ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:497/1556)

CIASTO KRUCHE Z OWOCAMI I BUDYNIEM 159

mleka Rabarbar pociąć na mniejsze kawałki.Ciasto podzielić na 2 części,jedną zetrzeć na blaszkę,docisnąć,wyłożyć owoce. Na mleku ugotować budyń.Ciepły wylać na owoce,na to zetrzeć drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika na 180C i piec ok 50 min. Smacznego i zapraszam do odwiedzania mojego bloga.Są to dopiero początki,uczę się robić zdjęcia,pisać

Niespełnione zdolności kulinarne
Murzynek z brzoskwiniami 388

Często piekę ciasta czekoladowe , murzynki ale w sezonie letnim warto wzbogacić je o owoce. Moja dzisiejsza wersja zawiera brzoskwinie. Ciasto ładnie wyrasta i długo zachowuje świeżośćSkładniki:3 jajka1 szkl cukru cukier waniliowy1 szkl mleka3 szkl mąki1 łyżeczka sody2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakaorodzynkikawałeczki czekolady1/2 szkl olejubrzoskwinieJajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mleko, mąkę i pozostałe składniki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto z jagodami 167

Składniki : 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 4 łyżki oleju, ja dałam rzepakowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 25 dag jagód Przygotowanie

Proste Potrawy
Truskawkowiec z migdałami 175

Składniki: Biszkopt: 5 jajek, szklanka cukru, ½ szklanki mąki, ½ szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Masa truskawkowa- 1 kg truskawek, szklanka cukru, 2 galaretki truskawkowe

Pobite gary Barbary
Babeczki z jagodami w kubeczkach 221

Zamiast jagodzianek będą babeczki jagodowe:) Składniki; 550 g borówek, 150 g masła, 250 g mąki, 125 g cukru, 1 torebka cukru waniliowego, 3 jajka, 2 łyżeczki

Anioły w kuchni
Śmetankowe drożdżówki z budyniem i truskawkami. 262

Sezon truskawkowy w pełni a wiadomo ,że jak truskawki to i drożdżówki :) Te muszę przyznać wyszły mi dziś wyśmienite , dlatego dziele się z wami przepisem. Składniki

Malinowa Kawiarenka
Najlepsze ciasto drożdżowe z porzeczkami 211

Zbieranie porzeczek w dzieciństwie było dla nas prawdziwą zmorą. No bo jak tu zbierać, gdy koleżanki czekają, by poskakać w gumę albo bawić się w chowanego

Obiad gotowy
Moje wypieki i desery - Dorota Świątkowska 213

przepisy zebrane przez ponad sześć lat blogowania, ozdobione pięknymi autorskimi zdjęciami. Wielokrotnie przetestowane receptury na boskie serniki, najlepsze ciasta drożdżowe, muffinki i babeczki, lody i mrożone desery, ciasta czekoladowe i z owocami, kruche tarty i torty, a także tradycyjne makowce, szarlotki, mazurki i wiele innych. To mała wypiekowa biblia i niezbędnik każdego miłośnika pysznych słodkości! Tytuł: Moje wypieki(...)sobą z pewnością pozwoli mi na zrealizowanie mojego marzenia choćby po części. Książka została podzielona na kilka rozdziałów. I tak, w książce znajdziemy przepisy na babeczki, ciasteczka, tarty, bezy, ciasta drożdżowe, serniki, torty, czy desery. Każdy przepis opatrzony jest w niezbędne informacje, wśród których są składniki, dokładna instrukcja wykonania potrawy oraz fotografie pyszności. Od razu wspomnę, że ślinka cienkie

Tetiisheri
Muffinki z malinami 172

Na dzisiejszy deser polecam pyszne muffinki z malinami. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 45 dag mąki 1,5 szklanki mleka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1203

Przepis pochodzi od mojej mamy. Ja nieco go zmodyfikowałam. Ciasto wspaniale nadaje się na letni czas, gdyż jest leciutkie i orzeźwiające. No i można je zrobić również z innymi owocami :) Biszkopt kakaowy: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Ptasie mleczko: 900ml śmietanki kremówki 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru(...)zimną, ale jeszcze nie stężałą galaretkę i ponownie zostawiamy w lodówce. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce, wówczas ma pyszny, orzeźwiający smak. * Przed wylaniem galaretki najlepiej trzymać ciasto w zamrażalniku, gdyż zimne owoce szybciej ścinają galaretkę, dzięki czemu nie ma czasu by wsiąkła w biszkopt. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site

Smakowy Raj
Ciasto jabłkowe z makiem 154

mąka pszenna – 20 dag mak mielony - 20 dag proszek do pieczenia – 2 łyżeczki cukier puder – 20 dag masło – 5 dag jajka – 4 szt jabłka – 40 dag

ciasta i desery czyli na słodko
Ciasto jabłkowe z makiem 163

  mąka pszenna – 20 dag mak mielony - 20 dag proszek do pieczenia – 2 łyżeczki cukier puder – 20 dag masło – 5 dag jajka – 4 szt jabłka – 40

Camilla w kuchni
Czekoladowa rolada z brzoskwiniami 265

Składniki na biszkopt:4 białka 6 żółtek 4 czubate łyżki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Składniki na

Świat Ciasta
Babka z porzeczkami 216

Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że już za niecały miesiąc Wielkanoc! Ale ten czas leci... Dlatego dzisiejszy wpis jest już świąteczny. Babka jest obowiązkowa na naszym świątecznym

Z miłości do słodkości
Chlebek bananowy (bez cukru). 176

kuchni amerykańskiej i występuje w wielu odmianach. Podstawą są banany, mąka, masło, cukier, jajka i proszek do pieczenia. Jednak można go urozmaicać na wiele sposobów, dodając do ciasta orzechy, wiórki kokosowe, owoce suszone czy też przyprawy. Za każdym razem uzyskamy inny deser. W moim wariancie nie ma cukru. Zastąpiłam go miodem. Słodyczy wypiekowi nadają też same banany. Pewnie można(...)Następnie dodać banany, jajko, masło z miodem oraz sezam i wszystko wymieszać łyżką, tylko do połączenia składników. Keksówkę o długości 20 cm wysmarować tłuszczem, obsypać mąką. Przełożyć do niej ciasto. Piec w temperaturze 170 °C przez około godzinę, do "suchego patyczka

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania