ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:95/431)

Rożki jak z cukierni 289

też od tego jaką czekoladę użyjecie. Tutaj nie oszczędzajcie, ja dałam dobrą gorzką. ciastka spód: 150 g maku białego 75 g cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 białka 75 g migdałów szczypta soli krem: 100 g czekolady mlecznej 150 g masła 2 jajka 70 g cukru trzcinowego 4 łyżki spirytusu polewa: 200 g czekolady gorzkiej 30 g masła(...)Wyciskam nieduże ciasteczka owalne na papierze do pieczenia na blaszce. Wyszło mi około 30 sztuk. Ciasteczka mają być dość grube. Piekarnik nagrzewam do temp 170 stopni góra dół i wstawiam blaszkę. Piekę 20 minut. Ciasteczka zostawiam w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do ostudzenia. Ciasteczka po upieczeniu są miękkie, ale one stwardnieją. Krem: Miękkie masło ucieram na puch. Czekoladę kroję

wesoła kuchnia
Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 139

Jak Wam smakuje połączenie czekolady i orzecha laskowego? Moim zdaniem jedno z najlepszych połączeń smakowych… wiedzą to wszyscy uzależnienie od nutelli ( chociaż w ich przypadku

Cooking for Emily
zdrowe czekoladowe ciastka z avokado (bez tłuszczu) 207

ciastka mogą być zdrowe?! Czy ciastka mogą nie zawierać tłuszczu?! Czy zdrowe i beztłuszczowe ciastka mogą być smaczne?! Tak, tak, tak - trzy razy tak! :) Ciasteczka z awokado są cudowne. Co prawda nieco różnią się od tradycyjnych ciastek, ponieważ są miękkie, ale jak dla mnie mają swoje miejsce na podium wśród tych tradycyjnych właśnie :) Smak awokado nie jest tu wyczuwalny. Ciastka(...)podaję z moimi modyfikacjami // 11 ciastek ~duże, dojrzałe awokado - ok. 180g po obraniu ~1/4 szklanki cukru ~1/4 szklanki cukru trzcinowego ~jajko ~30-40g groszków czekoladowych (z gorzkiej czekolady) lub drobno posiekanej gorzkiej czekolady ~1/2 szklanki naturalnego kakao ~1/3 szklanki mąki pszennej ~1/3 łyżeczki sody oczyszczonej + 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~szczypta soli (solidna :)) Awokado obrać i rozgnieść widelcem/zblendowa

chili & sugar
Rogaliki ziemniaczane z dżemem pomarańczowym i czekoladą (pyszne!) 319

Przepyszne rogaliki z ugotowanych ziemniaków. W smaku - zaskakująco smaczne, coś pomiędzy drożdżowymi i kruchymi. Robiłam je bardziej z ciekawości, bez większego przekonania - a później, od pierwszego

Kto ugości moich gości?
Ciasteczka jęczmienne z pastą tahini i czekoladą 193

pokarmowy pomaga obniżać poziom cholesterolu we krwi.    Posiadają one również właściwości lecznicze, m.in. antynowotworowe i antywirusowe.  Wracając do ciasteczek... Wyszły cudownie pachnące, chrupkie i rewelacyjne w smaku. Uwierzcie, że smak chałwy w połączeniu z czekoladą - kuuusi niesamowicie! Sami spróbujcie!  (około 18 sztuk) 100g masła/margaryny 2-3 łyżki pasty tahini 100g cukru 1 szczypta soli(...)Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można nie co mniejsze) i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę

Di gotuje
bajaderki, ciasteczka z ciasta 197

pomysł, niż domniemane muffiny - bajaderki są mniejsze = wygodniej się je, poza tym wychodzi ich o wiele więcej :) Z każdej sytuacji jest wyjście! :)) BAJADERKI źródło przepisu: Moje Wypieki // ponad 50 ciasteczek ~900g dowolnego ciasta, mogą być to pomieszane różne rodzaje ciast, ważne, żeby były bez kremu/galaretki/świeżych owoców , mogą być za to z bakaliami ~1/2 szklanki mleka ~1/2 szklanki cukru(...)opcjonalnie), masło i kakao zagotować razem. Przestudzić i dodać do okruchów ciasta, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wszystko ugnieść na jednolitą, zwartą masę. Z masy formować kulki. ~100g białej czekolady ~2 łyżki masła Czekoladę i masło rozpuścić razem. Polewą polać bajaderki i odstawić do zastygnięcia polewy. Smacznego! :) Wartość odżywcza jednego ciastka

chili & sugar
SERNIK DEKADENCKI Z DOMOWĄ POLEWĄ TOFFEE 469

słodzone zamieniłam na niesłodzone i dosłodziłam trochę ksylitolem), białą czekoladę zamieniłam na kremówkę z ksylitolem. Był idealny, nie za słodki (bo lubimy słodkie niezbyt słodkie), baaardzo wciągający, choć za dużo się go nie zje, jest bowiem baaardzo syty. Jeden kawałeczek i największe łasuchy mają dość ;-).  Spód z owsianych ciasteczek w połączeniu z masłem orzechowym- pychotka. Serniczek baaardzo godny polecenia(...)dodanym jajku. Śmietanę kremówkę podgrzać z ksylitolem, chwilę pogotować, lekko przestudzić. Następnie dodać ją do masy serowej razem z wanilią i zmiksować (lub dodać stopioną białą czekoladę). Masę wylać na spód z ciasteczek, wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec ok. 15 minut (tylko góra-dół, bez termoobiegu). Następnie temperaturę zmniejszyć do 120*C i piec

Smaczne Zdrowe
Tort Kukułka 358

Tort Kukułka z alkoholem to lekki, dekadencki torcik nie tylko dla fanów popularnych cukierków „kukułek”, ale także dla koneserów czekoladowych i kawowych smaków z

Poezja smaku
Babka migdałowa z kajmakiem 162

Aby babka była smaczna, powinna być wilgotna. Suchelcom mówimy nie. Babka migdałowa z kajmakiem jest wilgotna nawet na drugi czy trzeci dzień – spokojnie można przygotować

Poezja smaku
Nie pękaj, lepiej zjedz ciasteczko - czekoladowe ciasteczka pękające 132

Natomiast dla mnie ostatnio największą przyjemnością jest pieczenie ciasteczek. To takie wdzięczne wypieki, a do tego najczęściej im prostszy przepis, tym pyszniejszy efekt. Ostatnio przypomniałam sobie o wspaniałych czekoladowych ciasteczkach, które parę lat temu robiłam korzystając z przepisu ze strony mojewypieki.com Są absolutnie cudowne i powinni spróbować ich wszyscy miłośnicy czekolady. Jedyny kłopot z nimi polega na tym, że trzeba(...)220g dobrej gorzkiej czekolady - 110g masła - 100g drobnego cukru - 3 jajka L  - 270g mąki - pół łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczkę esencji waniliowej lub cukier waniliowy - szczypta soli - pół szklanki,  a nawet więcej cukru pudru Na początek trzeba posiekać czekoladę. W średnim garnku roztopić masło, odstawić z ognia i po około 2 minutach wrzucić czekoladę i po chwili energicznie

I tu będę miała takie te
BEZGLUTENOWE BROWNIE Z O’S – najlepsze na świecie! 136

Dodatek chrupiących, kruchych Ciasteczek Chocolate O’s Schär z mlecznym kremem sprawił, ze to brownie nabrało jeszcze więcej magicznej mocy! Smakowało obłędnie i zrobiło u mnie w pracy taką furorę, jak dawno żadne inne! Spróbujcie i Wy! Zakochacie się w tym bezglutenowym brownie! SKŁADNIKI : ( 22x 26 ) – masło – 250 g – cukier – 130 g – czekolada(...)mąka kasztanowa ( zamiennie na migdałową ) – 170 g – ciasteczka Chocolate O’s Schär SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukier ubijamy z jajkami. Masło rozpuszczamy z czekoladą na kąpieli. Mieszamy, dodajemy mąkę bezglutenową, mieszamy. Wylewamy do foremki, układamy ciasteczka Chocolate O’s Schär . Wypiekamy ok. 30-35 minut / 170C bez termoobiegu. Smacznego! WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär

Ostra na Słodko
Sernik latte macchiato – potrójnie czekoladowy 213

Wręcz nie mogłam się doczekać, aż pojawi się tu ten przepis! Sernik potrójnie czekoladowy, intensywny, o delikatnej strukturze. Sernik latte macchiato przypomina wyglądem trójwarstwową, mleczną kawę

Poezja smaku
Charlotte z truskawkami – ciasto bez pieczenia 442

Chyba na żadne owoce nie czeka się z taką niecierpliwością jak na truskawki. Gdy się pojawią, kupuję całe łubianki, aby uzupełnić truskawkowe niedobory po zimie. Upalne

Poezja smaku
Kokosowy sernik na piernikowym spodzie 169

Przepyszny serniczek kokosowy na bazie twarogu oraz mleka kokosowego na kruchym, piernikowym spodzie polany czekoladą mleczną i udekorowany ciasteczkami Rafaello oraz granatem. Brzmi to jak przepis idealny i taki zresztą jest. Jeżeli jesteście fanami smaku kokosa to z pewnością ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Dodatkowo sernik wzbogaciłam o kruchy, piernikowy spód, który zyskał jeszcze bardziej karmelowy smak za sprawą(...)łyżka mąki pszennej  1/2 szklanki cukru trzcinowego Diamant Dry Demerara  3 łyżki wiórków kokosowych  Dodatkowo: opakowanie popularnych ciastek kokosowych  granat  1/2 mlecznej czekolady  Składniki na kruchy spód zagnieć w misce na jednolite ciasto. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wylep ciastem i podpiecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut

Mango Papaja
Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką 429

Od dłuższego czasu marzyło mi się przygotowanie tortu. Ale nie byle jakiego. Obecnie na topie są torty artystyczne . Ich znakiem rozpoznawczym jest wysokość (często powyżej 15

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania