Dziś coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Bardzo proste danie, a zapewniam, że smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam, bo naprawdę warto spróbować :) Przepis znaleziony tutaj . Składniki: 500g
kuchnia doskiZdjęcie może nie jest zbyt piękne, ale zapewniam, że zupa jest rewelacyjna :) Fantastyczny orientalny smak. Jest niskokaloryczna, więc myślę że to świetna propozycja dla osób, które
kuchnia doskiMoją pierwszą propozycją na tegoroczne Święta jest przepyszny tort raffaello. Moim zdaniem masa tego ciasta bardzo przypomina smak kremu z oryginalnych trufli Raffaello i jest zupełnie
Przepisy AleksandryPyszne, pyszne, pyszne wyszły! :) Naszła mnie wczoraj ochota na marchewkowy wypiek, a nie ma nic lepszego od marchewkowego ciacha przełożonego kremem! <3 Składniki (3 ciacha/u
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJuż po pierwszym pieczeniu tych ciastek, zyskały one miano naszych ulubionych :) Kruche, pachnące, pełne pysznych niespodzianek. Świetne do kawy i do herbaty, polecam :) 1,5
Mienta blogKrem z dyni z mlekiem kokosowym zagościł w naszym menu całkiem niedawno, ale został zaliczony do grona najsmaczniejszych jesiennych zup. Przygotowanie tej pysznej, bardzo pożywnej i
Cztery FajeryCiasteczka są też wegańskie oraz nie mają żadnych ulepszaczy. Po upieczeniu pachną bardzo kakaowo, najlepiej smakują z kubkiem kakao albo ciepłego mleka. Składniki (ok. 10 sztuk): 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki mąki owsianej 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g daktyli + gorąca woda 80 g gorzkiej czekolady 80 g orzechów włoskich 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego
Healthy food explorerkokosowe, płatki migdałowe, sparzone rodzynki, cynamon i syrop klonowy (ale czasem też miód). Mieszam. Przekładam na talerz. Obieram jabłko, dzielę je na cztery części, usuwam gniazda nasienne, kroję na kawałeczki i przykrywam owsiankę cząstkami jabłka, a na koniec wszystko obsypuję prażonym słonecznikiem. Po prostu miodzio. To śniadanie trzyma mnie do obiadu. Nie ciągnie mnie do podjadania, do żadnych cukierków, ciasteczek
Kawa z mlekiemciasteczek. Upiekłam je z płatków owsianych, daktyli, miodu oraz mąki pełnoziarnistej, nie dodając ani grama cukru, i pewnie dlatego ciągle sięgam po kolejne ciastko bez wyrzutów sumienia. Są lekko chrupiące, szczególnie na brzegach, słodkie w sam raz i bardzo smakowite:) Składniki (na ok 25 sztuk): 150g płatków owsianych 70g mąki pszennej pełnoziarnistej 3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki oleju kokosowego
Obiad gotowykokosowych (u mnie barwione na różowo) Kilka łyżek owoców kandyzowanych Kilka kostek białej czekolady Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, żółtka, cukry oraz sól. Siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Schładzamy przez ½h w zamrażarce. Po tym czasie wałkujemy na grubość ok 7mm, przygotowanym wcześniej z kartki szablonem wycinamy kształt jajka. Z pozostałego ciasta możemy upiec np. wielkanocne ciasteczka
Kuchnia w czekoladzieciasteczka po raz drugi, użyłam domowej konfitury z czarnej porzeczki - pasowała idealnie. Z podanych proporcji wyszło mi 26 sztuk. SKŁADNIKI: 200 g miękkiego masła 100 g nierafinowanego cukru trzcinowego zmielonego na puder 8 g bezglutenowego cukru z burbońską wanilią 3 duże jajka 170 g kleiku ryżowego – u mnie BoboVita płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 3 czubate łyżki wiórków kokosowych
Kuchenne zapiski Edytyżeby sprawić, że wypieki będą jeszcze lepsze! Można zrobić ją przynajmniej na kilka sposobów w zależności od tego, do czego będziecie jej używać. Nada się idealnie do dekoracji kruchych ciasteczek lub pierników, wyciskania fantazyjnych wzorków na ptysiach czy babeczkach, udekorowania tortu w stylu drip cake czy wykończenia murzynka lub wuzetki. Polewa czekoladowa do ozdoby tortu Ten typ polewy czekoladowej idealnie(...)nada się do zrobienia ozdoby tortu w stylu drip cake, czyli długich cienkich strużek. Jak dokładnie to zrobić, możecie zobaczyć na moim Instagramie w podpiętych relacjach. Jeśli nie lubicie kokosowego aromatu wybierzcie olej kokosowy bezzapachowy (tłoczony na ciepło, rafinowany). 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego Czekoladę kroimy na drobne kawałki, dodajemy olej kokosowy. Podgrzewamy na małym ogniu
CiastkozercyDelikatne, słoneczne mazurki z pianką z suszonych moreli, na kruchym cieście z mąki pełnoziarnistej. To świeża, lekka alternatywa dla ich ciężkich, przesłodzonych sklepowych odpowiedników. Podstawą
Upiecz sobie babeczkęsezonie polecam polecam truskawki). Krem przygotowałam na bazie kaszy jaglanej i dobrej jakości (prawdziwej) czekolady. A więc samo zdrowie Jeśli szukacie innych zdrowych przepisów polecam Wam również moje owsiane ciasteczka z kandyzowaną skórką . Deser przygotowałam na bazie kaszy jaglanej od PZZ Białystok . Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej ofercie posiadają również wysokiej jakości mąki, płatki owsiane, ryże czy groch. Polecam zapoznać(...)się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: około 3/4 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej PZZ Białystok * 100 g dobrej jakości (prawdziwej) czekolady około 4 łyżek mleka 3 łyżeczki oleju kokosowego garść borówek listki świeżej melisy lub mięty *gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, resztę można włożyć do lodówki i wykorzystać np. na śniadanie Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy kaszę
Słodkie okruszkiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 100 g mąki, 100 g płatków owsianych, 100 g
JejKuchnia