ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:734/1556)

babka z bakaliami 194

mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się. Następnie dodajemy mieszankę keksową z rumem i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki z kominem. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 50-60 min. Po upieczeniu dekorujemy lukrem i kandyzowanymi owocami

Domowy Smak Jedzenia
babka z bakaliami 180

mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się. Następnie dodajemy mieszankę keksową z rumem i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki z kominem. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 50-60 min. Po upieczeniu dekorujemy lukrem i kandyzowanymi owocami

Domowy Smak Jedzenia
Owoce pod kruszonką - jabłko i gruszka 196

Mój ulubiony deser to szarlotka na ciepło z lodami. Nie jestem mistrzem ciast więc nie biorę się za to, ale znalazłam świetny substytut dla mojego faworyta!  Zobaczcie poniżej Owoce pod kruszonką - jabłko i gruszka 5 jabłek 1 gruszka cynamon  cukier wanilinowy masło Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Rozgrzewamy patelnie, dajemy masło, a następnie wrzucamy pokrojone

Kuchnia moimi oczami
Śmietanowiec z makiem. I ja jestem mama. 179

Najpierw o śmietanowcu.Śmietanowiec zniknął u Halinki w Wolimierzu (cmok cmok cmok) zanim zdążył dobrze wystygnąć. Jakie było pierwsze ciasto, które upiekłam po powrocie do do domu? Śmietanowiec oczywiście. Nie miałam jednak w domu żadnych owoców, które mogłabym do niego dodać. Miałam za to otwartą paczkę z makiem. Dla efektu, bardziej niż dla smaku - dodałam dwie łyżki. mak był(...)delikatnie wyczuwalny, a efekt uwieczniłam na zdjęciach. Śmietanowiec jest ciastem bardzo delikatnym, puszystym i często mylonym z sernikiem :)Dzisiaj Dzień Matki. Nie będę na ten temat pisać, żeby się zbyt łzawo nie zrobiło. Napiszę tylko, że bycie mamą to najpiękniejsza podróż w nieznane, czasami z górki, czasami pod górkę. To moja kariera, jak śpiewała Natalia Niemen. To premia, to awans

bistro mama
Smoothie z ananasów, borówek i malin 222

malin, 15 dag borówek, 40 dag świeżego ananasa, 10 kostek lodu. Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Do malaksera wrzucić owoce i zmiksować. Dodać pokruszone kostki lodu. Ja kruszę lód przez ręcznik kuchenny - uderzając wałkiem do ciasta, rozbijam na mniejsze kawałki. Pokruszony lód wrzucamy do malaksera i znowu miksujemy. Serwować od razu po przygotowaniu :) Smacznego

Delicious Titbits
Gofry 181

szklanki mąki pszennej szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru dodatki: bita śmietana, owoce, dżemy i konfitury, sos czekoladowy itp. Czas przygotowania: 10 minut na zrobienie ciasta + kilka minut pieczenia Liczba porcji: 10 gofrów var widgetParams = "{ 'Id':'7e35f10c-d4fb-4b8d-b121-3c07dbd69dfc','AffId':'32377'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams(...)żółtek. W misce mieszamy żółtka z masłem, cukrem i mlekiem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko łączymy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Masę odstawiamy na kilka minut. W tym czasie rozgrzewamy gofrownicę i delikatnie ją natłuszczamy oliwą lub masłem. Kiedy jest już nagrzana, to możemy zacząć piec nasze gofry. Na jednego przypadają

Analiza Smaku
Szarlotka tatrzańska 301

pieczenia, a następnie dno wylepić 2/3 ciasta (fot.1) i wstawić razem z formą do lodówki na około godzinę. Resztę – 1/3 ciasta – schować w woreczku do zamrażarki. Wszystkie jabłka obrać i pozbawić ich gniazd nasiennych. Owoce zostawić w połówkach lub ćwiartkach jeśli są większe. Za pomocą malaksera lub tarki - jabłka pokroić na bardzo cieniutkie plasterki. Do miski(...)której są jabłka, dodać cukier puder i cynamon (fot.2). Delikatnie wymieszać, by przyprawy ładnie oblepiły wszystkie jabłka. Postaraj się nie połamać plasterków. Na chłodzone ciasto w blasze wyłożyć wszystkie jabłka, układając plasterki poziomo (fot.3). Powstanie nam wysoka warstwa (około 6-7 cm). Dokładnie je docisnąć i wyrównać. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalnika (fot.4). Szarlotkę piec

Świat Ciasta
Klasyczne naleśniki z jogurtem 227

również przygotować na kolację, albo na śniadanie i podać z dodatkiem świeżych owoców :) Będzie pysznie…. Składniki 1 szklanka mąki 2 jajka 400g jogurtu naturalnego 2 jajka szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Przepis na klasyczne naleśniki z jogurtem Składniki miksujemy przy pomocy miksera. Otrzymane ciasto powinno mieć dość rzadką konsystencję. Jeśli będzie zbyt gęste dodajcie odrobinę mleka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowe gofry czekoladowe z masłem orzechowym i porzeczkami 166

kokoswej i gryczanej, więc są one bezglutenowe, ale można użyć dowolnych mąk. Nie polecam jednak robić ich tylko z mąki kokosowej, bo ciasto może wyjść zbyt suche, ewentualnie trzeba będzie wtedy dolać więcej mleka. W konsystencji ciasto przypominało takie na omleta, zresztą gofry w smaku również go nieco przypominały. Takie śniadanie to jednak miła odmiana od omleta czy innych placuszków(...)chwilę miksować. Gofrownicę dobrze nagrzać i dokładnie posmarować olejem kokosowym. Nakładać porcję ciasta i pie c kilka minut - ja piekłam dość długo, bo przez około 10 minut, ale długość pieczenia zależy od tego jaką mamy go frownicę. Wyjąć posmarować masłem orzechowym, a na wierzch położyć ulubione owoce

Healthy food explorer
Ciasto ze śliwkami i bezą 616

łyżek) cukru pudru • 1 łyżka cukru wanilinowego • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 250 g masła • 4 żółtka Owoce • ok. 350 g śliwek węgierek Beza • 4 białka • szczypta soli • 1 szklanka cukru • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie : Ciasto Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i pokrojonym na małe kawałeczki zimnym masłem. Zagnieść ciasto kruche (na stolnicy

KUCHNIA POLSKA
Krem patissiere z mleka kokosowego z malinami 247

Macie ochotę na ciasto, ale nie macie w domu śmietanki, albo masła aby przygotować jakiś krem? A może chcecie zrobić deser z owocami i szukacie przepisu na lekki krem który robi się w mgnieniu oka? Już nie musicie się martwić i dalej szukać. Znaleźliście idealny krem do ciast i deserów. Krem patissiere (waniliowy) z mleka kokosowego z malinami, jest

Słodkie Przyjemności
Wegański i bezglutenowy makowiec z suchego maku #17 207

weganizmie mija ochota na podjadanie słodyczy, naprawdę wystarczą owoce, warzywa i orzechy, w pełni zaspokajają potrzeby moich kubków smakowych, ale jednak czasem można skubnąć coś innego, ale też przekonać się, że upieczenie wegańskiego i bezglutenowego ciasta jest możliwe :-) To jest mój własny przepis ->   klik  , ale że jest dość mocno zmieniony, dlatego występuje w osobnym poście. Tajemnicą

Kawa z mlekiem
Tort czekoladowy bez wyrzutów sumienia 204

dość sztywną pianę. Żółtka roztrzepujemy z wodą i dodajemy je do ubitych białek. Energicznie mieszamy. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i obie mąki. Łączymy wszystko dokładnie. Gotowe ciasto przekładamy do formy wysmarowanej na dnie masłem. Uwaga - nie smarujemy boków tortownicy. Biszkopt pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.  Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy(...)wierzchu możemy poukładać różne owoce. Do tego kremu pasują banany, gruszki, pomarańcze lub owoce jagodowe. Ja wybrałam banany, które pokroiłam w plastry i obficie skropiłam sokiem z cytryny aby nieściemniały. Odsączone z soku banany układamy na torcie. Dekoracje uzupełniamy granatem. Uwagi: Ciasto przechowujemy w lodówce, jednak na godzinę przed podaniem warto wyciągnąć je z lodówki aby krem nabrał

Przysmaki Karolki
Tarta śmietanowa z jeżynami 163

schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić według smaku, zmiksować ze schłodzoną żelatyną i przy pomocy łopatki wymieszać z jeżynami – kilka owoców zostawić do dekoracji. Masę śmietanową wyłożyć na wysypany czekoladą spód, posypać odłożoną czekoladą. Wierzch przybrać listkami z ciasta i pozostałymi jeżynami

Kuchenne zapiski Edyty
Czekoladowa babka bez jajek 385

Dziś coś dla alergików. Zostałam ostatnio poproszona o przygotowanie jakiegoś ciasta dla osoby, która nie może jeść jajek i nabiału. Na początku pomyślałam o kruchym cieście

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania