smakują bardzo dobrze bez dodatków, ale aby nadać im słodszy smak, można udekorować lukrem pomarańczowym, bądź roztopioną na parze gorzką czekoladą z łyżką wody. Ciasteczka przechowywać do kilku dni w zamkniętym pojemniku
Calzonella.comowsa 40,8% (płatki owsiane, mąka owsiana), czekolada 25% (miazga kakaowa, cukier tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), tłuszcz palmowy, wiórki kokosowe 9,7%, cukier trzcinowy, syrop glukozowy, substancje spulchniające: węglany sodu, sól morska, melasa trzcinowa, aromaty. Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych, innych orzechów i mleka. Jedna porcja (2 ciasteczka) zawierają 502 kcal. Firma: Sante(...)Kowalski sp. j. Cena: 1,40 zł. Masa netto: 38 g. Na plus na pewno jest duża zawartość nieprzetworzonych ziaren owsa – źródła błonnika i minerałów. I smak ciasteczek - rewelacja – kokos i czekolada idealnie się uzupełniają. Niestety w składzie figurują: syrop glukozowy i tłuszcz palmowy. Jeśli ciastka nie zawierałyby ww. składników, ceny byłaby wyższa, co pewnie wpłynęłoby na decyzję wielu kupujących
Qlinarnie i QlinarnieSą tak wilgotne, puszyste i… czekoladowe! Bardzo czekoladowe. Jeśli szukacie muffinek, które przypominają te ze znanych sieciówek, to ten przepis idealnie je odwzoruje. Do tego
Poezja smakuSzybkie do zrobienia , no i oczywiście smaczne. 250 g masła 1 szkl.cukru 2,5 szkl.mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Moje domowe kucharzenieulubiona tarta czekoladowa z malinami. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i można do niej użyć ulubionej czekolady. Będzie pasować mleczna lub gorzka, ale ja najbardziej lubię połączenie obu. Do tarty świetnie sprawdzą się też brzoskwinie lub inne owoce, dobrze komponujące się z czekoladą. Kruche ciasto można przygotować dzień wcześniej i piec kolejnego dnia - ja wylepiam formę wieczorem i piekę dobrze(...)tartę nazajutrz. Ciasto można też zamrozić i upiec w dowolnym momencie. Jeśli macie mniejszą formę i po jej wylepieniu zostanie Wam porcja ciasta, można upiec z niego ciasteczka. Polecam wszystkim wielbicielom czekolady, smacznego:) na formę do tarty o średnicy 29-30 cm: 240 g mąki, 160 g zimnego masła, 90 g cukru pudru, 2 żółtka wierzch tarty: maliny
Lekcje w kuchniwłoskim serkiem śmietankowym numer 1 to morele. Po skarmelizowaniu z ksylitolem stały się apetycznie mięciutkie, idealne do puchatego serka najeżonego drobinkami czekolady. Mascarpone ubity z jogurtem greckim i dosmaczony Amaretto to idealna harmonia smakowa z morelami i ciasteczkami Amarettini ułożonymi na dnie pucharków. W prosty sposób możesz stworzyć pyszne słodkości bez cukru. Zamień "białą truciznę " na ksylitol - a słodycz(...)się nie rozpadną. Odstawić do ostudzenia mascarpone ubić z jogurtem greckim, ksylitolem i amaretto. Ubijać kilka minut, aż krem stanie się puszysty i podwoi objętość. Wmieszac drobinki czekolady na dnie pucharków rozłożyć ciasteczka, warstwę kremu, następnie owoce przykryć kremem. Udekorować ciasteczkami, morelami i listkiem mięty. Podawać schłodzony
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nutura -160-190g krem orzechowy z dodatkiem kawy i wanilii Nutura -1/2 łyżeczki soli Dodatki -ok 150g orzechów laskowych prażonych Nutura -popping/ekspandowany/dmuchany ryż/proso/inna kasza -kilka pasków czekolady KRUCHE SPODY 1. Płatki zmielić na mąkę i wymieszać je z mąką ryżową, kukurydzianą, skrobią oraz kokosową. 2. Ksylitol, mleko roślinne oraz olej rzepakowy zagrzać w garnuszku. Składniki mają być(...)wystarczy aby karmel nie był zbyt „napakowany”. 10. Wystudzony spód wypełnić karmelem i wyrównać górę. Włożyć do lodówki aż karmel zastygnie. 11. Na koniec udekorować mazurek czekoladą, resztą orzechów i ciasteczkami. Zapraszamy na nasz IG po więcej przepisów film z dekoracji świątecznej ( klik ) sernik "zajączki" ( klik ) drożdżowe jajko ( klik
Candy PandasCiasteczka te są bardzo łatwe oraz szybkie w przygotowaniu. Lubię ich maślany aromat i rozpływające się w ustach drobinki czekolady. Czasami prostota sprawdza się najlepiej... Zerknijcie też na moją inną wersję Piegusków z cytrynową nutą - klik . Obie szczerze polecam! (około 16 sztuk) 200g mąki pszennej 100 masła 60g cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 100g czekolady(...)przez około 15-18 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Ciasteczka p owinny być lekko zarumienione. Jeśli są pieczone w dwóch turach - surowe, przed pieczeniem należy trzymać w lodówce.) Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. W przepisie użyłam czekolady PANTAGRUEL ., którą można nabyć z sklepie Panegara
Di gotujekakao i efekt powinien być dokładnie taki sam. Poza tym przygotowywanie tych ciastek to czysta zabawa. Nadawanie kształtów kawałkowi czarnej masy to jednak magia w czystej postaci… Czekolada idealnym uzupełnieniem kruchych ciasteczek Co do wrażeń czysto kulinarnych, to keto czarne ciastka wychodzą całkiem smaczne, choć lekko twardawe. W tej kwestii mam dwa rozwiązania – należy przechowywać ciastka w jakimś szczelnym pudełku
Modern Cave Girlszczypta kardamonu 1 żółtko 100 g masła Dodatkowo: 25 g cukru 1 płaska łyżeczka cynamonu 100 g białej czekolady do dekoracji Świąteczne pieczenie czas zacząć! :) - a na pewno nie ma nic lepszego na początek sezonu takich wypieków, jak ciasteczka o niezwykłym aromacie pomarańczy i przypraw korzennych. Ciasteczka są bardzo kruche i z powodzeniem dotrwają do Bożego Narodzenia przechowywane(...)pieczenia. Ciastka posmarować wodą i posypać cynamonem (1 łyżeczka) wymieszanym z cukrem (25 g). Piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Studzić na kratce. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i udekorować nią ciasteczka. Ja do tego celu wykorzystuję zwykłą strzykawkę jednorazową, żeby otrzymać jak najcieńszy strumyczek czekolady (fot.2) . Przepis bierze udział w akcjach
Świat Ciasta