Przepis na : deser
Share Pinterest Print Deser kajmakowy z orzechami włoskimi i krakersami to prosty deser dla zabieganych lub leniwych W roli głównej krem z serka mascarpone i kajmaku z warstwami pokruszonych solonych krakersów i uprażonych orzechów włoskich. Łatwy i pyszny! Składniki (na 3 porcje): około 3/4 szklanki orzechów włoskich 250 g serka mascarpone 200 g masy krówkowej (kajmakowej) około 80 g krakersów Przygotowanie: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową, aż do uzyskania puszystego kremu. Krakersy przełożyć do worec... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...