ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1687/3191)

Ciasteczka cytrynowe 132

cukru do obtoczenia ciastek Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło z cukrem utrzeć do powstania jasnej, puszystej masy. Dodać jajko, zmiksować. Dodać skórkę z cytryny i zapach cytrynowy, zmiksować. Na koniec dodać mąkę, zmiksować do połączenia. Ciasto schłodzić w lodówce 2 godziny. Odrywać kawałki ciasta (o wadze do 15 g, nie większe), uformować kulkę, delikatnie spłaszczyć, wierzch obtoczyć

kulinarnyswiatdomi
Domowe Knedle z Truskawkami 1515

całkowitego ostudzenia. Do ziemniaków dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, wbijamy jajka oraz dodajemy po szczypcie soli oraz cukru. Dokładnie wyrabiamy masę ziemniaczaną starając się nie dosypywać mąki - im mniej jej dodamy - tym knedle będą delikatniejsze i miększe. Z powstałego ciasta formujemy grube wałki, które następnie tniemy na kawałki i tworzymy niezbyt grube "placuszki". Na środek każdego z nich wykładamy truskawkę

Słodka Strona
Placuszki z kaszy manny z marchewką i groszkiem (tylko 2 składniki + dodatki) 393

manną wymieszać z mlekiem. Całość doprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na chwilę, aby kasza zgęstniała. Na końcu do masy wmieszać odcedzoną marchewkę z groszkiem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi

Di gotuje
Bezglutenowy chleb gryczany 142

mieszamy łyżką; - gdy wszystkie składniki się połączą - odstawiamy masę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - najlepiej na ok. 20-30 minut - masa powinna być lepka lecz nie za bardzo rzadka - gdy będzie bardzo rzadka możemy dosypać jeszcze mąki bezglutenowej; - wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki (wysmarowanej masłem i posypanej mąką kukurydzianą) - wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy

MintTaste
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 131

wsypywać cukry. Kolejno dodawać po jednym jajku – bez pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować

Kocham Czekoladę
Czekoladowe muffinki z nutellą i śliwkami 138

chwilę. Następnie rondelek zdejmujemy z palnika, a do masy wbijamy jajka oraz wlewamy mleko. Mieszamy rózgą kuchenną do uzyskania jednolitej masy. Do składników suchych dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki śliwki oraz składniki mokre. Mieszamy delikatnie łyżką, do połączenia. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papilotkami formy do muffinek (mi wyszło 20 sztuk) i wstawiamy na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego

Smaki Na Talerzu
Sernik z rosą 450

uważam, że jest to wersja ostateczna.. najpyszniejsza! Cudowny, idealnie kruchy spód, który fantastycznie się komponuje z miękką, wręcz budyniową masą serową oraz delikatną, bezową pianką. Rosa na piance wychodzi jasna, drobna.. idealna!! Bardzo dokładnie opisałam jak wykonać ciasto, dlatego też śmiało zapraszam do pieczenia :-) To prawdziwy Hit! Polecam. Uwielbiacie niezwykłe ciasta? Zobaczcie koniecznie bajeczne ciasto bez pieczenia - Śnieżny

AniaGotuje.pl
Sernik waniliowy z nutką pomarańczy 167

Następnie wbijamy po 1 jajku miksując krótko (tylko do połączenia składników). Na końcu wlewamy kremówkę i miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na schodzony spód. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne wypełnione wrzątkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Wstawiamy ciasto i pieczemy 15 minut. Następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni i pieczemy 60 minut. Jeśli po tym czasie środek ciasta

Smak mojej kuchni
TORCIK KOMBINATORSKI 138

części. Na dolny biszkopt rozsmarować słoiczek dżemu z mirabelek. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta i rozsmarować 3/4 masy waniliowej. Na wierzch położyć trzeci blat biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem i lekko  posmarować boki kremem. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekolada. Rada: Zamiast dżemu z mirabelek można użyć innego smaku np. z czarnej porzeczki, czy wiśni. Najlepiej wybrać taki

Ciastka - domowe słodkości
UCIERANE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 297

góra/dół bez termoobiegu). Spód formy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. CIASTO : Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę (przez 10 minut). Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku, kolejne dodając, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą. Następnie w trzech/czterech

cool and minty
Indyjskie placuszki faszerowane kalafiorem i ziemniakami 172

arachidowy lub inny roślinny jaki macie pod ręką) pęczek świeżej kolendry   Przygotowanie: Farsz : ziemniaki utłucz na idealnie gładką masę, dodaj bardzo drobno posiekany kalafior, posiekaną kolendre, rozgnieciony czosnek, olej i przyprawy. Wymieszaj.   Placuszki: z podanych składników zagnieć ciasto, jeżeli będzie zbyt klejące dodaj mąki, jeżeli zbyt zbite to ciut ciepłej wody. Ciasto powinno się łatwo formować

greenscarf
Senik z musem brzoskwiniowym 164

cukru, masło i proszek do pieczenia łączmy razem. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30minut do lodówki. Następnie wykładamy ciastem spód do tortownicy i podpiekamy przez 25 minut w temp. 180 stopni. Brzoskwinie (bez syropu) miksujemy na gładką masę. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód, z pozostałej

Lena Gotuje
Czekoladowy deser w chmurach 175

pokojową. Na końcu dodaję cukier stopniowo i dalej miksuję. Na końcu dodaję żółtka i łączę już tylko mikserem krótko. Do masy przesiewam mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszam delikatnie od spodu. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Nie ma wyjść biszkopt na całą blaszkę tylko trochę większy od deseru naszego. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni

wesoła kuchnia
Kruche Ciastka Z Nutą Cytrynową 127

puszysta masę, następnie dodajemy po jednym żółtku. 2. Cytrynę myjemy, sparzmy. Ścieramy skórkę, wyciskamy sok i dodajemy do naszej maślanej masy. Partiami dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i całość miksujemy na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników (ciasto jest dość luźne). Gotowe ciasto chowamy do woreczka i schładzamy przez około 2-3 godziny. Ja schładzałam przez 1 godz

Gotowanie...to proste !
Szybki tort z owocami 224

końcu przesiewamy oba rodzaje mąk (najlepiej na niskich obrotach miksera). Dno tortownicy wykładamy papierem do piecznie i wylewamy powstałą masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni na około 40-50 minut. Pieczemy do efektu suchego patyczka. Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika i upuszczamy na ziemię z wysokości około 50 cm. Następnie odstawiamy do piekarnika z uchylonymi drzwiami do ostygnięcia

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania