panna) Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) Bananowa babka z orzechami i rodzynkami (Torta di banane, noci e uvetta) Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) Kruche ciasteczka z morelową konfiturą (Biscotti con confettura di albicocche) "Canestrelli" - włoskie
La grande e la piccola cuocazbyt suche należy dodać wody lub mąki, ponieważ mąka kokosowa w zależności od producenta ma inne makro oraz konsystencję i różnie chłonie płyny. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na papierze i uformować ugniatając ręką bardzo płaski placek. Ja formuję prostokąt i później kroję z niego mniejsze ciasteczka. Można też formować malutkie kuleczki i rozpłaszczać je dłonią na papierze
Ola la LCHFbiszkopty - 20 dag cukier puder - 10 dag mleko - 150 ml rodzynki - 5 dag kakao -2 łyżki masło - 5 dag rum - 1 kieliszek polewa czekoladowa wiórki kokosowe
Camilla w kuchniorkiszowej - 150 g syropu daktylowego - 150g oleju kokosowego - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia - 1 jajko Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Zagniecione ciasto wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Następnie cienko rozwałkowujemy (ok. 2-4 mm) i wycinamy ciasteczka. Pierniczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około
Szkrab Je SamSkładniki: 25 dag margaryny 0,5 szklanki cukru 1 żółtko 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka koniaku 2 paczki herbatników 1 szklanka wiórek kokosowych
kgwjanczewoMazurek z owocami Mazurki mogą się od siebie bardzo różnić. U mnie w domu była zawsze jedna zasada - każdy robi taki, jaki smakuje mu najbardziej i
Ciastkozercyprzyzwyczaiłam moje Miśki do weekendowych wypieków, że upał nie upał, ale ciacha muszą być. Wymyśliłam sobie, że cytrynowe będą idealne do mrożonej herbatki. Ciasteczka z dzisiejszego przepisu są miękkie i lekko wilgotne w środku, wielkości idealnej na 2 gryzy. Rozeszły się w mgnieniu oka (upiekłam je w sobotę rano), więc już dziś od rana znowu pichcę. Składniki na około(...)dowolnej maki razowej (typ 2000) szczypta soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 banan 1 cytryna 50 g migdałów 100 g cukru 100 g oleju roślinnego (słonecznikowy, rzepakowy, kokosowy) 100 ml mleka roślinnego ( u mnie było to akurat ryżowo-kokosowe) Przygotowanie: Na gładką masę zblenduj banana, olej, mleko i cukier. Cytrynę wyszoruj, potraktuj wrzątkiem, skórkę zetrzyj na drobnych oczkach
greenscarfswoich sercach. Wesołych Świąt! Jeśli jeszcze nie zdążyliście zrobić pierniczków, lub Tajemniczy Ktoś zjadł te wcześniej przygotowane, tutaj macie przepis na szybkie i proste miodowo-cynamonowe, mięciutkie ciasteczka. Nie pieczcie ich dłużej niż 10 minut, bo zrobią się twarde! Możecie je ozdobić lukrem - ja dodałam trochę barwnika spożywczego w proszku i, razem z mamą, stworzyłyśmy proste dekoracje. Potrzebujesz niewielkiej(...)kostki margaryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 szklanki śmietanki kremowej 1 białko cukier brązowy do posypania + dowolne posypki (wiórki kokosowe, skórka cytrynowa lub pomarańczowa...) Przygotowanie: Miód i margarynę rozpuść na małym ogniu w rondelku. Wyłącz ogień i dodaj sodę i śmietankę - wymieszaj. W osobnej misce wymieszaj mąkę z cukrem pudrem
Gotowanie to kochanieszklanka Wykonanie: Płatki żytnie wymieszać z otrębami i olejem kokosowym, zalać gorącą wodą i pozostawić na około 30 min aż płatki wchłoną wodę. Wymieszać ponownie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wykładać równe porcje (ciasto powinno być rzadkie). Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 min, kiedy ciasteczka będą zarumienione, przełożyć je na drugą stronę, wyłączyć piekarnik
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaswspółpracować. Dziękuję:) A tutaj lista przepisów, które wykonałam: 1. Kokosowa babka z polewą i bakaliami 2. Zawijane keksowe bułeczki z lukrem 3. Sernik na kruchym cieście z wiśniami 4. Piaskowa babka z pomarańczową nutką 5. Tort orzechowy 6. Krówkowe muffinki z kremem 7. Aksamitny sernik z ajerkoniakiem 8. Kruche ciasteczka z kajmakiem i żurawiną 9. Bezowe gniazdka z bitą śmietaną
Izabelawkuchniświąt bez pierników. Dotychczas pokazywałam już przepis na małe ciasteczka pierniczki a tym razem pora na ciasto piernik Niezwykle aromatyczny, korzenny, wypełniony bakaliami jak tradycyjny piernik a jednak nadal zgodny z LCHF Składniki: 150 g mąki migdałowej lub zmielonych drobno migdałów 5 dużych jajek 10 g rozpuszczonego tłuszczu (oleju kokosowego – keto, LCHF, paleo, nietolerancja laktozy lub masła
Ola la LCHFwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są niezwykle aromatyczne i proste w przygotowaniu a smakują rewelacyjnie. Można dodać ulubione bakalie. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (10 sporych ciastek) 1 szklanka mąki żytniej (nie co mniej) 1/2 szklanki płatków żytnich 1/4 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki rodzynek 50g czekolady (użyłam gorzkiej
Di gotujebył jeszcze bielszy dodałyśmy mleka kokosowego. Przygotowanie:Margarynę ogrzać aby lekko zmiękła. Migdały lub orzechy zmielić. Wymieszać mąki, siemię lniane, proszek do pieczenia, przyprawy i pozostałe suche składniki, połączyć z margaryną i miodem. Wyrobić gładkie ciasto, uformować kulę i schłodzić w zamrażarce. Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm, wycinać ciasteczka i układać na blachach wyłożonych papierem
głodny alergikJedne z popularniejszych ciasteczek. Niezwykle proste i szybkie w wykonaniu a przy tym przepyszne w smaku. Każdemu kto uwielbia kokos i kokosanki polecam przygotowanie ich samodzielnie w domu.Kokosanki - Składniki:2 jajka (osobno białka i żółtka)140 g cukru pudru200 g wiórków kokosowych Kokosanki - Sposób przygotowania:Białka ubijamy na sztywno. Następnie ciągle ubijając powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy cukier puder
Słodka Stronamasła 2 żółtka kl L 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 18 % esencja waniliowa Nadzienie: 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 3 płaskie łyżki cukru Dodatkowo : cukier puder polewa czekoladowa wiórki kokosowe 1. Z podanych składników gotujemy budyń i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. 2. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto (ciasto może się lepić) i chowamy je do lodówki na co najmniej(...)minut (ja zagniotłam je dzień wcześniej, więc ciasto spędziło całą noc w lodowce i poranek) 3. Po czasie leżakowania wałkujemy dość cienki placek i wykrawamy foremką do babek ciasteczka, po dwa ciasteczka na jedną babeczkę. Następnie smarujemy masłem foremki i posypujemy bułką tartą i wylepiamy ciastem. 4. Do tak wylepionych ciastem babeczek nakładamy budyń i przykrywamy drugim wykrojonym "ciasteczkiem" szczelnie
Gotowanie...to proste !