składniki na ciasto kruche: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 5 żółtek 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200
Domowy Smak JedzeniaŚwinki z drożdżowego ciasta to pyszna i urocza przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło (tak, jem ciepłe ciasto zaraz po wyciągnięciu z pieca, nie, nigdy
CiastkozercyBabeczkowa Bombonierka Walentynkowa bombonierka zawsze jest mile widzianym prezentem. Można jednak pójść o krok dalej i okazjonalne czekoladki wykorzystać do ozdobienia własnoręcznie przygotowanych babeczek. Dziś
Ciastkozercyrazie gdyby naszła nas ochota na szalony deser H - herbata - najlepiej melisa na uspokojenie, gdy z nerwów siedzimy przed piekarnikiem z nadzieją, że wyciągniemy coś zjadliwego; herbatniki lub ciasteczka owsiane/maślane, gdy jednak przy pieczeniu coś nie wyjdzie i musimy szybko robić ciasteczkowy spód I - i...dużo innych rzeczy, których nie ma na tej liście :) J - jajka, jogurt naturalny(...)słodkich korpusach do babeczek - zawsze je mam i w razie "W" napełniam je szybko dowolnym kremem L - laski wanilii i cynamonu Ł - łłłłłooooooorzechy - obowiązkowo arachidowe do zrobienia domowego masła orzechowego, a także włoskie...rodzajów jest wiele M - mąki wszelkiego rodzaju (od pszennych, przez razowe, aż do gryczanych i pełnoziarnistych), migdały we wszystkich postaciach (całe, blanszowane, tarte, płatki a także
Mania Wypiekaniaskładniki na ciasto miodowe: 600 g mąki 200 g cukru 2 płaskie łyżeczki sody 200 g masła, słodzonego 2 jajka 1 żółtko 3 łyżki miodu 2
Domowy Smak JedzeniaCzerwone pesto z suszonych pomidorów. Przepis na sycylijskie pesto rosso z polskim jabłkiem. Czerwone pesto z suszonych pomidorów jest świetną alternatywą dla klasycznego zielonego pesto
Cztery Fajery[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki na biszkopt czekoladowy: 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g kakao 3 jajka (białka oddzielone od
Domowy Smak JedzeniaSernik papieski Pyszne i eleganckie ciasto na specjalne okazję. święta, komunie, urodziny i tym podobne przyjęcia. Pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Stanowi prawdziwą ozdobę stołu.Polecam
Blog z Apetytemrodzaj użytej dyni, nie pisałam w przepisie żeby nie ograniczać was do 1 odmiany, ponieważ każda się nada. Ja użyłam hokkaido, ponieważ jest pyszna, słodka i z takim orzechowym posmaczkiem, dodatkowo bardzo lubię z tą dynią pracować ponieważ nie trzeba jej obierać ;) Składniki: 300 g ciastek kruchych, u mnie z czekoladą 350 g pieczonej dyni 1 kg twarogu waniliowego(...)ilość i dokładnie miksujemy blenderem. Następnie dodajemy twaróg. Blendujemy razem na gładką masę. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, budyń oraz jajka i ponownie zmiksujemy na jednolitą masę. Ciasteczka wykładamy na spód tortownicy o średnicy 24 cm. Masę serową wylewamy na ciastka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C również góra i dół bez termoobiegu i pieczemy
Życie zaczyna się w kuchniLubicie te wafelki? My tak, często kupowałam je moim synom do szkoły jako słodka przekąska w ciągu dnia. Kupowałam....Teraz już tego nie czynię, bo robię
Z Majeczką w kuchniKasztany Kasztany to takie słodkie coś z niczego do kawy :) Piec się nie chce, ale do kawy to coś słodkiego i by się zjadło. A że
na moim stole...Ś wietna propozycja na zdrową i słodką przekąskę. Gdy trafiłam na ten przepis w Internecie od razu przypadł mi do gustu. Proste składniki, błyskawiczne przygotowanie a
coolinarnastrefa.blogspot.commoją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe smoothie czekoladowe na skondensowanym mleku kokosowym. Do jego przygotowania użyłam znanych już Wam z innych przepisów przepysznych ciasteczek ( można powiedzieć, że nawet takich mini babeczek! ) – BIO MADELEINES CHOCO Schär. Koktajl z ich dodatkiem? Przepyszny! Na kokosowym mleku skondensowanym? Jeszcze lepszy! Koniecznie wypróbujcie! #ScharBio #ScharBezGlutenuBio BIO MADELEINES CHOCO Schär(...)SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op KLIK! * duży, miękki banan – 1 szt * mleko kokosowe skondensowane – 150 ml * jogurt naturalny – 200 ml * masło orzechowe naturalne – 1 łyżka * lód – 1 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Podajemy natychmiast! Nie musimy dodatkowo dosładzać, gdyż skondensowane mleko kokosowe jest słodkie! Zobaczcie też inne
Ostra na SłodkoZ OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA PRAGNĘ CZYTELNIKOM BLOGA ZŁOŻYĆ NAJSZCZERSZE ŻYCZENIA ZDROWIA, SZCZĘŚCIA I WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI. NIECH MAGIA ŚWIĄT ZJEDNOCZY WAS PRZY JEDNYM STOLE
Kuchenne zapiski EdytyCzasami chce mi się szarlotki. Tak było i teraz, lecz tym razem zagościła u mnie pełnoziarnista szarlotka bez tłuszczu. W weekend zaszalałam ze słodkościami – w
Poezja smaku