ciasteczka kokosowe - 2892 przepisów (strona:48/193)

Bardzo kokosowe kuleczki daktylowe (na mannie kokosowej) 176

nich jest wspaniała manna kokosowa. Przyznam Wam szczerze, że produkt próbowałam po raz pierwszy i już się w nim zakochałam. Manna kokosowa , to nic innego jak miąższ z kokosa. Sprawdza się doskonale jako egzotyczne smarowidło do kanapek, ciasteczek, a także dodatek do różnych deserów czy wypieków. Osobiście bardzo Wam ją polecam! Myślę, że wielbiciele kokosowych smaków pokochają ją tak samo

Słodkie okruszki
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 136

Takim efektownym tortem można podbić nie tylko serca dzieci. Bezglutenowy tort RENIFER Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki kilka kostek czekoladybiszkopt7 dużych

CoolinarniePL
Wegańskie shortbread - szkockie ciasteczka na oleju kokosowym 211

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Inspiracja ze strony: slowlyveggie.pl . Co prawda te szkockie ciastka słyną z kruchości i maślanego smaku, więc nie jest

Di gotuje
Ciasteczka marchewkowo-bananowe (paleo/AIP, bez jajek) 216

nawet na ścisłym protokole autoimmunologicznym! Tak, da się zrobić ciasteczka bez jajek 🙂 Pyszne i zdrowe ciasteczka marchewkowo-bananowe – bez glutenu, nabiału (laktozy i kazeiny), orzechów i jajek – dozwolone na protokole autoimmunologicznym – przepis: marchewka – 4 średnie banany – 3 mąka kokosowa – ¼ szklanki mąka/skrobia ziemniaczana albo mąka ararutowa – ¼ szklanki olej kokosowy – ½ szklanki sól(...)łyżeczki opcjonalnie – garść rodzynek Zetrzyj marchewkę dość drobno i wymieszaj mikserem (nie blenderem) z rozgniecionymi bananami i roztopionym olejem kokosowym. Dodawaj pozostałe składniki miksując – ciasto jest gotowe! Możesz teraz zacząć rozgrzewać piec na 180°C . Ciasteczka są łatwe do formowania – ulep w rękach małe kulki i rozpłaszcz je na tacce do pieczenia. Piecz około 20 minut

PaleoSMAK
Ciasteczka orzechowo-czekoladowe z ciecierzycy. Wegańskie, bezglutenowe 188

Ciasteczka wymyślone na szybko, a smakują super. W połączeniu z mlekiem migdałowym lub kokosowym mają naprawdę niezłą moc (testowałam!) i właśnie w takiej postaci proponuję Wam je kosztować. Uważajcie żeby nie wlać za dużo olejku, gdyż ciasteczka będą miały wtedy dziwny posmak. Jeżeli natomiast go nie posiadacie - nic nie szkodzi. Dajcie więcej masła orzechowego. Mają malutko kalorii, sycą na długo

Czarnawisienka
Wegańskie ciasteczka biszkoptowe 155

oczywiście smaczne 😄 Są mięciutkie, raczej delikatnie słodkie, czuć obecność banana i masła orzechowego, a także nutkę kokosa. Finalnie okazały się nawet ciasteczkami  wegańskimi .  Składniki (7 sztuk): 100 g mąki orkiszowej  50 g mąki kokosowej 75 g masła migdałowego (Terrasana) 20 g cukru kokosowego (Terrasana)) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 średni, dojrzały banan  Przygotowanie:  Banana

Zdrowie na języku :P
Kokosanki cytrynowo-limonkowe 137

dorzucamy resztę cukru (50g) i chwilę ubijamy. Ostatnim składnikiem jest mąka, którą dorzucamy do białek i cukru i także momencik miksujemy. Do białek dodajemy kokosową masę i delikatnie mieszamy. Po połączeniu składników formujemy okrągłe ciasteczka i kładziemy na wyłożonej papierem blasze. Kokosanki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut. Kiedy minie czas wyjmujemy kokosanki z piekarnika

Kuchenne Wariacje
Muffinki z budyniem i wiórkami kokosowymi 150

Słodkie i delikatne w smaku babeczki, idealne do popołudniowej kawki :)Składniki:- 1 szklanka mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli- 2 jajka- 100 g masła

Zainspirowana w kuchni
Proste i szybkie ciasteczka kokosowo owsiane 264

kiedy będziemy mieć ochotę na coś słodkiego nie kupimy już gotowych ,,zdrowych'' ciasteczek w pobliskim markecie :) Składniki na ok 15 ciasteczek :  - 1 szklanka mąki owsianej (można również użyć zmielonych płatków owsianych) -1/2 szklanka wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych) - 1-2 łyżeczki oleju kokosowego  - 1/4 szklanki ksylitolu (ewentualnie cukier, stewia lub inny słód) - 1 jajko ( w wersji wegańskiej można(...)wystarczy do sklejenia, można dodać dodatkową łyżkę) Przygotowanie :  Do miski wsypać mąkę owsianą i wiórki dodać olej kokosowy i wymieszać, następnie dodać ksylitol i jajko, następnie ręcznie formujemy kulę i odrywamy małe kawałki z których lepimy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ciasteczka można zgnieść widelcem, żeby powstał wzorek, ciasteczka pieczemy 10 minut w temperaturze

zdrowa vege kuchnia
Kruche ciasteczka daktylowo – kokosowe 168

zrobienia ciasteczek i muffinek. To był zdecydowanie dobry wybór , gdyż zarówno to i to zaczęło znikać zanim się obejrzałam. Dziś pokażę Wam jeden z tych przepisów – a mianowicie na ciacha! W metalowej puszce mogą poleżeć nawet tydzień i nadal będą smakować rewelacyjnie!   Składniki: - mąka – 180 g – cukier puder – 150 g – wiórki kokosowe(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 min w 180 st. C. Z pozostałego cukru pudru pudru i soku pomarańczowego robimy lukier. Upieczone ciasteczka maczamy po bokach w lukrze i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych

Ostra na Słodko
Tort Oreo 164

Krem czekoladowy 500 g serka mascarpone 800 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru + kwaśny domowy dżem (ja dałam porzeczkowy), 24 sztuki ciasteczek Oreo (więcej, jeśli zamierzacie podjadać ;), 50 g gorzkiej czekolady na polewę, 1 łyżeczka oleju kokosowego – dzięki niemu polewa ma dobrą konsystencję i łatwiej zastyga. Jak zrobić Tort Oreo? Biszkopt dobrze jest upiec sobie poprzedniego dnia wieczorem(...)wyciśnięcia na górze ozdobnych rozetek. Pozostałymi pokruszonymi ciasteczkami Oreo dekorujemy boki i wierzch tortu. Na wierzchu nie obsypujemy samych brzegów, należy zostawić tam miejsce na polewę czekoladową i ozdobne rozetki. Jak zrobić polewę czekoladową? Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce razem z 1 łyżeczką oleju kokosowego (można pominąć olej, ale dzięki niemu polewa ma ładniejszą konsystencję

Ciastkozercy
Bezglutenowe ciasteczka jaglano-kukurydziane z czekoladą (na oleju kokosowym) 136

Przepis autorski (mój). Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie kruche i delikatne w smaku. Już podczas pieczeniu kuszą swoim niesamowitym zapachem! Płatki jaglane, mąka kukurydziane, olej kokosowy i czekolada - to doskonałe połączenie, które jest wyczuwalne i idealnie skomponowane. Ciastka nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków.  (Osoby unikające cukru powinny użyć czekolady gorzkiej/deserowej.) Koniecznie sami spróbujcie(...)płatki, mąkę i cukier. Całość zalać rozpuszczonym olejem kokosowym, wymieszać i połączyć z jakiem. (Powinna powstać jednolita konsystencja.) Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być lekko zarumienione.) Większość produktów do ciasteczek

Di gotuje
chrupiące,zdrowe ciasteczka owsiane z orzechami i słonecznikiem 134

proste w przygotowaniu. Są idealną przekąską do kawy, do pracy, dla dzieci. Jest to bardzo wydajny przepis, wychodzi z niego około 35 sporych ciasteczek.  Powiem jedno-uzależniają. Możecie zrobić z dowolnymi dodatkami, np z wiórkami kokosowymi, z czekoladą i innymi ziarnami. Ja robię z orzechami i słonecznikiem, są wspaniale chrupiące i nie za słodkie, bardzo gorąco polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Śniegowe kule 194

smakuja. W środku ukryta jest mała niespodzianka- soczysta czereśnia.  W oryginalnym przepisie użyto czeresni w maraschino, ja musiałam zadowolić się czereśniami kandyzowanymi. Ciasteczka są niesamowicie kruche i dość słodkie, wszak oblane są lukrem. Wiórki kokosowe wieńczą dzieło) Przepis z tej  strony Składniki, około 32 sztuki: 225 g miękkiego masła 65 g (1/2 szklanki) cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu(...)papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15/20 minut lub do czasu aż uzyskają lekko złoty kolor. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier puder. Obtaczamy ciasteczka w lukrze, a następnie w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy a kratce do wyschnięcia. Polecam serdecznie

Mia Cucina Sofieta
Drożdżówki mocno kokosowe 200

Składniki na ciasto (6-7 dużych drożdżówek):300 g mąki pszennej 6 g suchych drożdży lub 12 g świeżych drożdży 125 ml letniego mleka

Świat Ciasta