pianę, dosypać drugą szklankę cukru i dodać do masy jogurtowej. Delikatni wymieszać. Blachę o wymiarach 20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie blachy wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wylać masę jogurtową. Ciasto piec w piekarniku nagrzałam do temperatury 180 stopni przez około 1 godzinę. Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach. Po wystygnięciu posypać cukrem
Cukiernia Pychotkipasta sfoglia, farcita con i fagiolini e la crema a base di panna e zafferano. Un piatto ricco di gusto per un palato. Buon appetito! SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g fasolki szparagowej 200 g ricotty 100 g ż ó ł tego sera 40 g parmezanu 150 ml śmietany 2 jaja torebeczka szafranu(...)Dodajemy ricottę, potarkowany parmezan a na koniec szafran. Całość dokładnie mieszamy. Ser żółty kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy śmietanowo-jajecznej. Ciasto francuskie wykładamy do formy do pieczenia. Na ciasto francuskie wylewamy przygotowaną masę ze śmietany, na której układamy ugotowaną wcześniej
La grande e la piccola cuocatypowo letnia propozycja, która zasmakuje zarówno tym starszym, jak i młodszym uczestnikom wspólnie spędzonego czasu podczas piknikowych szaleństw. Obłędny zapach wody różanej powoduje, że nie można się od ciasta oderwać i zazwyczaj na jednym kawałku jego konsumpcja się nie kończy :) Moim zdaniem jest to optymalny pomysł na piknik! Składniki (na formę 25 cm x 25 cm): 100 gram margaryny(...)momentu aż odparuje płyn. Margarynę rozpuszczam. Banany rozgniatam. Mieszam płatki, mąkę, proszek do pieczenia, jajko, miód, cynamon i imbir oraz rozpuszczoną margarynę i rozgniecione banany na jednolitą masę. Gotowe ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównuje wierzch i nakładam przygotowaną konfiturę truskawkową. Całość posypuję płatkami migdałów. Tak przygotowane ciasto umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę
Mango Papajamoja radość długo nie trwała.Okazało się,że nie mamy internetu,jakaś awaria.Długo trwało to ich naprawianie ale w końcu jestem.Zaczynam od wirtualnego poczęstunku wspaniałym i pysznym ciastem s Anastazji. Biszkopt jasny: 6 jajek 1szklanka cukru 1szklanka mąki płaska łyżeczka pr do pieczenia ew 1 łyżeczka octu lub 2 łyżki oleju Białka ubić na sztywno,dodać cukier(...)szklanki wody(u mnie agrestowa galaretka rozpuszczona w 3/4szkl wody) Śmietanę ubić z cukrem,dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w wodzie lub tężejącą galaretkę. Przełożenie ciasta: Biszkopt jasny- masa z Nutellą- biszkopt różowy - masa budyniowa- ułożyć poprzek paski z ciemnego biszkoptu- wolną przestrzeń wypełnić masą z galaretką- masa z bitej śmietany- wierzch poprószyć kakao. Ciasto jest
Niespełnione zdolności kulinarneProsta, szybka do przygotowania i co najważniejsze smaczna. Taka właśnie jest ta rolada z jabłkami. Jeśli lubicie takie proste ciasta z jabłkami, zachęcam do przygotowania. Ja nie do końca zastosowałam się do przepisu, następnym razem dam ciut większą warstwę jabłek;) 600 g jabłek 2 łyżki soku z cytryny około 2 łyżeczki cynamonu Biszkopt: 5 dużych jajek 80 g drobnego cukru(...)pianę z dodatkiem szczypty soli. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Wlewamy letnią wodę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając szpatułką łączymy z masą jajeczną. Ciasto biszkoptowe wylewamy ostrożnie na blaszkę wyłożoną jabłkami. Wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-23 minuty. Upieczone ciasto od razu przekładamy (papierem do pieczenia
Smaki Na TalerzuCIASTO Z DYNI Proste, łatwe do przygotowania ciasto z dyni, idealne na jesienne i zimowe podwieczorki. 6 porcji Składniki: 1 kg miąższu z dyni (zważyć po obraniu) 120 g cukru 50 g maizeny 25 g mąki pszennej T450 3 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 4 łyżki ciemnego rumu Masło do posmarowania formy (lub papier do pieczenia) Przygotowanie(...)puszystej masy. Domieszaj rum i ostudzone purée z dyni. Wsyp obie mąki, dokładnie mieszając szpatułką (lub trzepaczką rózgową). Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z przygotowaną masą. Wlej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub natłuszczonej) i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30-40 minut, aż ciasto się przyrumieni na złocisty kolor.* Zostaw w otwartym piekarniku
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7 białek
Pychotkaaamleko, kakao i lekko podgrzewając mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Ostudzamy. Masą czekoladową zalewamy herbatniki i dokładnie łączymy ze sobą, aby herbatniki były dokładnie obtoczone w masie czekoladowej. Ciasto na salami czekoladowe dzielimy na dwie części. Z każdej części za pomocą folii spożywczej lub woreczka formujemy salami. Salami studzimy w lodówce przez ok. 6 godz. Następnie
Kuchnia ŁukaszaCiasta ucierane na kefirze to ciasta, które można przygotować ze wszystkimi, sezonowymi owocami! W sezonie jesienno-zimowym dodaję do nich jabłka, a potem kiedy już wiosna i lato nadchodzi szaleję ze wszystkim co jest na targu! Dziś przygotowałam z brzoskwiniami, które dostałam od sąsiadki z jej własnego ogródka. Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach. Część przerobiłam na konfitury! Ale ciacha(...)łyżeczki * mąka pszenna – 2,5 szkl * brzoskwinie– ok.300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukier ubijamy z jajkami, dodajemy kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę, przez sitko posypujemy bułką tartą. Układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy ok. 45 minut w 180C. Smacznego
Ostra na Słodkomiód raz wiórki kokosowe, całość mieszamy i przekładamy do formy. Krok 2 W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodajemy pozostałe mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Krok 3 Polewą smarujemy masę kokosową. Ciasto odkładamy do schłodzenia na noc do lodówki. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
Coś bym zjadłazamienić śliwkami) łyżka oleju kokosowego łyżeczka cynamonu 1/3 szklanki wody MASA 3/4 szklanki nerkowców 5 łyżek mąki kokosowej 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) WYKONANIE Daktyle zalewamy wrzącą wodą na 10 min, to samo robimy z nerkowcami. Płatki jaglane mielimy na mąkę, po czym blenujemy z pozostałymi składnikami na spód ciasta. Ciasto dokładnie mieszamy i ubijamy, następnie przekładamy(...)aluminiowej formy i przekładamy do lodówki. Namoczone nerkowce blendujemy z mlekiem kokosowym, po zblenowaniu składników, do masy dodajemy mąkę kokosową i dokładnie mieszamy. Wyciągamy z lodówki spód ciasta, przekładamy na niego masę. Ponownie umieszczamy w lodówce na ok 2 godziny. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i posypujemy cynamonem
healthy dreamssoli skórka otarta z pół cytryny 1 kg twarogu półtłustego(z wiaderka) 1 op.cukru wanilinowego 1,5 opakowania budyniu śmietankowego Masa budyniowa: 1 budyń śmietankowy 375 ml mleka 5 jaj 150 g margaryny 150 g cukru szczypta soli Wykonanie: Ciasto kruche szybko wyrabiamy i wkładamy do lodówki. Gotujemy budyń z mleka i cukru. Zaraz po ugotowaniu wrzucamy pokrojoną(...)blaszkę. Masa serowa: Całe jaja, cukier, cukier wanilinowy i sól miksujemy. Powoli po łyżce wrzucamy twaróg. Gdy masa będzie pulchna wsypujemy proszek budyniowy. Masę wylewamy na kruche ciasto. Do zimnego budyniu dodajemy 5 żółtek i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i ostrożnie dodajemy do masy budyniowej. Tą masę wylewamy na masę twarogową. Pieczemy
Pyszności Słodkościżelatyny. Sposób przygotowania: Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i jeszcze raz zmiksować. Oba rodzaje mąki i proszek przesiać i delikatnie wymieszać na pomocą szpatułki z masą jajeczną. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia i "suchego patyczka". Po wystudzeniu przekroić na 2-3 blaty. Przed przełożeniem można nasączyć ciasto
Przepisy Mikołajawyłożonej papierem keksówki Pieczemy w temperaturze 180*C na złoty kolor około 40 minut Po upieczeniu studzimy, rozcinamy na pół serek, skórkę z cytryny i sok mieszamy, masą przekładamy ciasto połowę soku wlewamy do rondelka, gotujemy, w drugiej połowie mieszamy budyń, dolewamy do gotującego się soku, dosypujemy galaretkę i mieszamy, ciepłą polewą smarujemy ciasto:) Smacznego
Luźna Kuchniakokosowe - ile potrzeba jajka, olej, cukier cytrynowy Royal Brand utrzeć na kogel-mogel wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i mikserem wyrobić do połączenia się mąki z masą jajeczną - ciasto ma być dość gęste forma silikonowa 24 cm - na dno wlać trochę ciasta i rozsypać wiśnie bez pestek - ponownie rozsypać wiśnie i wlać część ciasta i rozsypać wiśnie
W Mojej Kuchni Lubię