Jak zrobić domowe chipsy? 493Domowe chipsy z mikrofalówki Domowe chipsy w przeciwieństwie do swoich sklepowych odpowiedników są całkowicie naturalne i pozbawione tłuszczu. Dzięki temu unikniemy spożycia tysięcy kalorii, a przekąska
PysiaGotuje.pl
PIKNIKOWE FRANCUSKIE TOSTY! 177owoce spakujecie do pudełeczka, a podczas pikniku, każdy może przygotować na swój ulubiony sposób tosta francuskiego. Szczególnie dla najmłodszych pociech to idealny posiłek, bo mogą sobie wybierać dowolne owoce, takie jak lubią i mieć mały ale jednak, wkład w przygotowanie posiłku. Te tosty to też ulubione danie mojego chrześniaka! ;-) Łapcie przepis ;-) SKŁADNIKI: CHAŁKA DOMOWA (jeśli(...)mlekiem. Mąkę wsyp do miski, dodaj drożdże z mlekiem. Dodaj rozpuszczoną w rondelku Optimę Omega 3. Jaja roztrzep z cukrem i wanilią, dodaj do miski. Dodaj miód. Całość zagniataj. Ciasto powinno być długo wyrabiane minimum 30 min. Odstaw na 1 godzinę. Przełóż do formy do pieczenia na chałki, jeśli takiej nie masz, zapleć warkocz i piecz na blaszce. Temp
SMYKWKUCHNI
Jaglarnik 188jego podstawie inne, bardziej wymyślne wersje. Odnoszę wrażenie, że nie do końca mi się to udało; olej kokosowy, którego użyłam, miał tak oszałamiający zapach, że przeniknął wszystkie warstwy ciasta; likier pomarańczowy i migdały też dały o sobie znać. W rezultacie z piekarnika wyłonił się pyszny i bardzo aromatyczny deser. Miło, kiedy nasze plany, choć zrealizowane w odbiegający od naszych wyobrażeń(...)pomarańczy) 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka waniliowego budyniu 1 szklanka gęstej części mleka kokosowego z puszki (uprzednio schłodzonej) duża garść rodzynek (możesz pominąć lub dodać inne suszone owoce) Wierzch: 4 łyżki płatków migdałowych 2 łyżeczki morelowej konfitury (opcjonalnie) Piekarnik rozgrzej do 200 °C. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Płatki owsiane oraz migdały zmiksuj
Roślinna - blog wegański
Quiche ze szparagami i wędzonym łososiem 215obdarzy nas natura latem. W sumie może to i lepiej - będzie znów na co czekać do przyszłego roku, a teraz przecież czeka nas wysyp jeszcze tylu pysznych warzyw i owoców. Wracając do dzisiejszego przepisu, jednym z moich najukochańszych dań na każdą porę jest francuski quiche, który przyrządzam na tysiące sposobów z tego, co akurat znajdę pod ręką. Nie inaczej(...)jeszcze nie wiedzą, zapraszam do regularnych odwiedzin pod adresem: codzisw.menu , a całą resztę zachęcam do ukoronowania końca sezonu taką oto tartą. Niech zielona moc szparagów będzie z Wami! Ciasto kruche: 250 g razowej mąki orkiszowej 125 g zimnego masła 1 całe jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany ½ łyżeczki soli Mąkę wsyp do dużej miski i wymieszaj z solą. Wbij jajko
Food Square
Pancakes z kefirem i owocami. Przepis krok po kroku. 265szklanka wody z rana. Nasz rodzina obowiązkowo w sobotni poranek robi różne placki lub naleśniki. Ale najczęściej przygotowujemy nasze ulubione pancakes z kefirem i owocami. Są przepyszne, bardzo puszyste i wybitnie smakują z różnymi dodatkami. Składniki: 4 jajka 1/3 szklanki cukru 400 g kefiru (ja użyłem Robico(...)sodą oczyszczoną. Zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Pancakes smaż bez tłuszczu na średnim ogniu, na patelni z nieprzywierającą powłoką, do uzyskania ładnego złotego koloru. Możesz użyć małej patelni lub tak jak my wlewać ciasto na środek dużej patelni. Jeżeli twoja patelnia jest bardziej wysłużona możesz
kuron.com.pl
Naleśniki z truskawkami i serkiem mascarpone 231Przygotowanie naleśników jest bardzo proste i szybkie. Ten banalnie prosty przepis możemy wykonywać z dziećmi aby zachęcić je do dalszej przygody z gotowaniem. Zamiast truskawek możemy również użyć inne owoce najlepiej te które w danym sezonie są świeże a całość możemy podać z bitą śmietaną oraz lodami oraz różnego rodzaju posypkami. Warto dodać też że sam przepis robi się(...)odstawiamy do ostudzenia. Do dużej miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy do tego dwa jajka, ostudzone masło, mleko oraz wodę. Mleka oraz wody możemy dodawać w innych ilościach, tak aby ciasto nie miało za rzadkiej konsystencji. Wszystkie składniki dokładnie i energicznie mieszamy ze sobą aby uzyskać równomierną konsystencję . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażymy nie za grube naleśniki z każdej strony
CookMag
KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY 198walory smakowe, ale też za cenne właściwości zdrowotne. Zawierają liczne substancje odżywcze, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu, a ich właściwości lecznicze znane są od wieków. Działanie wykazują zarówno owoce, jak i liście jagód. Jagody to świetne antidotum na zatrucia oraz biegunki. Mają działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwrobacze. Poza tym, wpływają na poprawę wzroku i stosowane są w leczeniu(...)wyżej wymienione właściwości lecznicze jagód. Niezastąpione są również w kuchni podczas przygotowywania jagodzianek czy pierogów. Wykorzystywane są również przy produkcji konfitur, dżemów, nalewek oraz jako dodatek do deserów, ciast, owsianek, gofrów, czy naleśników. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez całą zimę. Jagody to źródło: przeciwutleniaczy: antocyjany, flawonoidy (polifenole), karotenoidy (luteina, zeaksantyna) witaminy C witamin
Kuchnia MagdaLeny
Sernik z ricottą i gorzką czekoladą w cieście filo podany z marynowanymi truskawkami 211zapraszam Was na sernik, który jest lżejszy od tradycyjnego dzięki zastąpieniu twarogu włoską ricottą. Do masy dodałam skórkę z pomarańczy i gorzką czekoladę, a następnie zapiekłam w skorupce z ciasta filo. Powstał prosty do zrobienia, a jednocześnie elegancki deser, który z pewnością zrobi wrażenie na gościach, szczególnie jeśli podacie go z idealnie dobraną kawą. Co oznacza "idealnie dobrana kawa(...)wcale nie są kwaśne i niesmaczne, lecz świeże i lekkie. Kwasowość kawy odczuwa się jako wyrazistą, orzeźwiającą właściwość po bokach i na czubku języka, podobnie jak w czasie kosztowania owoców cytrusowych. Kawy o niskiej kwasowości odczuwamy jako aksamitne, zaś te o kwasowości wysokiej jako bardziej cierpkie. Coffee Masterzy ze Starbucks polecają Ethiopię do sernika oraz czekoladowego brownie, dlatego
Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta ze śmietanowym kremem jagodowym i bezami 252200g śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 80g jagód leśnych Ponadto: Kilka małych bez 5 kostek czekolady deserowej 20g jagód leśnych Cukier puder Sposób przygotowania: Ciasto- Mąkę przesiewamy i siekamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy, owijamy w folię i chowamy na 45min do zamrażarki. Po tym czasie wyciągamy i wałkujemy na wielkość blaszki. Dociskamy, dziurkujemy widelcem, wykładamy(...)podpiekamy jeszcze przez ok 10 minut. Studzimy. Krem- Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladę. Na końcu dodajemy lekko rozgniecione owoce leśne. Krem wykładamy na wystudzony spód, wyrównujemy. Dekorujemy bezami, posiekaną drobno czekoladą deserową oraz pozostałymi jagodami. Oprószamy cukrem pudrem
Kuchnia w czekoladzie
Mini Torciki Improwizowane 193wyjście po zakupy, a wena na pieczenie nadeszła:) Improwizacje są najlepsze. Ciasto w smaku genialne! Forma ciasta jest ze mną od dawna. Ten smak kawy użyłam po raz pierwszy. Ciasto w smaku nawiązuje do smaku w stylu Tiramisu. Po degustacji ustawiła się kolejka na kolejne zamówienia na urodziny, na Dzień Dziecka, Dzień Ojca:) A moje dziecko następnego dnia przyszło(...)chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo: 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego kilka łyżek konfitury wiśniowej z całymi owocami 45 g czekolady gorzkiej 1 małe opakowanie ciastek Petit Beurre,tzw. Petitki Wykonanie: Mleko skondensowane gotujemy w puszce zanurzonej w wodzie około 2-2,5 godziny. Na biszkopt wylewamy
Blondynka Gotuje
Babka waniliowa 291która jest wykorzystywana do celów spożywczych, jest Ameryka Środkowa. Roślina należy do rodziny storczykowatych, a jej owoce, zwane są popularnie “laskami wanilii”. Co ciekawe. Mimo, że owoce wanilii zbiera się w pełni dojrzałe – są wtedy ciemnozielone i nie pachną. Silnego, słodkawego aromatu nabierają dopiero po specjalnej obróbce polegającej na naprzemiennym “poceniu” i suszeniu strąków(...)dodatku wanilii, to oczywiście nie będzie to samo, ale… dla samej babki warto przepis wypróbować. Wracając jeszcze do magicznej pasty . Smarowanie formy pastą (włącznie z krawędziami ) sprawia, że ciasto inaczej rośnie – pnie się do góry, a jego wierzch (po upieczeniu) ma ciekawe i dosyć nietypowe kształty. Za pierwszym razem nawet się przestraszyłam, że babka nie wyjdzie. Teraz jestem przygotowana
mojewypiekiinietylko
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 413Użyłam jednak mojego przepisu na krem budyniowy, żeby znacznie zmniejszyć ilość dodanych żółtek. Dżemem truskawkowym smarowałam zaś co trzeci naleśnik, żeby przełamać smak, a wierzch udekorowałam mieszanymi owocami. Oczywiście moje Dzieci były zachwycone tortem i nie mogły się od niego oderwać, ale również mój francuski piesek - Szanowny Mąż - wyraził swe uznanie o owym naleśnikowym torcie, także(...)tylko wpisać go do naszego stałego repertuaru :D Naleśniki usmażyłam ze znanego już Wam mojego przepisu na naleśniki, który znajdziecie TU . Aby tort był wysoki, użyłam podwójnej porcji ciasta, z którego wyszło mi 19 naleśników, a które smażyłam na patelni o średnicy 22 cm. Myślę, że połączenie pysznych naleśników, z kremem budyniowym i mascarpone oraz dżemem truskawkowym
Słodko-Słony Świat Ilony
Domowy kisiel porzeczkowy 251prostu za mało słodkie Oczywiście, nigdy nie jest tak jak być powinno, dlatego to właśnie krzaki porzeczek zawsze owocowały najbardziej obficie. i były największe. I zawsze trzeba było zrywać owoce. I uważać, żeby nie pognieść, i żeby nie zrywać liści. I gdy już po kilku dniach zrywałam tę ostatnią porzeczkę z krzaka i gdy już tak bardzo cieszyłam się(...)zdążyłam wrócić do domu na czas. Obowiązki przejęła moja mama, która przejęła porzeczkowe przetwórstwo. Z porzeczek co roku robimy soki i dżemy, które akurat bardzo lubię Pieczemy także ciasta , czasem robimy lody i koktajle . Dziś wpadłam na nowy pomysł, choć trzeba przyznać, że nie jest to wielkie odkrycie – domowy kisiel porzeczkowy . Prostota, smak, którego nie da się opisać
365 dni dookoła kuchni
Owsiane placuszki bananowe 252orzechowe, świeże owoce. Składniki na 6 placuszków: 1 mały banan (ok. 95g) 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 30g mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych Olej do posmarowania patelni Przygotowanie: Banana rozgnieść za pomocą widelca. Wbić jajko i wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie połączyć. Odstawić na 10 minut do napęcznienia ciasta. Patelnię za pomocą
Fabryka pomysłów
Wiśnie pod orkiszowo - jogurtową kołderką 130sezonie różne owoce, aby potem móc delektować się ich smakiem niezależnie od pory roku. Co prawda większa ich część już się ulotniła, ale coś tam zostało np. wiśnie. Deser, który z ich udziałem przygotowałem, najlepiej smakuje na gorąco. Na zimno nie smakowałem :) Składniki : - około 500 g mrożonych wiśni bez pestek, - 2 - 3 łyżki cukru. Ciasto : - 3/4 szklanki mąki orkiszowej
Przepisy Mikołaja
Tort makowy z brzoskwiniami 205delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy. Piec 45 minut w 180st C (do suchego patyczka). Biszkopt po wystudzeniu kroimy na 3 placki. Warstwa brzoskwiniowa : Sok z brzoskwiń przelać do garnka. Brzoskwinie pokroić w kostkę (odłożyć 3 brzoskwinie do dekoracji). Obie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Sok z brzoskwiń podgrzać, wymieszać z galaretką i owocami. Odstawić do pół
Słodki Zakątek
Gofry. 209bitą śmietana i owocami. Wszystkie pyszne, ale najbardziej lubię po prostu z cukrem pudrem :) Teraz możemy zrobić je w domu, kiedyś nie było tej możliwości. Gofrownice nie były dla wszystkich dostępne. Pewnie każdy ma swój przepis na te pyszności. Ja robiłam różnie, ale myślę, że ważne jest osobne ubicie białek i delikatne wmieszanie ich do ciasta. Wtedy gofry
Agusiowe smakołyki
Jagodowy deser chia 206jogurtów jagodowych, mrożonych owoców oraz bitej śmietany. Lekko kwaśny spód, ale dzięki dodatkowi słodkiej bitej śmietany deser jest idealnie zbalansowany. Przygotowanie deseru zajmuje dosłownie 20 minut, więc jest to idealny deser, gdy goście mają nas zaskoczyć w naszym domu i nie mamy czasu na przygotowanie niczego innego. Jagodowy deser chia -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcik
Proteinowy torcik z kremem „serowym” limonkowym i szpinakowym ciastem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 183gładko. 12. Zielone ciasto przekroić na dwa równe blaty. Górę ściąć i zjeść (kawałek zostawić do ozdoby). 13. Pierwszy blat umieścić w oczyszczonej tortownicy, wylać większą część masy i gdy zacznie nieco tężej góra nałożyć drugi blat, na który wlać resztę masy. 14. Gdy całość stężeje w lodówce (najlepiej zostawić tort na całą noc) udekorować owocami
Candy Pandas
Pełnoziarniste gofry bananowe bez cukru 192dodatkiem świeżych owoców. PEŁNOZIARNISTE GOFRY BANANOWE Czas przygotowania 30 minut Z podanych składników wyszły 3 gofry Dojrzały banan Duże jajko 40 g mąki orkiszowej 40 g mąki gryczanej Woda/mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji Łyżeczka zmielonego siemienia lnianego Odrobina sody Banana rozgnieść widelcem Połączyć z jajkiem, mąkami i wodą/mlekiem w takiej ilości żeby uzyskać ciasto konsystencji gęstej
HealthyCreations
Tort fistaszkowo-czekoladowy 190lekko wystawała ponad ciasto. Następnie na wierzch tortu wylać odpowiednią ilość musu czekoladowego i delikatnie rozprowadzić, uważając na połączenie z mają fistaszkową. Bardzo ważna jest taka kolejność wykańczania tortu. Mus jest dużo rzadszy od masy fistaszkowej dlatego najpierw lepiej zrobić boki a na końcu wierzch tortu. Zrobić dekorację: można np. udekorować tort resztkami masy fistaszkowej, owocami (kiwi, borówki, truskawki
Ze smakiem bez glutenu
Blok czekoladowy 816blok czekoladowy. Ciasto bez pieczenia nazywane wypiekiem PRLu, chociaż u mnie w domu gościł bardzo rzadko i nie mam do niego szczególnego sentymentu. Nie mogę też powiedzieć, że to moje wspomnienie dzieciństwa, choć niektórzy tak właśnie blok czekoladowy nazywają. Z dodatkiem mleka w proszku i prawdziwego masła, z nadzieniem z bakalii, herbatników lub suszonych owoców. Robi się bardzo szybko
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Naleśniki... kolejna odsłona 194Następnie dodać śmietanę (double cream) i klarowane masło. Wszystko wymieszać bardzo dokładnie i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto będzie dość luźne, ale po godzinie odrobinę zgęstnieje. Dodać aromat. Smażyć na rozgrzanej patelni przetartej odrobinką oleju - na złoty kolor. Informacja dla emigrantów(...)używam - Bramley apple sauce w słoiczku- jak dla mnie idealne , nie za słodkie - pycha. Domową frużelinę - zrobiłam z mrożonych drylowanych wiśni, ale możecie zrobić z każdych owoców. Weźcie pod uwagę że niektóre zawierają więcej pektyny ( porzeczki, żurawiny) i będą gęstsze a inne nap. truskawki -mają tej pektyny dużo mniej i do nich będziecie potrzebować
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pieczone jabłka jesienne. 216zastąpi Wam kawałek ciasta, czy też inną słodycz. Jabłka to dobry pomysł na drugie śniadanie dla dzieciaków bądź na podwieczorek po szkole. Pieczone jabłka postanowiłam przygotować w zdrowszej wersji, takiej dzięki której będziemy mieć więcej energii, a samo danie dostarczy sporą dawkę składników odżywczych. Dlatego do nadziewania jabłek wybrałam: płatki owsiane z amarantusem i suszonymi owocami jak i pestkami
SMYKWKUCHNI
Gofry z cukrem pudrem 257kokosowy do ciasta dodajemy 2 łyżki, i około 1 łyżka do smażenia Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj mleko, jajka i cukier. Całość wymieszaj dokładnie trzepaczką, na sam koniec dodaj olej kokosowy. Na rozgrzanej gofrownicy smaż gofry, co jakiś czas natłuszczając jej płytę olejem kokosowym. Gofry smażymy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi owocami bądź cukrem pudrem
SMYKWKUCHNI
Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru 253poszatkowanych suszonych owoców (rodzynki, daktyle, morele) 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1. Do miski przełożyć olej kokosowy, dodać miód, aromat, szczyptę soli i jajka. Wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Następnie dodać mąkę kokosową, bakalie i wymieszać. Odstawić na około 5-10 minut, aż mąka kokosowa wchłonie trochę wilgoci i masa zgęstnieje. 3. Z gotowego ciasta formować w rękach
Mała Cukierenka
Ciasteczka pierożki 215smakują z innymi owocami np. śliwką czy brzoskwinią. 2 kostki masła 60 dag. mąki pszennej 7 żółtek 7-8 łyżek śmietany kilka jabłek/brzoskwiń/śliwek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło posiekać i zagnieść z mąką. Żółtka rozmieszać ze śmietaną i połączyć z mąką i masłem. Włożyć do zamrażarki na ok. 1,5 - 2 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować, wycinać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto rafaello dla leniwych 194godzinach. Ciasto rafaello dla leniwych Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o wymiarach 23 x 23 cm Składniki: 1000 ml mleka 2 budynie śmietankowe ( na 0,5 litra mleka) nieco więcej niż 1/2 szklanki cukru 200 g miękkiego masła 2 żółtka 2 opakowania krakersów po 180 g 200 g wiórek kokosowych suszone owoce do dekoracji Wykonanie
Kulinarne przygody Gatity
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 300formy. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone. Masę łączymy do momentu, aż stworzą jednolitą konststencję. Otrzymany krem wykładamy na ostudzony spód. Dekorujemy ulubionymi dodatkami np. owocami sezonowymi i wkładamy
Be Fit Be Strong
chleb jabłkowy na zakwasie 206uważamy by ciasto nie siadło). W piekarniku nagrzanym do 220 stopni pieczemy bochenki przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy przez dalsze 50-60 minut ( co 15 minut zmniejszamy temperaturę o 10 stopni). Przed wyjęciem sprawdzamy czy chleb jest wypieczony w środku ( robimy to patyczkiem i pamiętajmy im więcej dodamy owoców, tym czas pieczenia
Miód i pieprz
Krakersy. Pochrupiecie? 248krakers jest owocem związku mąki i oliwy z oliwek, pachnie rozmarynem, iskrzy kryształkami wonnej soli morskiej, a jego uzależniający charakter ukształtowały nasze własne dłonie, to czy można przed nim zamknąć usta?! Na pewno nie! Będziecie zaskoczeni jak szybko i łatwo można przygotować domowe krakersy! Wystarczy dosłownie kilka ruchów, by zagnieść niezwykle elastyczne i gładkie ciasto. Przyjemność jest tym większa
KUCHARNIA
Najlepsza tarta malinowo-migdałowa 190świeże owoce prosto z ogrodu będą codziennie gościć na naszym stole. Tymczasem pora wykorzystać ostatnie zapasy i poczuć w kuchni namiastkę lata. Delikatny aromat migdałów w połączeniu z kwaskowatym smakiem malin na ciepłym kruchym spodzie sprawia, że tarta znika w mgnieniu oka. Nigdy jeszcze nie przetrwała do następnego dnia... Tarta malinowo-migdałowa Ciasto: 200g mąki pszennej 100g
Zapiski Młodej Żony
Pieczony kalafior z granatem i migdałami 221kokosanki i ciasto 3Bit ciągle czekają, aż znajdę chwilę i napiszę o nich dwa słowa. Tymczasem w weekendy i w tygodniu jest mniej więcej tak jak na zdjęciach poniżej. Granatowo, kalafiorowo i migdałowo! składniki : 1 mały kalafior 2 łyżki oliwy z oliwek grubo mielone sól i pieprz ew. dodatkowe przyprawy według gustu oraz 1 owoc granatu
bistro mama
Naleśniki z serkiem waniliowym i owocami 142wersji wiosennej ze świeżymi owocami i serkiem waniliowym. Mam nadzieję, że wywołają uśmiech na małej buzi;)Naleśniki:szklanka mleka2 jajka150g mąki pszennej2 łyżki cukrusól1/2 szklanki wody gazowanejolej do smażeniaMąkę przesiać, dodać jajka, mleko, cukier i sól. Zmiksować, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Przed samym smażeniem dodać do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać
Smakowity Blog Kulinarny
Schab w pomarańczach 206czasem niesamowite ciasto do popołudniowej herbaty, a innym razem danie główne. Dziś zdecydowanie jest to danie obiadowe. Proste, z małą ilością składników, a mimo to inne niż zwykle. Na tyle wyjątkowe, że doskonale pasuje na świąteczny stół. Poza tym jest idealne dla wszystkich tych, którzy tak jak ja lubią mięso w połączeniu ze słodyczą owoców. Schab
Przysmaki Karolki