ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:1052/1556)

Tort makowy z brzoskwiniami 198

delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy. Piec 45 minut w 180st C (do suchego patyczka). Biszkopt po wystudzeniu kroimy na 3 placki. Warstwa brzoskwiniowa : Sok z brzoskwiń przelać do garnka. Brzoskwinie pokroić w  kostkę (odłożyć 3 brzoskwinie do dekoracji). Obie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Sok z brzoskwiń podgrzać, wymieszać z galaretką i owocami. Odstawić do pół

Słodki Zakątek
Gofry. 200

bitą śmietana i owocami. Wszystkie pyszne, ale najbardziej lubię po prostu z cukrem pudrem :) Teraz możemy zrobić je w domu, kiedyś nie było tej możliwości. Gofrownice nie były dla wszystkich dostępne. Pewnie każdy ma swój przepis na te pyszności. Ja robiłam różnie, ale myślę, że ważne jest osobne ubicie białek i delikatne wmieszanie ich do ciasta. Wtedy gofry

Agusiowe smakołyki
Jagodowy deser chia 195

jogurtów jagodowych, mrożonych owoców oraz bitej śmietany. Lekko kwaśny spód, ale dzięki dodatkowi słodkiej bitej śmietany deser jest idealnie zbalansowany. Przygotowanie deseru zajmuje dosłownie 20 minut, więc jest to idealny deser, gdy goście mają nas zaskoczyć w naszym domu i nie mamy czasu na przygotowanie niczego innego. Jagodowy deser chia -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Proteinowy torcik z kremem „serowym” limonkowym i szpinakowym ciastem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 175

gładko. 12. Zielone ciasto przekroić na dwa równe blaty. Górę ściąć i zjeść (kawałek zostawić do ozdoby). 13. Pierwszy blat umieścić w oczyszczonej tortownicy, wylać większą część masy i gdy zacznie nieco tężej góra nałożyć drugi blat, na który wlać resztę masy. 14. Gdy całość stężeje w lodówce (najlepiej zostawić tort na całą noc) udekorować owocami

Candy Pandas
Pełnoziarniste gofry bananowe bez cukru 181

dodatkiem świeżych owoców.    PEŁNOZIARNISTE GOFRY BANANOWE Czas przygotowania 30 minut Z podanych składników wyszły 3 gofry Dojrzały banan Duże jajko 40 g mąki orkiszowej 40 g mąki gryczanej Woda/mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji Łyżeczka zmielonego siemienia lnianego Odrobina sody Banana rozgnieść widelcem Połączyć z jajkiem, mąkami i wodą/mlekiem w takiej ilości żeby uzyskać ciasto konsystencji gęstej

HealthyCreations
Tort fistaszkowo-czekoladowy 180

lekko wystawała ponad ciasto. Następnie na wierzch tortu wylać odpowiednią ilość musu czekoladowego i delikatnie rozprowadzić, uważając na połączenie z mają fistaszkową. Bardzo ważna jest taka kolejność wykańczania tortu. Mus jest dużo rzadszy od masy fistaszkowej dlatego najpierw lepiej zrobić boki a na końcu wierzch tortu. Zrobić dekorację: można np. udekorować tort resztkami masy fistaszkowej, owocami (kiwi, borówki, truskawki

Ze smakiem bez glutenu
Blok czekoladowy 799

blok czekoladowy. Ciasto bez pieczenia nazywane wypiekiem PRLu, chociaż u mnie w domu gościł bardzo rzadko i nie mam do niego szczególnego sentymentu. Nie mogę też powiedzieć, że to moje wspomnienie dzieciństwa, choć niektórzy tak właśnie blok czekoladowy nazywają. Z dodatkiem mleka w proszku i prawdziwego masła, z nadzieniem z bakalii, herbatników lub suszonych owoców. Robi się bardzo szybko

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Naleśniki... kolejna odsłona 179

Następnie dodać  śmietanę (double cream) i klarowane masło.  Wszystko wymieszać bardzo dokładnie i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.  Ciasto będzie dość luźne, ale po godzinie odrobinę zgęstnieje. Dodać aromat.   Smażyć na rozgrzanej patelni przetartej odrobinką oleju - na złoty kolor. Informacja  dla emigrantów(...)używam -  Bramley apple sauce w słoiczku- jak dla mnie idealne , nie za słodkie -  pycha. Domową frużelinę - zrobiłam z mrożonych drylowanych wiśni, ale możecie zrobić z każdych owoców.  Weźcie pod uwagę że niektóre zawierają więcej pektyny  ( porzeczki, żurawiny) i będą gęstsze a inne nap. truskawki -mają tej pektyny dużo mniej i do nich będziecie potrzebować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pieczone jabłka jesienne. 201

zastąpi Wam kawałek ciasta, czy też inną słodycz. Jabłka to dobry pomysł na drugie śniadanie dla dzieciaków bądź na podwieczorek po szkole. Pieczone jabłka postanowiłam przygotować w zdrowszej wersji, takiej dzięki której będziemy mieć więcej energii, a samo danie dostarczy sporą dawkę składników odżywczych. Dlatego do nadziewania jabłek wybrałam: płatki owsiane z amarantusem i suszonymi owocami jak i pestkami

SMYKWKUCHNI
Gofry z cukrem pudrem 245

kokosowy do ciasta dodajemy 2 łyżki, i około 1 łyżka do smażenia Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj mleko, jajka i cukier. Całość wymieszaj dokładnie trzepaczką, na sam koniec dodaj olej kokosowy.  Na rozgrzanej gofrownicy smaż gofry, co jakiś czas natłuszczając jej płytę olejem kokosowym. Gofry smażymy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi owocami bądź cukrem pudrem

SMYKWKUCHNI
Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru 239

poszatkowanych suszonych owoców (rodzynki, daktyle, morele) 1/3 szklanki wiórków kokosowych   1. Do miski przełożyć olej kokosowy, dodać miód, aromat, szczyptę soli i jajka. Wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Następnie dodać mąkę kokosową, bakalie i wymieszać. Odstawić na około 5-10 minut, aż mąka kokosowa wchłonie trochę wilgoci i masa zgęstnieje. 3. Z gotowego ciasta formować w rękach

Mała Cukierenka
Ciasteczka pierożki 200

smakują z innymi owocami np. śliwką czy brzoskwinią. 2 kostki masła 60 dag. mąki pszennej 7 żółtek 7-8 łyżek śmietany kilka jabłek/brzoskwiń/śliwek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło posiekać i zagnieść z mąką. Żółtka rozmieszać ze śmietaną i połączyć z mąką i masłem. Włożyć do zamrażarki na ok. 1,5 - 2 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować, wycinać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto rafaello dla leniwych 183

godzinach. Ciasto rafaello dla leniwych Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o wymiarach 23 x 23 cm Składniki: 1000 ml mleka 2 budynie śmietankowe ( na 0,5 litra mleka) nieco więcej niż 1/2 szklanki cukru 200 g miękkiego masła 2 żółtka 2 opakowania krakersów po 180 g 200 g wiórek kokosowych suszone owoce do dekoracji Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 291

formy. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone. Masę łączymy do momentu, aż stworzą jednolitą konststencję. Otrzymany krem wykładamy na ostudzony spód. Dekorujemy ulubionymi dodatkami np. owocami sezonowymi i wkładamy

Be Fit Be Strong
chleb jabłkowy na zakwasie 200

uważamy by ciasto nie siadło). W piekarniku nagrzanym do 220 stopni pieczemy bochenki przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy przez dalsze 50-60 minut ( co 15 minut zmniejszamy temperaturę o 10 stopni). Przed wyjęciem sprawdzamy  czy chleb jest wypieczony w środku ( robimy to patyczkiem i pamiętajmy im więcej dodamy owoców, tym czas pieczenia

Miód i pieprz