ziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg. #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki, #koperku i #kurkumie. #krem z #pora #por kroimy i gotujemy do miękkości razem z #ziemniakami
Szkrab Je Samwiorek kokosowych - pozostałość po mleku kokosowym - 1 banan - 2 łyżki pestek dyni - zmielic w młynku do kawy - 1 łyżka mąki kokosowej Banan dokładnie rozgniatamy widelcem. Mieszamy wszystkie składniki. Formujemy ciasteczka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około 25-30 minut
Szkrab Je Samwitaminy z grupy B. Jest smakowym i wartościowym dodatkiem do wypieków ciast i ciasteczek oraz posypką do lodów, deserów i sałatek. Mąka kokosowa Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie zawiera cholesterolu i ma mniej kalorii niż wiórki kokosowe. Jest źródłem błonnika i białka
BezglutenowaIzabeladość długie, za słodkie i hmm... jak na mój gust mieszają za dużo smaków ;) Ja potrzebowałam czegoś minimalistycznego, żadnych akcentów w postaci czekolady, oleju kokosowego, etc., słowem - nic, co zaburzyłoby podstawowy, korzenny smak ciasteczek. Podkreśliłam więc tylko świąteczny aromat odrobiną miodu i dodałam mleko, aby krem nie był zbyt tłusty, a jednocześnie stał się bardziej lejący. Po wymieszaniu składników smarowidło
Słodkie inspiracjeMąka krupczatka – 50 dag Wiórki kokosowe –25 dag Cukier – 20 dag Proszek do pieczenia –4 łyżeczki Margaryna – 25 dag Jajka – 3 szt Rum – 3 łyżki
Camilla w kuchniCzekoladki z pysznym wnętrzem kokosowym, w smaku zbliżone do znanych wszystkim cukierków Bounty. Śmiem twierdzić, że są one o niebo zdrowsze i ich smak mi bardziej
Kuchcik gotujeDla wielbicieli kokosowych smaków pyszne, delikatne kuleczki z białą czekoladą i serkiem mascarpone obtoczone gorzkim kakao i wiórkami kokosu. Składniki:/ 10
Zakamarki mojej kuchniSkładniki (na 24 ciasteczka, 4 porcje) - szklanka amarantusa ekspandowanego (30g), - 2 łyżki płatków migdałów (20g), - 2 łyżki wiórków kokosowych (20g), - łyżka kakao (10g), - 2 łyżeczki cukru (10g), - jajko (60g). Sposób przygotowania: 1. Mieszamy wszystkie składniki. 2. Formujemy na papierze do pieczenia ciasteczka i pieczemy ok. 10 min w 180⁰C (po 5 min. pieczenia, ciasteczka przewracamy na drugą stronę
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachszklanka pokruszonych ciasteczek Digestive (ok. 100 g), 3 łyżki roztopionego masła, 150 g czekolady mlecznej, 250 ml śmietanki 30%, 500 g serka mascarpone, 6 żółtek, 4 łyżki cukru pudru, 1 puszka gotowej masy kajmakowej, 1 szklanka wiórków kokosowych, 50 g starkowanej mlecznej czekolady. Nieodzowny drobiazg na poprawę humoru - czyli deser :) Dzisiaj zaproponuję dosyć słodki(...)deser kokosowo-kajmakowy, którego bazę stanowi pyszny krem z serkiem mascarpone i koglem-moglem, a dodatki w postaci kajmaku, czekolady i wiórków kokosowych - doskonale uzupełniają całość. Z podanych składników wychodzi 6 porcji deseru. Pokruszone na "piasek" ciasteczka wymieszać dokładnie z roztopionym i wystudzonym masłem. Przygotować pucharki do deserów. Na dno każdego z nich wsypać po około 2 łyżek ciasteczek. Wyrównać
Świat Domowej KuchniSkładniki na 8 sztuk: 160 ml pełnego mleka 25 g masła, roztopionego 250 g mąki pszennej 40 g cukru 1
Świat Ciastachcę korzystać ze sztucznych barwników i tego nie robię. Staram się szukać naturalnych odpowiedników, które jednocześnie nie miałby negatywnego wpływu na smak. Ale dość nudnych wstępów - przedstawiam zielone ciasteczka, które swój kolor zawdzięczają... młodemu jęczmieniowi! :D To pierwszy wpis z użyciem tego składnika, niedługo pokażę jeszcze jeden wypiek, który też się udał i mam nadzieję, że się spodoba ;) Kruche(...)ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka Migdały lub orzechy zmielić przy pomocy blendera. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka w formie choinek. Piec w 180 stopniach koło 12-15 minut. Ciasteczka przestudzić i dowolnie udekorować
FitKotsmakuje tak samo dobrze: Masło orzechowe : użyjcie dowolnego masła orzechowego lub z nasion Płatki owsiane : jeśli macie ich za mało możecie dodać wiórki kokosowe Orzechy : dodajcie dowolne orzechy jakie macie Podałam Wam mój ulubiony przepis na ciasteczka owsiane bez pieczenia, ale założę się, że każdy ma swój, zagrzebany gdzieś głęboko, może nawet przekazany od kogoś bardzo dawno. Z ogromną przyjemnością
Słodkie Gotowanie