ciasteczku zbyt dużo, to ciasteczek trzeba zjeść kilka. Co, jak i czym zastąpić? Osobiście preferuję ciastka z fasoli z czekoladą , ale jeśli chcesz, możesz użyć kakao lub karobu. Dodaj wtedy 3 łyżki proszku i 1 dodatkową łyżkę oleju kokosowego. Płatki jaglane z powodzeniem mogą być zastąpione owsianymi, orkiszowymi lub jęczmiennymi. Daktyle medjool zastąp, wcześniej namoczonymi i odciśniętymi z nadmiaru wody
BlendmanDawno temu w sklepach można było znaleźć okrągłe ciasteczka kokosanki, jedne z najlepszych jakie pamiętam z dzieciństwa... niestety zawierają niezdrowe tłuszcze i sporą ilość cukru :( Mam dla Was dobrą wiadomość - teraz możecie przygotować zdrową wersję w domu :) Kolejna propozycja w ramach Tygodnia Kokosowego <3 Składniki: 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżka miodu
Chocolate Muffin Blogmieszam by nie było grudek. Wsypuję płatki zmieszane z wiórkami kokosowymi, dokładnie mieszam za pomocą łyżki z powstała czekoladą i odstawiam by masa przestygła. Wilgotnymi dłońmi formuję niewielkie kulki i układam na desce. Wstawiam do lodówki na ok 2 godz. Po tym czasie przekładam ciasteczka na talerz i gotowe
Ciasteczkowy Potwórbardzo popularne ciasteczka głównie w USA, Kanadzie, Wielkiej Brytanii i Irlandii, które występują w wersji słodkiej, jak i wytrawnej (z warzywami, a nawet mięsem). Muszę przyznać, że te przepyszne ciasteczka zawładnęły również moim sercem, dlatego dzisiaj przepis na zdrową wersję m.in. z płatkami owsianymi i otrębami. Składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej (możecie też użyć mąki razowej) 1 łyżeczka proszku(...)kokosowe, itp. Wykonanie:Osobno mieszamy ze sobą suche składniki oraz mokre. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy wg uznania ulubione bakalie, ziarna, orzechy. Foremki wypełniamy do ok 2/3 wysokości (max. 3/4) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 25 minut. Podczas pieczenia w mieszkaniu unosi się wspaniały aromat mieszanki cynamonu, jabłek, miodu... Tak przyrządzone ciasteczka
Taste Of My DayDziś zapraszam Was na pyszne i uroczo wyglądające łaciate kokosowo-czekoladowe babeczki . Moja córeczka uwielbia piec ze mną te babeczki. Ale za nim zaczynami mieszać składniki
Słodkie okruszkiCiasteczka z kokosem oraz płatkami owsianymi. Mięciutkie, a zrazem chrupiące :) Składniki na 25 sztuk : 90 g płatków owsianych * 150 g mąki 120 g cukru 60 g wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 125 g masła 1 łyżeczka sody 2 łyżki gorącej wody Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Płatki owsiane*, mąkę, cukier oraz wiórki kokosowe wsypać do miski i wymieszać
Zabawa smakiemPyszne słodkości smakiem przypominające kokosanki dzięki dużej zawartości kokosa. Takie ciasta to fajna przekąska na wynos. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka wiórek kokosowych łyżka otrąb owsianych
Lena GotujeDziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt
Passion of Cookingskładniki: 5 łyżek płatków owsianych lub orkiszowych 1 łyżeczka maku 2 łyżeczka wiórek kokosowych 1 łyżeczka siemienia lnianego 1/2 łyżeczki cynamonu 1 szczypta gałki muszkatołowej ok
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1l mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 10dag cukru, 25dag miękkiej margaryny do pieczenia, pół aromatu waniliowego, 35dag wiórków kokosowych 10dag płatków migdałów
W kuchni u MonikiNormal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Przepyszny tort na bazie delikatnej kokosowej bezy, przełożony wyrazistym, mocno kawowym kremem. Doskonały przez
maniapieczeniaaury mam dla Was przepis na ciasteczka w tropikalnym klimacie. Połączenie ananasa i kokosa to duet, który zawsze kojarzy mi się z ciepłymi krajami i wyspą z palmami. A że akurat nie mogę się tam znaleźć (choć jakoś nie specjalnie mi żal) to przynajmniej pocieszę się ciastkiem. Delikatne klasyczne kruche, wzbogacone warstwą kokosowe bezy i przełożone dżemem z ananasa(...)wstawić do piekarnika (temperaturę zmniejszyć do 150*C ) i piec jeszcze około 20 minut. Wyjąć i wystudzić. Ciastka bez bezy smarować grubą warstwą dżemu i przykrywać ciasteczkami z bezą. Dekoracyjnie można posypać cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Ciasteczka należy obserwować, powinny być lekko brązowe. Po wyjęciu studzimy i dopiero zdejmujemy z blaszki. Smacznego Inne pomysły… Nie zapomnijcie też o prostych trufelkach. Wystarczy zmiksować namoczone wcześniej daktyle ze zmielonymi orzechami brazylijskimi i wiórkami kokosowymi. Z masy uformować małe kuleczki, schłodzić w lodówce i gotowe Trufelki można też obtoczyć
Słodkie okruszkioraz posypką z mielonych migdałów i pokruszonych ciasteczek amaretti. Te tradycyjne włoskie ciasteczka są niezwykle intensywne w smaku i bardzo chrupiące. Nadają zupie głębszy i bardziej nasycony smak. Taka zupa to świetny sposób na szybki i jednocześnie wykwintny poczęstunek dla gości. SKŁADNIKI / 4 porcje 2 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego 1 cebula 500 g dyni / obranej ze skórki
cool and mintypłatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcik