Po pieczonych ostatnio miękkich pierniczkach miodowych z mascarpone i orzechami , bardzo chciałam spróbować innego połączenia i wykorzystać serek do ciastek jeszcze raz. Tym razem odpuściłam już korzenne przyprawy i dodałam skórkę z cytryny Proporcje są nieco inne i zrezygnowałam też z użycia miodu, więc przepis tak naprawdę jest zupełnie nowy i ma to wpływ na konsystencję ciasta i efekt końcowy. Cytrynowe ciasteczka na mascarpone nie są już tak miękkie i delikatne jak pierniczki, a najlepiej smakują zaraz...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...