ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:502/1556)

Kuchnia ze smakiem: aromatyczne i pełne smaku przyprawy Knorr cz. 1 134

wilgotność powietrza oraz wysoką temperaturę dlatego uprawiana jest między innymi na górzystych terenach Wietnamu. Ma lekko słodki smak i aromat. Można   ją wykorzystać do przygotowania deserów, ciast czy dań z owoców na przykład jabłek. Kurkuma z Indii Kurkuma nazywana jest również złotem ze względu na kolor oraz dawne hinduskie wierzenia mówiące o tym, że przynosi szczęście – jest także(...)Gałka muszkatołowa z Indonezji Przyprawa, która do Europy dotarła w okresie średniowiecza pochodzi z Indonezji gdzie do dziś jest uprawiana. Można   ją wykorzystać do przyprawiania mięs, bigosu czy ciast i deserów – na przykład świątecznych pierników.  Papryka słodka z Hiszpanii Papryka nadaje potrawom charakterystycznego smaku, dlatego jest chętnie wykorzystywana do wielu potraw mięsnych, bez mięsnych zup czy marynat. Dojrzewa

Health-Fit-Life
ciasto owocowe na oleju 137

Ekspresowe ciasto do zrobienia ze składników, które zawsze mamy w domu. Wystarczy dodać dowolne owoce sezonowe lub z puszki i ciacho do kawy mamy raz-dwa. Moim domownikom tak smakowało, że poszło w całości jeszcze ciepłe.  *forma 25*34 cm Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka(...) (truskawka, czereśnia, banan) Jajka ubić na pianę z cukrem. Ubijając dolewać olej, następnie mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy jajecznej i delikatnie zmiksować. Ciasto wylać do blaszki, na wierzchu ułożyć owoce (można obtoczyć je w mące). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 45 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto jabłkowe z pudrem 147

Mąka pszenna – 50 dag Margaryna – 25 dag Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki Cukier – 1,5 szkl Mleko – ½ szkl Sól – szczypta Cukier waniliowy -2 łyżeczki Jajka – 6

ciasta i desery czyli na słodko
Sernik z musem truskawkowym a'la Panna Cotta 235

Wiecie, że kiedyś nie przepadałam za sernikami, a teraz wręcz uwielbiam! Dlatego piekę je coraz częściej:)) Tym razem przygotowałam sernik, do którego wykorzystałam zamrożony latem mus

Z miłości do słodkości
Ciasto ze śliwkami 165

Jajka - 4 szt margaryna - 25 dag cukier - 25 dag mąka pszenna - 40 dag mleko - 8 łyżek sok z cytryny - 1 łyżka proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

Camilla w kuchni
Zebra z jabłkami 129

jajek - 5 szt cukier - 1 szkl maka pszenna - 2,5 szkl woda gazowana - 1 szkl olej - 1 szkl proszek do pieczenia - 2 lyżeczki mąka pszenna - 3

Camilla w kuchni
Letni tort 156

jeszcze raz truskawki. Tym razem w towarzystwie jagód. Letni tort z sezonowymi owocami  ozdobiony bitą śmietaną. Użyłam truskawek świeżych do kremu i mrożonych do galaretki. Biszkopt8 jajek9 łyżek mąki krupczatki9łyżek cukru1 łyżka oleju1 łyżka wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo:3-4 opakowania galaretki (u mnie 1 truskawkowa + 2 agrestowe + 0,5 cytrynowej)ok. 50 dag truskawekok. 1 szklanka(...)opisem na opakowaniu. Wystudzić. Utrzeć krem z masła i cukru. Dodać ok. 20 dag truskawek pokrojonych na mniejsze kawałki. Chwilę miksować na najwyższych obrotach. Pod koniec wlać spirytus.Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Jedną włożyć na dno tortownicy, drugą pokroić w kostkę. Na biszkopt wyłożyć krem truskawkowy, a na nim ułożyć (nieregularnie) mniej więcej połowę pokrojonego ciasta i pozostałe truskawki

Praktyczna pl
ciasto meksykańskie 146

jabłka i gruszę obrałam, pokroiłam w kostkę. Przestudzoną, ale jeszcze ciepłą masę wymieszałam z żółtkami, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodałam ubitą pianę z białek, pokrojone owoce, rodzynki i orzechy. Ciasto wyłożyłam na blasze o średnicy 24x33. Piekłam w temperaturze 180 ºC przez 50 minut ( do suchego patyczka ). Gdy ostygło wierzch polałam polewą czekoladową

Darcia w kuchni
Drożdżowe dla leniwych 177

sezonowe lub rodzynki (dodajemy je po przełożeniu ciasta do formy) opcjonalnie kruszonka do posypania wierzchu ciasta. S kładniki kruszonki   - 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej  i 1/4 kostki zamrożonego pokrojonego na małe kawałeczki masła - zmiksować wszystko blenderem (kruszonka jest wtedy bardzo drobna) lub ugnieść widelcem i do chwili posypania ciasta przechowywać w lodówce. odrobina masła i bułki(...)uzyskania jednolitej konsystencji (ewentualnie dodać rodzynki), a następnie przełożyć ciasto do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Jeśli macie ochotę możecie wierzch ciasta posmarować delikatnie białkiem, a na to położyć owoce lub / i obsypać kruszonką. Piec w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 35-45 minut. źródło

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto z jabłkami 183

składniki * 6 jajek * 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej * 250 g masła lub margaryny * 150 g śmietany 18% * 3/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mix smaku
Trzecia po bogu. I o przygotowaniach do Wielkanocy 160

dwunastu godzinach mieszania, wałkowania i pieczenia, do domu wracam pełna energii i chęci do działania. Przygotowuję wtedy zapasy granoli na najbliższy tydzień, zagniatam ciasto na drożdżówki z owocami lub odkurzam i myję podłogi, nie zważając na psie protesty. Ostatnio w kwestii chcenia i niechcenia największe znaczenie ma pogoda. Po pierwsze, dni zrobiły się dłuższe i nie mam wrażenia(...)wchodzi w grę, bujany fotel i książka przestają być opcją na spędzenie popołudnia. Zamiast tego, zabieram psy na długie spacery, pomału rozkręcam się z wiosennymi porządkami i... Zaczynam wymyślać ciasta na Wielkanoc.  Wiadomo, że w tym okresie królują babki. Mazurki, serniki i paschy też są cudowne, ale to właśnie babka jest dla mnie symbolem wielkanocnego stołu. Nie mogę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik śmietanowo-truskawkowy 149

kremówki 1/2 kg serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 80 dag świeżych truskawek wiórki kokosowe białe Poncz: 1,5 szklanki gotowanego osłodzonego kompotu z rabarbaru i truskawek Sposób wykonania: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na lśniącą pianę dodając pod koniec miksowania stopniowo cukier dalej ubijając, następnie dodajemy żółtka miksujemy, oba rodzaje mąki mieszamy ze sobą przesiewamy do masy(...)schłodzone, umieszczamy składniki w misie miksera wsypujemy puder i miksujemy do powstania gęstego kremu. Blat nasączamy zimnym ponczem z kompotu smarujemy częścią kremu,w krem wciskamy umyte i osuszone owoce truskawek przekrojone na pół, przyciskamy drugim blatem który również nasączamy, smarujemy kremem i rozkładamy truskawki, przykrywamy trzecim blatem, rozsmarowujemy cienko kremem układamy dekoracyjnie plasterki truskawek, boki oprószamy wiórkami kokosowymi

Wanilia i Kardamon
Rolada bezowo-truskawkowa 239

Składniki:400-450 g truskawek150 g cukru pudru18 g żelatyny50 ml wodykilka kropli soku z cytryny750 ml śmietanki 30% UHT5 białek280 g cukru2,5 łyżeczki mąki

Świat Ciasta
Cytrynowo - limonkowa tarta z bitą śmietaną i borówkami. 159

trakcie nocnych szaleństw moich w kuchni  urodziły się 2 ciasta. Jedno puchate z owocami i ta piękna i jakże smaczna tarta. Nie jest słodka, ożywiająca, z lekką chmurką bitej śmietany. Boska w smaku, pojawiła się na stole i szybko ślad po niej zaginął. Mój osobisty tester (czyt. mąż) powiedział, że najlepsza jaką jadł. Składniki:   200 g mąki(...)łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego borówki Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier. Łączymy z masłem lub margaryną rozcierając ją w palcach. Wlewamy sok z limonki i wbijamy żółtko. Szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy na 30 min do lodówki, aby odpoczęło.Formę na tartę metalową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą lub mąką. Formę silikonową zostawiamy bez niczego. Wylepiamy

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania