ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1941/3191)

Ciasto czekoladowe z cukinią 259

Przepyszne ciasto! Mocno czekoladowe, miękkie i wilgotne. Praktycznie z tego samego przepisu co babeczki czekoladowe z cukinią :) Ciężko poprzestać na jednym kawałku, ciężko się domyślić, że głównym składnikiem ciasta jest cukinia :-) Polecam, na pewno zjecie ze smakiem :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku(...)olej, cały czas miksując. Dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Do utartej masy przesiać suche składniki na przemian z jogurtem naturalnym, mieszając drewnianą łyżką tylko do połączenia składników. Dodać kawę rozpuszczalną, wymieszać. Dodać startą cukinię i posiekaną czekoladę, delikatnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 60 minut

Domowa cukiernia Ewy
Sernik SNICKERS 480

jednej dodać masło orzechowe i wymieszać mikserem, do drugiej dodać roztopioną czekoladę i również wymieszać. 7. Na spód w blasze wyłożyć czekoladową masę i wyrównać. Na wierzch wyłożyć masę orzechową i wyrównać ( patrz FILM ). Wierzch posypać orzeszkami. 8. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez około 10 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę(...)uchylonych drzwiczkach przez około 30 minut. Następnie wyjąć go do całkowitego ostygnięcia i wstawić go do lodówki na parę godzin. 9. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki (nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy) i położyć na paterze. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, przelać ją do woreczka (rękawa cukierniczego), odciąć brzeg i udekorować nią wierzch sernika (jeśli nie mamy

Mała Cukierenka
Makowa pokusa 225

Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 3 łyżki cukru 100 g masła lub margaryny 2 jaja 1 łyżka śmietany (użyłam 18%) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, które następnie chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Schłodzone dzielimy na 2 równe części, rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy na złoty kolor(...)zagotuje, zmniejszamy ogień i wlewamy mieszankę jajeczną. Gotujemy cały czas mieszając aż masa zgęstnieje. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce chłodnego budyniu. Dodatkowo: słoiczek kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady mlecznej  3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Jeden z kruchych placków smarujemy połową kremu i przykrywamy bezą kokosową

Cynamonowe szczęście
Placek amerykański 156

ciasto  gości w mojej kuchni od bardzo dawna.Już nie pamiętam, od kogo . Często podczas zapisywania przepisu dodaję ,np. Sernik Basi, itp. Tym razem nie wiem , skąd się pojawił. Jest jednak dość ciekawy, gdyż ma bardzo dożo jabłek. Właściwie są one w nim dominujące i dodatkowo smak cynamonu, dodaje mu tego niepowtarzalnego smaku i zapachu. Czego potrzebujemy(...)ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo olej i dalej cukier. Do gotowej masy wsypujemy mąkę z sypkimi dodatkami id alej ucieramy. Zaznaczam masa jest bardzo gęsta. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki , Mieszamy , chociaż jest to dość trudne. Ciasto wykładamy na długą  blaszkę wyłożoną pergaminem . Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO Polecam również:  Szarlotka z bitą śmietaną

W kuchennym oknie Ewy
Muffinki z powidłami śliwkowymi 150

uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do przestudzenia. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy do jednego naczynia, w drugim miksujemy jajka i cukier, w ilości, która pozwoli nam uzyskać oczekiwany poziom słodyczy. Ciągle miksując dodajemy stopniowo zawartość miski z mąką. Voila! Już prawie gotowe. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Do silikonowych foremek nakładamy na przemian ciasto, łyżeczkę powideł i znowu ciasto

Ania i Marcin gotują
ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z MAKIEM. 2884

prawda powinnam opublikować przepis na rogale świętomarcińskie z białym makiem. Niestety, dostać biały mak na ostatnią chwilę graniczy z cudem - spóźniłam się po prostu. Głupia ja! Ale, ale, ciasto będzie takie, jakie być powinno, niestety nadzienie... Nieco nie świąteczne, ale niemniej pyszne. Taki mały substytut :) ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z MAKIEM. /przepis z warsztatów kulinarnych z Janem Niezbędnym,; podaję już zmodyfikowany(...)drożdży nadzienie: gotowa masa makowa / marmolada różana / bakalie dodatkowo: 1 roztrzepane jajko dekoracja: cukier puder odrobina mleka posiekane orzechy włoskie Mąkę przesiewam na stolnicę, masło siekam na mniejsze kawałki, rozcieram z mąką, aby powstała konsystencja sypkiego piasku.  Dodaję cukier, rozkruszone drożdże, jajka i śmietanę, ekstrakt,  po czym dokładnie wyrabiam. Musi powstać gładkie i elastyczne ciasto. Formuję kulę

W kuchni Karmel-itki
JESIENNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 199

Jego bardzo oryginalny kokosowo-karmelowy posmak skłonił mnie do tego, żeby nie dodawać żadnych innych przypraw (normalnie pewnie dodałabym cynamon, bo bardzo lubię połączenie śliwki + cynamon). Tym razem smak ciasta zdominowały delikatny cukier kokosowy, no i obłędnie słodkie śliwki. Składniki na 12 porcji : 120g mąki pszennej pełnoziarnistej 120g mąki owsianej – u mnie płatki owsiane górskie zmielone w młynku(...)Wyłączyć mikser i do brązowej masy, dodać przekrojone na pół (wypestkowane) śliwki węgierki. Wymieszać i przełożyć do okrągłej formy wysmarowanej łyżeczką masła. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Wyciągnąć na kratkę i ostudzić. 1 porcja to ok. 195kcal , węglowodany: 27g, białko: 6g, tłuszcz: 7g Informacja dla diabetyków: w porcji ciasta znajduje się

Dietolog
BABKA GOTOWANA 133

pieczenia. Przesiać przez sitko. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku na przemian z łyżką mąki. Dodać skórkę i sok z cytryny, resztę mąki i ucierać do połączenia wszystkich składników. Blaszkę do babki grubo wysmarować masłem i przełożyć do niej gotowe ciasto. Szczelnie zamknąć i wstawić do dużego garnka. Zalać gorącą wodą do połowy wysokości

Pieguskowa Kuchnia
Tort czekoladowo - wiśniowy 142

mieszamy do połaczenia się składników. Krem czekoladowo – orzechowy: Margarynę ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy krem czekoladowo-orzechowy. Miksujemy na gładki krem. Złożenie tortu: Pierwszy płat biszkoptu smarujemy połową kremu śmietanowego. Wykładamy wiśnie, przykrywamy drugim biszkoptem. Nasączamy go powstałym sokiem po odsączeniu wiśni ze spirytusu. Ciasto smarujemy kremem czekoladowo – orzechowym. Przykrywamy ostatnim biszkoptem. Wierzch i boki wykańczamy resztą śmietany. Czekoladę

VioletoweKucharzenie
TORT MAKOWO - POMARAŃCZOWY 215

Mak i pomarańcza - duet idealny.TORT MAKOWO-POMARAŃCZOWY/przepis własny; oprócz biszkoptu/biszkopt makowy (ŹRÓDŁO):  5 jajek1/4 szklanki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki drobnego cukru2/3 szklanki

W kuchni Karmel-itki
ciasto marchewkowe 145

Składniki: 4 jaja 30 ml sok pomarańczowy 350 g cukru- ciasto nie wyjdzie za słodkie pomimo takiej ilości cukru 300 ml oleju roślinnego 500g drobno startej marchewki 100g posiekanych orzechów włoskich 100g wiórków kokosowych 400g mąki 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki sody, 1 łyżeczka soli 1 łyżeczk a proszku do pieczenia olejek pomarańczowy 80-100ml  śmietanka kremówka 30% 30dag(...)przełożyć masę. Piec w piekarniku około 60 minut w temperaturze 150°C. Upieczone pozostawić do ostygnięcia .Gdy wystygnie, pokryć wierzch serkiem śmietankowym zmiksowanym ze śmietanką .(Ilość śmietanki w zależności od serka ....może być suchy więc całość śmietanki dajemy...). Wstawić na noc do lodówki.... serka ze śmietanka nie słodzimy,chyba ,że ktoś chce słodsze..     Ciasto jest puszyste

mojej kuchni
ciasto marchewkowe 97

Składniki: 4 jaja 30 ml sok pomarańczowy 350 g cukru- ciasto nie wyjdzie za słodkie pomimo takiej ilości cukru 300 ml oleju roślinnego 500g drobno startej marchewki 100g posiekanych orzechów włoskich 100g wiórków kokosowych 400g mąki 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki sody, 1 łyżeczka soli 1 łyżeczk a proszku do pieczenia olejek pomarańczowy 80-100ml  śmietanka kremówka 30% 30dag(...)przełożyć masę. Piec w piekarniku około 60 minut w temperaturze 150°C. Upieczone pozostawić do ostygnięcia .Gdy wystygnie, pokryć wierzch serkiem śmietankowym zmiksowanym ze śmietanką .(Ilość śmietanki w zależności od serka ....może być suchy więc całość śmietanki dajemy...). Wstawić na noc do lodówki.... serka ze śmietanka nie słodzimy,chyba ,że ktoś chce słodsze..     Ciasto jest puszyste

w mojej kuchni
Ananasowo- kokosowe ciasto 175

sztywno, dodać po trochu cukier, dalej ubijać. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ubijać. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, ostrożnie wymieszać. Wylać ciasto do wyłożonej papierem formy o wymiarach (33x23 cm). Piec w 180 stop. przez ok.35 minut, ostudzić. Krem : Ananasy odlać z syropu, osączyć na sicie , pokroić w kostkę. Odlać trochę syropu(...)żółtkami, na puszystą masę. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, cały czas ubijać. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Blachę o wymiarach (33x23 cm) , wyłożyć pergaminem , wylać pianę i piec 30 minut w 180 stop , ostudzić. Nasączenie biszkoptu : woda gotowana , ostudzona - 1/2 szkl cukier - 1 łyżeczka sok z cytryny - 1 łyżka Przełożenie ciasta : Biszkopt przekroić

Kuchnia Danusi
Jabłecznik 115

Przepis jest w mojej rodzinie od lat a to ciasto było pierwszym jakie zrobiłam sama jako nastolatka. Nie może się nie udać! Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 6 jajek 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 1,5 kg jabłek cynamon Sposób wykonania: 1. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku cały czas(...)uzyskania jednolitej konsystencji. 2/3 masy przełożyć na blaszkę 22 x 37 cm wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać cynamon do smaku i wymieszać. Można dodać trochę cukru jeśli jabłka są kwaśne. Z jabłek odcisnąć sok w miarę dokładnie (ale również nie za mocno gdyż ciasto będzie za suche) i rozłożyć

Na Ciasteczkowych Papierach
Brownie z chałwą 183

Czekolada, dużo czekolady i chałwa <3 Słodka rozpusta, której trudno się oprzeć, ręka sama sięga po kolejny kawałek ;) Ciasto idealne na jesienną chandrę - słodkie, wilgotne, zakalcowate, jak to brownie ;) Polecam. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej(...)przestygnięcia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, połączyć. Do ubitych jajek stopniowo dodawać przestudzoną, płynną czekoladę, później dodać sypkie składniki, cały czas mieszać. Dodać połowę pokruszonej chałwy, delikatnie połączyć. Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Na wierzch rozkruszyć pozostałą chałwę. Piec w temperaturze

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania