ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:493/1556)

Herbaciane babeczki z musem truskawkowym i kremem mascarpone 241

jeszcze trochę zapasu mrożonych truskawek, czas więc je jakoś zacząć wykorzystywać. Malutką porcję owoców wykorzystałam do przygotowania musu idealnego do nadziania babeczek i udekorowania kremu. Do babeczek dodałam trochę zielonej herbaty, dzięki czemu są nieco wilgotne. Dla jeszcze lepszego efektu nadziałam je po upieczeniu odrobiną musu. Całość dopełnia chmurka z mascarpone oraz esy-floresy z reszty musu. Babeczki(...)łyżeczki proszku do pieczenia. Miękkie masło utrzeć na gładką masę. Dodawać kolejno jajka, po każdym dokładnie miksując. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dodać do ciasta. Krótko zmiksować. Na koniec dodać 1/2 szklanki przestudzonej zielonej herbaty. Krótko zmiksować. Ciasto przełożyć do silikonowych foremek na babeczki do 3/4 ich wysokości. Jeśli używacie metalowych foremek należy wyłożyć

Z miłości do słodkości
Tartaletki ze sliwkami i migdałami 213

Na dziś zaplanowałam tarteletki ze śliwkami. Dieta dietą, ale inni musza cos jeść;) Składniki; 100 g mąki, 1 łyzka cukru, szczypta soli 115 g masła zimnego

Anioły w kuchni
Ciasto truskawkowe Marysi 174

żółtka - 4 szt białka - 4 szt cukier - 1 szkl mąka pszenna - 1szkl proszek do pieczenia - 1 szkl truskawki -50 dag galaretka czerwona - 2 op śmietana 30

Camilla w kuchni
Ciasto truskawkowe Marysi 145

   v żółtka - 4 szt białka - 4 szt cukier - 1 szkl mąka pszenna - 1szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka truskawki -50 dag galaretka czerwona - 2

ciasta i desery czyli na słodko
Tarta z kremem tiramisu i malinami 968

zaczną łączyć się w większe kawałki. Połączyć je w kulę (w razie potrzeby oprószyć dłonie w mące), rozpłaszczyć ją i zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim spód oraz boki formy 24 cm posmarowanej masłem. Należy zwrócić uwagę, żeby spód w żadnym miejscu nie był zbyt gruby, ponieważ po upieczeniu będzie(...)białka i delikatnie wymieszać łyżką  (fot.2) . 1/3 część malin lekko rozdrobnić widelcem, wymieszać z resztą całych malin i posypać cukrem. Odstawić na około 15 minut. Po tym czasie owoce odsączyć na sitku, pozbywając się nadmiaru soku. Na ostudzony spód wyłożyć maliny  (fot.3) , przykryć kremem  (fot.4)  i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej

Świat Ciasta
Strudel jabłkowy 166

Już tyle razy go piekłam. Tyle razy przymierzałam się do zrobienia zdjęć. Tyle razy układałam całą kompozycję nie tylko w głowie, ale i na stole. I

Obiad gotowy
ciasto na oleju jabłkowo-gruszkowe z cynamonową kruszonką... 196

dnie blaszki rozsmarować ciasto, lekko wciskając w ciasto ułożyć kawałki gruszek i jabłek miękką margarynę i pozostałe składniki kruszonki utrzeć mikserem na kruszonkę rozsypać na wierzchu ciasta, lekko przyklepać dłonią do owoców, piekarnik elektryczny na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto w blaszce wystudzić ciasto jest wyśmienite w smaku z chrupiącą

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto ze szpinakiem 294

godzina to za dużo, zależy od piekarnika. Tak przygotowane ciasto możemy jeść jak babkę. Możemy użyć go również zamiast biszkoptu przygotowując tort, dodać ulubiony krem i owoce, czy wykorzystać przy robieniu ciasta z galaretką. Czego dusza zapragnie! Smacznego

MarcinChef
Kruche ciasto z malinami i lekko budyniową pianką 1725

Ciasto pyszne, znikające ze stołu w błyskawicznym tempie:) Przepis z bloga Doroty :) Do ciasta można wykorzystać też inne owoce, jak np. jeżyny, borówkę amerykańską czy porzeczkę. Składniki na formę o wym. 33cm x 20 cm: Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki pszennej lub krupczatki; 250 g masła lub margaryny, zimnego; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 3 łyżki cukru pudru

In my kitchen
Sernik gotowany z truskawkami 245

biszkopt: 6 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mączki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia     Mąkę tortową,mączkę ziemniaczaną i

Kolorowa kuchnia Elki
Placek jogurtowy z brzoskwiniami 209

Składniki : szklanka jogurtu naturalnego 3 jajka 3 szklanki mąki pszennej 1 i 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka brzoskwiń Przygotowanie

Proste Potrawy
Słodkie Środy - Sypana szarlotka z brzoskwiniami 384

mamy jedną wersję sypanej szarlotki, ta niewiele się różni ale z racji fantastycznego efektu postanowiłyśmy podzielić się z Wami taką wersją przepisu. Kiedyś nie wierzyłam, że może się to ciasto udać - bez jajek? bez zagniatania? Hmm ??? ... A jednak ! Sami się przekonajcie, że to możliwe. U mnie w domu z pewnością zagości jeszcze nie jeden raz ... Sypana szarlotka z brzoskwiniami(...)równe porcję.  Jabłka z brzoskwiniami obieramy i ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, wsypujemy pierwszą część suchych składników następnie połowę starych owoców i drugą część suchych składników, ponownie owoce które oprószamy cynamonem.  Następnie wysypujemy trzecią część suchych składników.  Na wierzch ścieramy masło.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Fale Dunaju 175

niedzielę czy święta. Jest pyszne i efektownie wygląda. A wykonanie dość proste. Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru  pudru 1 kostka masła roślinnego 6 jaj 1 cukier waniliowy 1 olejek rumowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce z kompotu lub świeże Krem: 1/2 litra mleka 1 kostka margaryny 1/2 szkl. cukru(...)Ciasto: Masło ucieramy z cukrem, dodając po 1 żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem i ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto dzielimy na 2 części, jedną wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (u mnie 25x36 cm). Do drugiej części dodajemy 2 łyżki wody i kakao, mieszamy, po czym wykładamy na jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto układamy owoce

Kolorowy Przepisownik
Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe 203

herbatniki – 50 dag budyń waniliowy – 2 opak mleko 3,2% - 1 litr cukier – 12 dag brzoskwinie z puszki – 50 dag polewa czekoladowa Blachę wyłożyć papierem następnie

Camilla w kuchni

Proponowane wyszukiwania