digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są przepyszne i mają miękkie, mocno czekoladowe wnętrze. Już podczas pieczenia kusząco pachną, a później... nie sposób zaprzestać na kilku sztukach! Strasznie wciągają! Czekolada cudownie roztapia się w ustach, a dodatek kokosa sprawia, że każde ciastko przyjemnie chrupie. (około 18 sztuk) 130g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 1 łyżka kakao (płaska) 1/2 łyżeczki proszku(...)formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-11 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zapieczone.) Ciastka odstawić do wystygnięcia. (Początkowo będą miękkie i delikatne, ale podczas
Di gotujePo przepysznych przepisach na czekoladowy krem z fasoli, daktylowe batoniki i ciasteczka z ciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy,..
Vegan TastePo przepysznych przepisach na czekoladowy krem z fasoli, daktylowe batoniki i ciasteczka z ciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy, bo
Vegan TastePo przepysznych przepisach na czekoladowy krem z fasoli, daktylowe batoniki i ciasteczka z ciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis
Vegan TasteW tych babeczkach rządzi kokos. Ja i moi mężczyźni nie jesteśmy fanami kokosowych smaków. Miałam w szafce promocyjny zestaw mąki i cukru kokosowego. Chcąc je zużyć
Czerwień i błękitKolejny świetny przepis na owsiane ciasteczka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składników do ich zrobienia jest dość dużo, ale
KuchniaWeDwoje.plKońcówka roku 2016 upłynęła mi bardzo słodko - miałam duży zapał do pieczenia ciast i ciasteczek, co dzień sięgałam po suszone daktyle lub rodzynki, robiłam bananowe koktajle
Kasia SarnaUwielbiam robić muffinki, bo to takie ciastka nie-do-popsucia, w dodatku można śmiało żonglować składnikami i dalej wszystko świetnie smakuje: nie macie oleju kokosowego? można
Ciastkozercyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Proporcje należy dostosować do własnych potrzeb. Pistacje można zastąpić innym orzechami lub wiórkami kokosowymi. Niżej
Di gotujeciasteczek, ponieważ wyszły takie jak lubię. Są super kruche, nie za twarde i idealne smakowo. Piwa absolutnie nie czuć, więc spokojnie nadają się również dla dzieci. (18-20 sztuk) 1/2 szklanki piwa karmelowego (może być też zwykłe) 1 szklanka mąki pszennej 100g smalcu (*) 5 łyżek cukru (płaskich; około 60g) 1 szczypta soli 40g płatków owsianych (błyskawicznych) 25g wiórek kokosowych(...)lekko spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 30 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być zarumienione i miękkie - po ostudzeniu stwardnieją.) Ciasteczka ostudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. (*) Smalec nadaje ciastkom kruchości i absolutnie nie jest wyczuwalny. Lubię na nim "pracować". Możecie jego część zastąpić prawdziwym masłem (nie mixem tłuszczów) - choć
Di gotujereszty owoców) 2 banany 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka dobrego kakao szklanka płatków owsianych - użyłam górskich Przygotowanie: w misce mieszam sypkie składniki, czyli: suszone owoce z wiórkami, płatkami i kakao, rozgniatam dwa banany, łączę z resztą składników, hmmm.. rękoma najlepiej, formuję nieduże kulki i lekko spłaszczam na kształt okrągłego ciasteczka, piekę w temp. 180 C przez około
Zasmakuj KuchniKiedy znalazłam przepis na te pierniczki wegańskie na blogu smakuje.blox.pl, to pomyślałam, że ten przepis bardzo się przyda się nie tylko weganom (pozdrawiam Magdę i Kasię
UgotujmyTo.plzostanę cukiernikiem :( Udało się, po mękach, ale było warto, bo tak pysznych ciasteczek jeszcze nie jadłam. SKŁADNIKI: 130 g. masła 0,5 szkl. drobnego cukru 250 g, mąki 1 jajko 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. wiórków kokosowych DO PODANIA: dobry dżem malinowy (najlepeiej bez pesteczek) cukier puder do posypania Foremki do wykrojenia
Kopystką po garach