ciep łe dni często nie mamy ochoty na pieczenie ciast. Tort, który przygotowałam w ostatni weekend nie wymaga długiego pieczenia tylko schładzania. Tort przygotowałam na ciasteczkach typu digestive. Masa tortu to miks serka ricotty i serka philadelphia. W smaku przypomina kremowe lody, jest delikatna, bardzo kremowa
La grande e la piccola cuocajaja, mieszamy do połączenia. Dodajemy cukier i proszek do pieczenia, nadal mieszamy. Mąkę przesiewamy i dodajemy do reszty składników. Kiedy masa jest już gładziutka wlewamy olej. Krok 2 Nagrzewamy patelnie najlepiej taką do naleśników. Wlewamy olej i kładziemy łyżką ciasto, na ciasto kładziemy jagody,lekko dociskając widelcem. Smażymy około po 2-3 minut z każdej strony. Ps. Możemy dodać
Różowa kuchniaodstawiamy do ostygnięcia lub wstawiamy do lodówki. Czekoladę gorzką rozpuszczamy z ok. 2-3 łyżkami mleczka kokosowego. Schłodzoną masę możemy: a) pokroić w prostokąty i zanurzać w rozpuszczonej czekoladzie (wersja slow) b) rozpuszczoną czekoladę nałożyć na całe ciasto w blasze i dopiero kroić na kawałki (wersja fast) Czekoladę posypujemy wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe PoleCzekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Przestudzić, dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Masę czekoladową i ubitą pianę połączyć mikserem (na wolnych obrotach) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć porcję ciasta (ok. 2 łyżek). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 10-15 minut. Wierzch: tabliczka białej czekolady
zadanie-gotowaniepodzielę się z innymi..trza dbać o resztę domowników tak samo i sprawiać im przyjemność.Ja lubię w sumie piec ciasta i bardzo dużo piekę, a moi domownicy lubią je jeść..więc przyjemność i zadowolenie jest obustronne.. I masa 400 ml mleka 2 opakowania Śnieżki 1 biała czekolada [ 100 g] 120 g wiórków kokosowych 1 wafel tortowy
Moje domowe kucharzeniesztywną pianę i dodajemy do serowej masy, całość delikatnie ze sobą mieszamy i przekładamy do tortownicy. Wierzch masy posypujemy masą z herbatników, masła oraz kakao i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 10 minut. Następnie do piekarnika wkładamy naczynie z litrem letniej wody, zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy sernik
Miód i pieprzdrugiej zmiksować jajko, olej i śmietanę. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać łososiem i żółtym serem.. (Masę należy mieszać ręcznie - widelcem i do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Babeczki posypać resztą sera i pozostałymi kawałkami łososia. Piec przez około 25 minut
Di gotujekakao i przestudzić. Wlać do miski z ciastem, dodać herbatniki, bakalie, rodzynki z rumem i wlać rum. Wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt lepkie to dosypać utłuczonych na pył herbatników. Jeśli będzie za suche to dolać przegotowanego mleka. Z masy formować kulki dowolnej wielkości i układać je na kratce. Masło, cukier puder i kakao zagotować, dodać wrzątek i mieszać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajajka szypta soli 4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Serek połączyć w misce z jajkami i solą. Podzielić masę na 4 części, każdą z nich obtoczyć w mące i uformować placuszek. Ważne, żeby nie wgniatać mąki w ciasto, gdyż wtedy syrniki będą twarde i suche. Smażymy placki na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia
Wrzosowa Polanapół kostki masła 4 łyżki cukru 4 żółtka 10 dag rodzynek 2-3 łyżki skórki pomarańczowej Sposób przygotowania: Składniki na ciasto łączymy ze sobą. Odstawiamy na ok. 30 minut. Przygotowujemy farsz. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem na gładką masę. Dodajemy twaróg, jeszcze chwilę miksujemy. Dokładamy sparzone rodzynki i skórkę pomarańczową. Na patelni smażymy cienkie naleśniki. Na połowę naleśników wykładamy
Pobite gary Barbarycukier rozpuszczamy w garnku do momentu skarmelizowania cukru. Studzimy. Do miski przesiewam mąki, wszystkie przyprawy, sodę i proszek. Do rozpuszczonej masy maślanej, po przestudzeniu, dodaję jajka, śmietanę oraz mąki. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy wszystkie bakalie i całość dokładnie mieszamy. Ciasto umieszczamy w lodówce np. na jedną dobę (lub więcej). Po tym czasie ciasto znacznie zgęstnieje. Wałkujemy ciasto na grubość
Mango Papajacytryny W misce mieszamy mąkę z proszkiem, ubijamy z jajkiem i serkiem. Drobno kroimy pieczarki i pomidora i dorzucamy do ciasta. Solimy i pieprzymy. Na patelni z nieprzywierająca powłoką, na średnim ogniu, smażymy 6 placuszków (nakładamy 6 czubatych łyżek masy). Gdy placuszki się zrumienią przewracamy je na drugą stronę i rozpłaszczamy łopatką na grubość 1 cm. Placuszki zdejmujemy
Dzieje kuchennej Wiewiórydrugiej zmiksować jajko, olej i wodę. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z porem oraz mozzarellą. (Masę należy mieszać ręcznie - widelcem i do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Babeczki posypać resztą sera i delikatnie oprószyć przyprawami. Piec przez około 25 minut
Di gotujetarce (o średnich oczkach) i połączyć z lekko roztrzepanym jajkiem, mlekiem i olejem. Suche składniki wymieszać z mokrymi. (Masę należy mieszać ręcznie - widelcem i do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Babeczki posypać startym serem i delikatnie oprószyć papryką. Piec przez około 25 minut
Di gotuje