SKŁADNIKI: - olej kokosowy - 9 łyżek (70 g) - miód - 1 łyżka (25 g) - odżywka białkowa (u mnie smak: ciasteczko) - 2 miarki (50 g) - żurawina suszona - (30 g) - orzechy włoskie - (30 g) WYKONANIE: Olej kokosowy rozpuścić, do stanu płynnego. Pozostawić do przestygnięcia. Wymieszać olej z miodem i odżywką białkową, dodać orzechy. Przelać masę do foremki (u mnie foremka do lodu
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasPyszne, aromatyczne, mocno kokosowe muffiny. Bardzo smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Delikatny, mięciutki środek i chrupiąca skórka. Do tego polewa z białej czekolady i kokosowa
Moja kraina smakówTroszkę inna wersja murzynka. Ciasto jest mięciutkie i delikatne. Dodatek powideł śliwkowych i chrupiącej bezy z kokosem nadaje mu nowego smaku. Naprawdę warto wypróbować. Polecam :) (adsbygoogle
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSkładniki: -200 g. wiórków kokosowych -4 białka -200 g. cukru Sposób przygotowania: Białka, cukier i wiórki kokosowe wymieszać w garnku. Cały czas mieszając podgrzać masę, aż
Magia jedzenia.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 60 dag mąki 30 dag margaryny 20 dag cukru pudru 6 żółtek
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszne ciasto jabłkowe z budyniem malinowym ugotowanym na kompocie jabłkowym i zwieńczone warstwą kokosu. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szkl mąki 1/2 szkl cukru 3/4
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaostudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Do piany dodajemy wystudzoną masę kokosową i delikatnie mieszamy całość do połączenia składników. Małą łyżeczką wykładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy ciasteczka. Piekarnik wcześniej nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy kokosanki ok. 10 - 20 minut do zarumienienia się
Kuchcik gotujeCiasto Aniołek , już sama nazwa sugeruje , że ciasto jest pyszne . Potwierdzam :) Ciasto składa się z amoniakowych placuszków , które przełożone są masą budyniową a całość zwieńczona wiórkami
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaCiasto spotykane na wielu blogach pod nazwą tulipan, u mnie tulipan nie wyszedł bo zrobiłam w za dużej foremce dlatego powstała babka trójkolorowa. Przepis podpatrzony na
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaBabka kokosowo - kakaowaMięciutka i puszysta babka , która za sprawą śmietany zachowuje długo świeżość a dzięki dodatkom wiórek kokosowych i kakaa przyjemny smak. Przepis znaleziony na garnku
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKakaowy biszkopt, kokosowe wnętrze i krem kawowy czyli ciasto cappuccino. Przepis znalazłam na blogu moje ekspresje kulinarne , jednak go troszkę zmodyfikowałam. Jest to jeden
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaRobiłam to ciasto już z wiśniami , nadeszła pora na wypróbowanie innych owoców, tym razem trafiło na brzoskwinie z puszki. Ciasto jest troszkę delikatniejsze w
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaTrufle z daktyli to wegańskie słodycze, które świetnie zastępują słodkie czekoladki czy batoniki. Dodają mnóstwa energii i w zdrowy sposób zaspokajają naszą chęć na słodkości. Są
Poezja smakuKażde ciasteczko posmarować żółtkiem rozdrobnionym z odrobiną wody i posypać wybranymi dodatkami. U mnie były to: siemię lniane, wiórki i płatki kokosowe, płatki owsiane. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w 180*. Dla mnie ciasteczka są najlepsze, kiedy ostygną. stają się wówczas bardziej kruche
Zdrowie na języku :Ppierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały dzięki niej orzechowego smaku, a z ciastem pracuje się równie(...)pepparkakor , ale są równie dobre i nie powodują, aż takich wyrzutów sumienia. ;) * SKŁADNIKI na ok. 50 pierniczków 150 ml melasy z karobu lub z morwy białej 100 ml oleju kokosowego 100 g ksylitolu lub erytrytolu 1 jajko 350 g mąki kasztanowej + do podsypania 2 płaskie łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonych goździków 1 płaska łyżeczka sody
Food Squareorzechami i z kokosem. PS Brak bezy to o wiele mniej cukru, więc wyszło to wszystkim na zdrowie Ciasteczka warszawskie (słoneczka) Via Gusto Na pewno kojarzycie kruche ciasteczka warszawskie, znane też jako “słoneczka”. Rzuciłam sobie wyzwanie, aby przerobić je na wegańską wersję. Z moich poszukiwań wynika, że jeszcze nikt nie podjął się tego… Drukuj Proporcje(...)olej kokosowy (może być stężały, rozpuści się w trakcie gotowania). Całość podgrzewaj na małym ogniu do zagotowania, cały czas mieszając. Zostaw do przestudzenia. Ciasteczka przełóż marmoladą. Boki posmaruj kremem budyniowym, a następnie obtocz je w wiórkach kokosowych lub posiekanych orzechach (użyłam włoskich
Via GustoZima coraz mocniej daje o sobie znać. Mróz szczypie mnie w twarz, kiedy o poranku maszeruję na zajęcia. Wszechobecna biel sprawia, że w mojej głowie kiełkuje
Gawron w rosolemiodowe (Biscotti al miele e cannella) Girlanda z imbirowych ciasteczek (Ghirlanda di biscotti di zenzero) Pierniczki do Kalendarza Adwentowego (Biscotti natalizi per Calendario dell'Avvento) Ciasteczka czekoladowo-cynamonowe (Biscotti al cioccolato e cannella) Kokosowe babeczki z białą czekoladą i żurawiną (Muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi) Migdałowe muffiny z mandarynkami, bez glutenu i masła (Muffin con mandorle
La grande e la piccola cuocateż nie pogardzą. Do konsumpcji nie trzeba nikogo zapraszać, dlatego polecam poświęcenie chwili w kuchni, aby przygotować sezamki owsiano kokosowe. Składniki: - 170g płatków owsianych- 170g wiórków kokosowych- 150g sezamu- 210g masła- 200g mąki tortowej- 120g cukru pudru- 2 łyżki miodu- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej- 4 łyżki wrzątku (do sody) Do miski wsypujemy sypkie składniki(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170º C przez 8 – 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka przekroiłam na połówki, aby przywrócić im kształt batonika i ułożyłam na kratce do ostudzenia. Sezamki owsiano kokosowe możemy polać czekoladą, dodatkowo posypać orzechami, albo zjeść same. Zdrowe i pyszne, akurat na przekąskę. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Sezamki owsiano
mojewypiekiinietylkoBabeczki z mango i kokosową nutą. Dziś polecam Wam przepis na pyszne babeczki nadziane pulpą z mango. Ciasto ma delikatnie kokosowy smak, który uzyskacie dodając do
Słodkie okruszkiłyżek wiórek kokosowych (w zależności od wielkości łyżek Ucieramy masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka(...)trzymać w szczelnym pojemniku). Przygotowujemy krem. Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując wiórki kokosowe. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła, ale nie gorąca (bo może się przypalić), wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki możemy udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce (wyjmujemy na godzinę przed podaniem
Rozpustne gotowanieDziś polecam Wam przepis na pyszne owsiane ciasteczka na soku jabłkowo-malinowym . Zdrowe, nadziane suszonymi morelami i żurawiną, przygotowane na bazie oleju kokosowego. Idealne dla dużych i małych łasuchów. Moje dzieci je po prostu uwielbiają, a ja cieszę się że sięgają po te zdrowsze słodkości. Całego niepowtarzalnego smaku i naturalnej słodyczy nadaje ciasteczkom naturalnie mętny sok z jabłek i malin(...)mieszamy trzepaczką rozpuszczony olej kokosowy, jedno jajko i 250 ml soku z jabłek i malin. Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi. Całość dokładnie mieszamy, a następnie dosypujemy powoli resztę płatków owsianych. Z gęstej masy* tworzymy w dłoniach kuleczki, lekko je spłaszczamy i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w lekkich odstępach. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego
Słodkie okruszkipieczenia Opcjonalnie: cukier/wiórki kokosowe do obtaczania Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać majonez i następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie z masy przygotować ciasteczka. Można to zrobić(...)sposoby: 1. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w cukrze lub wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) 2. Ciasteczka wyciskać za pomocy szprycy
Di gotujePieczone pączki to doskonała alternatywa dla osób, które nie mogą jeść potraw przygotowywanych w głębokim tłuszczu lub po prostu nie przepadają za ich smażeniem. Nie są
Poezja smakujajek i glutenu) Przepis na te ciasteczka powstał jako jeden z moich eksperymentów kulinarnych. Ciasteczka nie wymagają dosładzania. Doskonale sprawdzą się jako deser dla alergika, gdyż przygotowuje się je bez mleka, jajek i glutenu. Można je podać dziecku, które skończyło 7. miesiąc życia. Rolada kakaowo-kokosowa bez pieczenia Jeśli szukacie deseru bez cukru to przepis na roladę kakaowo-kokosową jest(...)glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko. Ciasta i ciasteczka bez mleka Ciasto jogurtowe bez nabiału Ciasto jogurtowe jest lekko wilgotne i puszyste. W diecie bezmlecznej można łatwo przyrządzić go wykorzystując jogurt kokosowy, sojowy czy owsiany. Dla mnie świetnym dodatkiem do ciasta jogurtowego są mrożone maliny. Możecie też ozdobić je cukrem
Dieta bez mlekagęstego mleka kokosowego* 100 g schłodzonej śmietanki 30% 1-2 łyżki cukru pudru, w zależności od preferencji 3 płaskie łyżki żelatyny wiórki kokosowe do dekoracji Jak przygotować? Foremkę wykładam folią spożywczą. Ciasteczka zalewam rozpuszczonym masłem i mieszam do powstania masy, która przypomina bardzo mokry piasek. Wyklejam dno tortownicy i schładzam w lodówce. Żelatynę zalewam wodą tak, aby delikatnie była
W kuchni Karmel-itki