Sernik z ricottą i gorzką czekoladą w cieście filo podany z marynowanymi truskawkami

Sernik z ricottą i gorzką czekoladą w cieście filo podany z marynowanymi truskawkami

Sernik z ricottą i gorzką czekoladą w cieście filo podany z marynowanymi truskawkami

Przepis na : deser

Dziś zapraszam Was na sernik, który jest lżejszy od tradycyjnego dzięki zastąpieniu twarogu włoską ricottą. Do masy dodałam skórkę z pomarańczy i gorzką czekoladę, a następnie zapiekłam w skorupce z ciasta filo. Powstał prosty do zrobienia, a jednocześnie elegancki deser, który z pewnością zrobi wrażenie na gościach, szczególnie jeśli podacie go z idealnie dobraną kawą.  Co oznacza "idealnie dobrana kawa"? O tym, czym jest  coffee and food pairing , czyli sztuka łączenia kawy i jedzenia, pisałam Wam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję