Co najważniejsze przepis który zawsze się udaje, sernik jest puszysty i nigdy nie opada. Do tego pyszny, przyjemnie słodki, z bakaliami na wierzchu.Składniki:1 kg
Z Majeczką w kuchniPiernikowe kulki mocy to małe ciasteczka, które zrobicie bez pieczenia i bez problemu a które umilą wam dni lub staną się pyszną przekąską na imprezy np. na Boże Narodzenie czy Sylwestra. Robi się je w kilka chwil, z kilku prostych składników! Są wegańskie, smaczne i zdrowe. Tym razem postawiłam na piernikowy smak i użyłam do ich przygotowania płatków z owsa(...)użyłam miksu płatków owsianych i z dawnych odmian pszenicy 3 łyżki cukru trzcinowego 3 czubate łyżki gorzkiego kakao 100 ml mleka krowiego lub roślinnego 3 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżeczka przyprawy do pierników Jak zrobić piernikowe kulki mocy: Zaczynamy od przygotowania składników by były pod ręką bo masę robi się bardzo szybko. Najpierw w rondelku podgrzewamy mleko, masło orzechowe
Dorota Smakujesamo dobro! Nie wolno z nich rezygnować, ponieważ może to zaburzyć homeostazę całego organizmu i spowodować wiele szkód m.in. w gospodarce hormonalnej. Tak więc jeśli lubicie zdrowe ciasteczka albo jesteście na diecie wegańskiej czy surowej - te "makaroniki" to dla Was wybawienie :) Nawet jeśli nie potraficie się powstrzymać od zjedzenia całej paczki, nie powinniście się tym przejmować - w końcu dostarczycie(...)tymianku, który uwielbiam. Wszystkie są bardzo chrupiące i aromatyczne (jak na krakersy przystało :)). Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek czy zamiennik chleba. Osobiście najbardziej lubię je z masłem orzechowym... na wytrawnie! Marka VEGA należy do tej samej firmy co Rawlicious z tą różnicą, że oferuje produkty wysokobiałkowe. Możecie tam znaleźć zarówno mieszanki do przygotowania szejków, odżywki białkowe
Poranek na słodkotylko ze smakami, ale też konsystencją nadzienia. Były więc twardsze praliny i te rozpływające się w ustach; pomarańczowe, porzeczkowe, imbirowe, karmelowe, lukrecjowe ( brr! ) i jeszcze kilka innych, z czego orzechowe zgodnie zawróciły nam w głowach. Zabawa była przednia, ale jak wróciłam do domu, padłam jak nieżywa. A z tyłu głowy myśl, że następnego dnia trzeba wstać wcześniej, no bo przecież(...)ostatnio bardzo często korzystam. Te skandynawskie wypieki świetnie nadają się na okres zimowo-świąteczny; ale to pewnie dlatego, że ogólnie Skandynawowie pieczołowicie ten czas celebrują i oswają zapachem cynamonu. Ciasteczka polecam Wam gorąco do świątecznych puszek (naprawdę długo zachowują świeżość!), piruety na lodzie radzę zostawić profesjonalistom. Ale wiadomo - co kto lubi... Serinakaker - norweskie kruche ciasteczka z wanilią i migdałami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTrochę lata, trochę jesieni a wszystko tak świetnie zgrane, że można dokładać i dokładać na talerzyk ;) Tarta znika w błyskawicznym tempie! ciasto dyniowo-orzechowe: 220 g mąki pszennej 50 g mielonych orzechów włoskich 40 g cukru pudru 90 g masła 150 g puree z dyni żółtko 1 opakowanie serka twarogowego z jagodą i maliną 0,5 kg śliwek kilka malin(...)Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 minut. Po schłodzeniu rozwałkowujemy je na grubość ok. 3 mm i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z kawałeczka ciasta możemy powycinac ciasteczka np. w kształcie jesiennych listów i na koniec ozdobić nimi tartę. Na cieście rozsmarowujemy serek Almette zostawiając wolny ok. 3 cm margines ciasta. Śliwki przekrawamy na pół i pozbawiamy pestek
Mienta blogskładniki na ciasto bajaderkowe: 300 g dowolnego ciasta bez kremu (czerstwego lub takiego co nam nie wyszło ) 100 g herbatników 50-80 g cukru 60 ml
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Deser z galaretką, mascarpone i malinami to letni deser na poprawę nastroju. Łatwy do wykonania i bardzo smaczny! Składniki (4 porcje): 1 galaretka
Oryginalny smakZdrowe batony to świetna alternatywa dla klasycznych słodyczy. W roli głównej mamy czekoladę. Ale w wersji z wysoką zawartością kakao. Najlepiej minimum 70%. Oczywiście, że batoniki
RelaxtimeMleko owsiane może być zamiennikiem mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją laktozy, alergików lub wegan. Takie mleko roślinne doskonale sprawdzi się do przygotowania koktajli, naleśników, puddingów
Oryginalny smakWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki podstawowe: 40-50 dag pozostałego ciasta (bez kremu) - u
JejKuchniaPrzedświąteczna gorączka w pełni. Wielkie sprzątanie, ubieranie choinki, przygotowywanie potraw wigilijnych... i wiele innych zajęć, czyli jeden wielki, ale jakże przyjemny, chaos. Jednak w natłoku zajęć
peanutbuttermonsterShare Pinterest Print Deser kajmakowy z orzechami włoskimi i krakersami to prosty deser dla zabieganych lub leniwych W roli głównej krem z serka mascarpone i kajmaku
Oryginalny smakSkładniki 115 g masła 2/3 szkl mąki gryczanej 1/3 szkl mąki pszennej (typ 650) 3/4 szkl cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2
OliveandThymeWypiekanie na śniadanie w tym tygodniu zaproponowało rogaliki dyniowe. Przepis pochodzi z bloga Komarki i u niej była alternatywa rogalików lub grzebyków, więc ja wybrałam grzebienie
Moje Małe CzarowanieOrzeszki to pyszne, małe ciasteczka. Wprawdzie znane od lat a pieczone już przez nasze babcie. Dawniej pieczono je w metalowej maszynce, ja użyłam gofrownicy z wymiennymi wkładami. Ciasteczka bardzo szybko się pieką a nadziane pysznym kremem smakują nieziemsko(...)wsypujemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy masę na około 20 minut w chłodnym miejscu aż stwardnieje. Masło ucieramy mikserem z cukrem, dalej ucierając dodajemy po łyżce masy orzechowej aż całą wyrobimy, na koniec wlewamy wódkę, mieszamy i masa gotowa (jest troszkę lejąca ale szybko zastyga). Odkładamy ją do lodówki na 20 minut
Kulinarne Fantazje Marioli