Domowe masło fistaszkowe Pyszne i proste w przygotowaniu. Idealne do najróżniejszych wypieków i deserów. Ja najczęściej przygotowuję z niego orzechowe ciasteczka lub krajanki. Przepis na orzechowo-kokosową krajankę znajdziecie tutaj . Takie masło wspaniale nadaje się również do owsianek, jaglanek lub po prostu do posmarowania pieczywa. Warto mieć zapas orzeszków w domu, by móc w każdej chwili przygotować takie masełko Składniki
Słodkie okruszkidodatkami orzechów, rodzynek, itd) 2 łyżki masła (miękkiego) 1/3 szkl cukru 4 łyżki mąki tortowej 4 łyżki mleka garść owoców goji opcjonalnie 2 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: Wszystko wymieszać razem (najlepiej ręką). Tworzyć ciasteczka wg uznania. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, ok 15 minut. I gotowe! :) A jakie pyszne.... A tu mój Pomocnik :)! (w wyjadaniu marchewki pomaga
Trufelkowosuper pomysłem na wykorzystanie białek, które czasem zalegają nam w lodówce od jakiegoś ciasta czy kremu. Idealne do popołudniowej "małej czarnej" 😊 Składniki: ( na 24 ciasteczka) 4 białka jaj 200 g wiórków kokosowych 1/2 szkl. cukru (lub 5 łyżek erytrytolu) 80 g masła szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej (u mnie kokosowa) Wykonanie: Masło roztapiamy. Dodajemy
Walijskie PichcenieDrożdżówki – brioszki (Brioche) z makiem i kremem budyniowym - 17 grudnia 2014 Domowe pączki - 10 lutego 2015 Melting Moments – rozpływające się w ustach kruche ciasteczka maślane - 23 stycznia 2016 Bananowo-kokosowe pączki tylko na Tłusty Czwartek - 19 lutego 2014 The post Bananowo-kokosowe pączki tylko na Tłusty Czwartek appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjadziesiątkę. Składniki -jabłka -kiwi -gruszka -miód -banan -sok z cytryny -masło orzechowe od Primavika-Doskonały i oryginalny w smaku, słodki krem świetnie pasujący do kanapek czy ciasteczek z miodem, konfiturami lub owocami. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu. Zawiera cynk, cenne kwasy tłuszczowe, białko roślinne i lecytynę. -ziarenka Cynamonowy Raj od Ziarenkowo Jabłka
Z Kuchni Do Kuchnijabłek cynamon,kardamon lub przyprawa do jabłek 4 -6 łyżek oleju kokosowego rozpuszczonego i wychłodzonego 1,5 szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki kokosowej 1 szklanka cukru 6 jajek herbatniki lub cienkie ciasteczka piernikowe na spód cukier puder do posypania 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jeśli chodzi o mąkę, to ogólnie ma być jej 2 szklanki, od Was zależy
Z Kuchni Do KuchniLamington to ciastko kojarzące mi się z dzieciństwem. Kostka biszkoptowa zanurzona w czekoladowej polewie obtoczona w wiórkach kokosowych. Zdziwiła mnie bardzo informacja, że jest to deser pochodzący z Australii. Ciasteczka są mięciutkie i bardzo wciągające. Możecie je dodatkowo przełożyć kremem lub marmoladą. Polecam. Lamington, czyli kostka kokosowa Składniki: Ciasto: 3 jajka 100 g cukru 100 ml oleju
Mania Gotowaniasię spienią, a cukier się rozpuści. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Na blachę położyć papier do pieczenia. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać porcje masy, zachowując niewielki odstęp. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C z termoobiegiem i piec przez ok 20 min. Powinny się lekko przyrumienić. Po wystudzeniu, ciasteczka oderwać od papieru do pieczenia. Rozpuścić część czekolady(...)rozpuszczonej czekoladzie i odstawiać na kratkę do zastygnięcia. Do obtaczania dobrze jest użyć czekolady zatemperowanej. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasteczka , Dania bez glutenu , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Na wynos , Wykorzystanie białek Tagged: czekolada , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniamkwasów tłuszczowych omega 3 ( mają ich znacznie więcej niż łosoś) dlatego warto włączyć je do codziennej diety :) Składniki : Na 16 ciasteczek -2,5 szklanki płatków owsianych - 10 płaskich łyżek nasion chia - 1/2 szklanki wiórków kokosowych (najlepiej niesiarkowanych) - 2-3 czubate łyżki miodu - 2-3 łyżki oleju kokosowego ( może też być inny roślinny) Przygotowanie: Nasiona chia zalać
zdrowa vege kuchniapyszne kakaowe herbatniki z gorzkiej czekolady i mąki ryżowej, przełożone pysznym kremem z płatków jaglanych, nasion słonecznika, chia i miodu.. 😻 FILMIK Składniki: czekoladowe ciasteczka: 150 g mąki ryżowej 80 g gorzkiej czekolady łyżka oleju kokosowego 1 duże jajko 20 g cukru pudru 2 łyżki zimnej wody Czekoladę łamiemy na kawałeczki. Łączymy w miseczce z olejem kokosowym i odrobiną wody(...)oprószonym mąką ryżową. Przy pomocy szklanki wykrawamy nasze ciasteczka. Powinno wyjść ich łącznie 12-14. Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 15 minut w 150 stopniach C . kremowe nadzienie: 50 g płatków jaglanych 50 g mleka w proszku odtłuszczonego 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki płynnego miodu
Kuchnia Ellieprzetwory. Całość naprawdę jest bez cukru - nawet przypudrowane są zmielonym ksylitolem :) Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 170 g mąki orkiszowej razowej 85 g zmielonych migdałów lub orzechów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka domowe powidła
FitKotmasła Przygotowanie: Składniki na czekoladki dokładnie wymieszać, aby masa się kleiła. Jeśli masa jest zbyt sypka to, należy dodać nieco więcej oleju. Ilość oleju zależy od jakości wiórków kokosowych. Masą wyłożyć dno foremki do wysokości 2 cm, następnie wycinać okrągłą foremką lub kieliszkiem czekoladki. Czekoladki pozostawić w foremce i wstawić do lodówki, aż dobrze zastygną. Czekoladki można również formować(...)którą ustawić na garnku z wrzącą wodą, naczynie nie powinno dotykać lustra wody. Mieszać do czasu, aż składniki się roztopią i powstanie jednolita lśniąca polewa. Ciasteczka daktylowe (na 25 - 30 sztuk) 150 g mąki kokosowej 200 g suszonych daktyli 50 g wiórków kokosowych 2 jajka 100 g masła 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka bezglutenowego kakao naturalnego
Kuchcik gotujezblendować, spróbować i ewentualnie dosłodzić. 3. Dodać mąkę kokosową, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Jeśli masa jest zbyt lepka to dodać więcej mąki kokosowej. 4. Masę rozdzielić na kulki i każdą nadziać kostką / kostkami czekolady formując ciasteczka. 5. Piec w 180°C przez ok. 20-30 min. Ciastka z kaszy a’la markizy Składniki (ok. 10 ciastek, czyli 5 markiz(...)gładko. 2. Wymieszać ręcznie z ziarnami kakao/czekoladą oraz mąką kokosową. 3. Wylepić kółka za pomocą ringo lub okręgu z uciętej butelki lub spłaszczać ręcznie. 4. Piec w 180°C przez ok. 35-40 minut. 5. Kiedy ciastka ostygną przełożyć je masłem orzechowym i ewentualnie oblać czekoladą. Ciasteczka owsiane Składniki: - 200g obranych bananów - 200 do 230g ulubionej mieszanki musli
Candy Pandas