ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:856/3191)

Ciasto balowe-z krakersami,masą krówkową,kremem i śmietaną-wspaniałe 603

warstw, które cudownie ze sobą się komponują. Podstawą ciasta jest delikatny,kakaowy biszkopt,na nim znajduje się krem, następnie warstwa słonych krakersów,potem masa kajmakowa, znów krakersy i na końcu warstwa bitej śmietany posypana deserową czekoladą. Ciasto skupia w sobie moje ukochane smaki-słodkość karmelu, słoność krakersów,bitą śmietanę, czekoladę :D Jest rewelacyjne i z całego serca polecam Wam jego(...)ostudzony biszkopt,wyrównujemy. Na krem wykładamy warstwę słonych krakersów. Na krakersy dajemy masę krówkową,i znów dajemy krakersy. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno,pod koniec ubijania dodajemy cukier wraz z fixem. Śmietanę wykładamy na krakersy.  Rozsmarowujemy, ma to być dość cienka warstwa. Na koniec ciasto posypujemy startą czekoladą deserową. Ciasto powinno poleżeć w lodówce noc i cały dzień

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szparagowe trzy po trzy 145

przystawkę przed uroczystym obiadem, wieczorną przekąskę na ciepło lub lekki lunch, podane z sałatą. Szparagi nie giną, ale idealnie współgrają z serem, delikatną masą jajeczno-śmietanową (trzeba uważać, żeby jej nie przesolić) i chrupiącym, kruchym ciastem. Bazylia nadaje daniu świeżości, a spora ilość pieprzu charakteru. Pełen sukces.Kruche ciasto oczywiście od niezawodnego Michela Roux, z jego Ciast pikantnych i słodkich, inspirację(...)łyżeczce cebuli, na to szparagi, przekrojone na pół. Na wierzch pokruszyć ser. Zalać masą jajeczną.Piec w 180 st. C. przez 20 minut, aż masa się zetnie.Podawać na ciepło lub zimno.Smacznego!Przygotowaliście już ciasta na World Baking

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Fit Desery Niskokaloryczne | www.fitsłodycze.pl | 332

CUDO! 120 stron i 20 przepisów na desery z małą ilością kalorii, samymi znakomitymi składnikami i masą witamin oraz minerałów. Dodatkowo do każdego przepisu podane są inne alternatywne wersje do przyrządzenia deseru. Wszystko zdrowe, ale z rozsądkiem! Jedząc kawałek ciasta czy gofra w końcu nie rujnujemy sobie zdrowia, a wręcz je odbudowujemy!  Mleczna czekolada(...)mleka?! Sklepowa ma aż 530 kcal, a ta w wersji FIT tylko 385 kcal w całej tabliczce!!! Jest bez cukru, "E" w składzie i masy konserwantów oraz innych ulepszaczy.  Słony karmel... bez cukru?! Mniam! Ciasta i brownie ... bez mąki pszennej?! Zdecydowanie lepsze i zdrowsze!  Bita śmietana... bez śmietany?! Spróbujcie, a nie pożałujecie!  Gwarantuje... smakują ZNAKOMICIE! Lepiej niż

Czarnawisienka
Dyniowy sernik bez pieczenia (paleo, bez glutenu) 135

wysokości x % na zakupy w ich internetowym sklepie, który znajduje pod TYM adresem. Wystarczy podać kod podczas składania zamówienia: Dobra, ale dość o blenderze wróćmy do przepisu. Dzisiejsze ciasto pachnie cudownie goździkami i cynamonem, do tego czekoladowy spód idealnie pasuje do dyniowego sernika. Zresztą wypróbujcie sami!! Składniki: Spód: 1 szklanka orzechów ziemnych ½ szklanki migdałów 1 szklanka daktyli namoczonych ½ szklanki kakao(...)śmietanki kokosowej (3/4 puszki) 1 łyżka miodu Przygotowanie: Daktyle odcedzamy, wrzucamy wszystkie składniki do blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy zblendowaną masę na spód tortownicy o średnicy…… zostawiając sobie ⅓ ciasta, aby uformować kulki na wierzch do dekoracji. Odkładamy do zamrażarki. Warstwa dyniowa: Wszystkie składniki blendujemy aż uzyskamy równie jednolitą masę. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód i ponownie

PaleoLife
sernik kokosowy 159

mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową:  1 kg sera z wiaderka 150 g wiórek kokosowych 5 jajek 2 białka (pozostałe z ciasta) 2 opakowania budyniu śmietankowego szklanka cukru 1/2 szklanki oleju na polewę: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kokosowych(...)wyścielić papierem do pieczenia. Na dnie rozwałkować ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny.  Piekarnik rozgrzać do 200*C. Wstawić tortownicę z ciastem i podpiec przez około 10-15 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budynie, olej i kokos. Zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Leśny mech z malinami 199

dodajemy olej. Mąkę pszenną i krupczatkę przesiewamy, łączymy z proszkiem do pieczenia, mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Wszystko razem delikatnie mieszamy do połączenia i wylewamy na wyłożoną papierem blaszkę. Pieczemy w 170 st. C przez ok 1 h. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia, następnie odrywamy papier i odcinamy z wierzchu ciasta 1/3 wysokości. Pozostałe ciasto nasączamy(...)Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody.  Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy razem do połączenia. Gdy masa śmietankowo- galaretkowa będzie bardzo gęsta to wylewamy ją na ciasto (nie może być zbyt płynna, ponieważ wyleje się nam po bokach ciasta.  Na śmietankową piankę układamy maliny i lekko je dociskamy. Galaretki rozpuszczamy

kulinarne odsłony pati
Strucla z rabarbarem i amarantusem 139

szczypta soli jajko ok. 200 ml ciepłej wody z mlekiem (pół na pół) 2 łyżki dobrej oliwy Masa (na jedną struclę) 5-6 ogonków liściowych rabarbaru ok. 100 ml wody kilka łyżeczek cukru (dałam 4) 7 łyżek amarantusa ekspandowanego Wymieszać suche składniki ciasta. Dodać jajko. Wymieszać. Powoli dolewać wodę z mlekiem i wyrabiać ciasto ręką w dużym garnku lub misce(...)Dodać cukier, wymieszać i jeszcze chwilę gotować, by odparować nadmiar płynu. Zestawić z ognia i odstawić, by trochę ostygł. Wymieszać z amarantusem ekspandowanym (poppingiem). Ciasto rozwałkować na prostokąt (długość nieco większa niż długość keksówki). Wyłożyć masę rabarbarowo-amaranusową i rozsmarować, zostawiając marginesy na górze i po bokach. Zwinąć mocno w roladę. Brzegi podwinąć pod spód. Przełożyć struclę do keksówki wyłożonej

Weekendy w domu i ogrodzie
Placek z rabarbarem i truskawkami z kokosową kruszonką 121

małych truskawek, ja dałam mrożone kruszonka 1/3 szklanki mąki krupczatki 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru 125 g zimnego masła  Przygotować ciasto. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie cały czas ucierać i dodawać po jednym jajku. Potem dodać mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jeśli masa byłaby zbyt sucha i składniki nie chciały się połączyć

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasteczka cytrynowe 132

puder dżem malinowy (lub inny, najlepiej kwaskowy)       *** Masło ucieramy mikserem razem z cukrami i żółtkami. Dodajemy sok z cytryny miksujemy do uzyskania jednolitej masy *** *** Dodajemy mąkę i wyrabiamy gładkie ciasto *** *** Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie na grubość około 0,5 cm. Foremkami wycinamy ciasteczka *** *** W co drugim ciasteczku wycinamy otwór np. gwiazdkę, serduszko, kółeczko (w choineczkach

Blog z Apetytem
Sernik pomarańczowy na czekoladowym spodzie 142

powstania jednolitego sosu czekoladowego. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Jajka ( w całości ) ubić wraz z cukrem na bardzo puszystą i jasną masę. Powoli wlewać przestudzony czekoladowy sos, cały czas miksując. Dodać przesianą mąkę i zmiksować do połączenia.  Ciasto przelać do formy(...)dolnych wymiarach około 22,5 x 27,5 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 13 - 15 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić do lekkiego przestudzenia.  Masa serowa : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zmielić przynajmniej dwukrotnie. Jajka delikatnie roztrzepać w misce. Dodać je do sera wraz z pozostałymi składnikami

Opowieści z piekarnika
Super maslane buleczki 130

powoli dosypujemy mąkę, mieszając wszystko mikserem. Następnie dodajemy jajka, masło, i resztę mąki. Można wszystko wrzucić za jednym razem, chodzi jedynie o to, aby ciasto nie pryskało po kuchni :) Teraz przekładamy powstałą masę na podsypany mąką blat i wyrabiamy wszystko ręcznie. po kilku minutach, kiedy gluten się uwolni, ciasto przestanie się kleić do rąk. Zajmuje to nie więcej niż kilka

Kuchnia od dwojga
Ciasto jogurtowe bez pieczenia z truskawkami 247

Zabawę z co tygodniowym pieczeniem  Ciasta na niedzielę  ciąg dalszy. W tym tygodniu zapraszam na ciasto jogurtowe bez pieczenia z pysznymi truskawkami, przepis pochodzi z tego  bloga . Powiem tylko, że do masy dodałabym zamiast jednej dwie galaretki. Składniki: 1 paczka biszkoptów 0,5 litra jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny 3 galaretki 1/4 szklanki cukru truskawki 1 galaretkę(...)biszkopty. Wstawić do lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić, aż zacznie tężeć. Truskawki umyć i przekroić na pół. Ułożyć na zastygniętej masie jogurtowej. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Ciasto robiłam wspólnie z : Moje domowe kucharzenie

Ewusiowe Smaki
szarlotkowa tarta 120

piekarnika, nagrzanego to temperatury 180 stopni, pieczemy ciasto przez 15 minut, po czym  wyjmujemy je z piekarnika. Teraz na upieczony spód tarty wykładamy masę z jabłek. Z lodówki  wyjmujemy  mniejszą część  ciasta, rolujemy je w kształt  cienkich wałeczków i układamy na wierzchu tarty ( możemy również ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ale wtedy zamiast

Miód i pieprz
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 326

średnim sitku ok. 5-6mm). Mieszamy mięso z przyprawami i wlewamy lodowato zimną wodę z octem lub wino czosnkiem, wsypujemy pietruszkę i ser. Całą masę należy teraz wyrobić ręcznie, jak ciasto na chleb, do czasu aż będzie się dobrze ze sobą lepić, zrobi się spójna i kleista – około 6-8 minut. Całość po wyrobieniu przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy

Karo in the Kitchen
SLOCUM’S BUZZBITES – FALLOUT 4 – mini pączki z kremem kawowym 233

drożdże mieszamy z mąką, dodajemy cukier, szczyptę soli, jajko i dolewamy letnie mleko. Przechodzimy do punktu nr 3. 3. WYRABIANIE CIASTA (6 min) Mieszamy składniki ciasta widelcem lub łyżką, a następnie wyrabiamy na jednolitą masę przez co najmniej 5 minut. Pod koniec wyrabiania dodajemy rozpuszczone masło i wyrabiamy jeszcze chwilę. Ciasto zapewne będzie się lekko kleiło do rąk, więc możecie(...)małe okręgi. Przykrywamy je ściereczką i zostawiamy jeszcze na ok. 10 min do wyrośnięcia. 5. SMAŻENIE (10 min) W rondelku rozgrzewamy olej – będzie miał odpowiednią temperaturę, gdy wrzucony kawałek ciasta zarumieni się w ok. 1 minutę. Wyrośnięte pączki wrzucamy po kilka sztuk i smażymy z obu stron po ok. 1-2 min do zarumienienia. Następnie wykładamy je na ręcznik papierowy

Nerds Kitchen