ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1523/3191)

Zdrowa NUTELLA daktylowa :) 163

delikatny. Czuć intensywną słodycz daktylową oraz wyważoną ilość kakao. Jest przepyszny i świetnie nada się jako pasta do pieczywa, krem do naleśników, ciast, a także dodatek do owsianek, jaglanek i innego tego typu dań. Składniki: 250 g masy daktylowej (FRESH DATES) 80 g orzechów laskowych  150 ml mleka roślinnego (u mnie owsiane) 1,5 - 2 łyżki kakao Przygotowanie: Orzechy

Zdrowie na języku :P
MIGDAŁOWE BABECZKI Z CYNAMONEM 150

pieczenia muffinek.  Zmielone migdały wymieszajcie z cukrem pudrem, cynamonem i mąką. Białka ubijcie ze szczyptą soli na niezbyt sztywną masę. Do ubitego białka dodajcie roztopione i przestudzone masło oraz  suche składniki i delikatnie wymieszajcie. Ciasto nakładajcie do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Pieczcie około 18-20 minut lub do suchego patyczka. Posiłkowałam się przepisem Katie Quinn Davies

OliveandThyme
Babeczki z gorzką czekoladą 166

suchych i wymieszać za pomocą łyżki. Dodać posiekaną czekoladę i delikatnie połączyć z masą. Foremki napełnić masą i piec 20 – 25 minut w 200 stopniach (do suchego patyczka). Ja wyłożyłam papiloty ciastem, aż po brzegi, więc wyszły bardzo duże. Można zrobić mniejsze babeczki i foremki napełnić do 2/3 wysokości

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada czekoladowa z nutellą 158

delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą szpatułką. Ręcznik kuchenny obsypać cukrem waniliowym. Formę o wymiarach 28 x 42 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć na ręcznik papierem do góry, powoli zrywać papier, a roladę z ręczniczkiem zwijać wzdłuż dłuższego boku. Wystudzić. Krem czekoladowy

Domowa cukiernia Ewy
Sernik czekoladowo-kajmakowy 129

Sernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g

Bullio
Pyszne bułeczki majonezowe – przepis Amiszów 265

sól. W drugiej misce mieszamy majonez, mleko i cukier. Do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy ( ja to zrobiłam mikserem ) dlatego ciasto było bardziej płynne i dokładniej wymieszane.    Na formę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką masę, formując bułeczki.  Wstawiamy formę do piekarnika na 20 minut i gotowe :)  Ciepłe bułeczki na śniadanie podane.    Pyszne

Kuchnia na wzgórzu
Babeczki z kremem chałwowym 152

mlekiem, olejem i rozpuszczoną czekoladą. Do mokrych składników przełożyć suche, dokładnie połączyć, najlepiej drewnianą łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić je ciastem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa chałwowa: 300 ml śmietany kremówki 200 g chałwy 200 g serka mascarpone Kremówkę przelać do garnuszka, dodać rozkruszoną chałwę, podgrzewać na małym

Domowa cukiernia Ewy
Bezglutenowe ciastka owsiane z migdałami 175

zimnego masła 1 jajko mąka owsiana lub ryżowa do podsypania W misie miksera umieść masło z cukrem pudrem i utrzyj na pulchną masę. Dodaj jajko, mielone migdały i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj mąkę owsianą i wyrób gładkie ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw na 15 minut do zamrażalnika. Schłodzone ciasto rozwałkuj na podsypanym mąką stole na grubość

Kuchnia bezglutenowa
Pierniczki 95

cukier oraz miód. Zagotowujemy. Odstawiamy do ostudzenia.  Mieszamy z całym jajkiem. Do miski przesiewamy mąkę razem z sodą, dodajemy kakao oraz masę miodowo-jajeczną. Całość zagniatamy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Wykrawamy pierniczki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na blasze pierniczki. Pieczemy w temp. 180 st. C przez

Moja smaczna kuchnia
Jabłecznik z czekoladą 166

czekoladą. Podgrzewamy ). Do jednej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę (ciepłą ale nie gorącą). Mieszamy. Blaszkę smarujemy margaryną ( najlepiej zostawić łyżeczkę margaryny od ciasta ) i posypujemy bułką tarta. Do jabłek dodajemy cukier wanilinowy. Łączymy. Na blaszkę wykładamy ciemną masę, jabłka i jasną masę ( blaszka typowa prostokątna ). Pieczemy w piekarniku w temp. 180  o  C przez 40-50 minut. Po wystudzeniu

Smaki Ewy
POLEDWICZKI KFC 180

szkl. oraz olej do smażenia METODA: Mleko, jaja, mąkę ( 4 łyżki ), sól, pieprz, chili i czosnek granulowany wymieszać, aż powstanie głaska masa.  Filety umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie na mniejsze kawałki. Zanurzyć w cieście.  W pojemniku z zamknięciem lub w woreczku umieścić mąkę. Wrzucić kilka kawałków, zamknąć i dokładnie wymieszać.  Do rozgrzanego oleju wrzucać

Kuchnia Paulettes
Waniliowy sernik z ganache z białą czekoladą 144

kremie. Sernik jest kremowy i delikatny. Natomiast dopełnieniem jest wierzch ciasta przygotowany ze śmietanki z masłem, białą czekoladą i wanilią. Ciasto jest obłędne w smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego 3 jajka ¼ szklanki śmietany

VioletoweKucharzenie
Gofry kasztanowo-bananowe 132

perlistego Wykonanie: • Masło rozpuścić, wymieszać z mlekiem, 1 łyżką cukru i rozgniecionym bananem na miazgę. • Do ciepłej masy dodać obie mąki, skrobię, kakao i drożdże, dokładnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach. • Przykryć ciasto i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ja nastawiam piekarnik na 40 st.C

To co kocham
Łom - blok kakaowy z herbatnikami, waflami, bakaliami... 161

Łom to deser z zatopionymi w zastygniętej masie kakaowej pokruszonymi przysmakami. Są w nim herbatniki, wafle, migdały, orzechy. Nie wymaga pieczenia, jedynie czasu na stwardnienie masy

Przepisy Kulinarne
Pierniczki "całuski" i "Przypadek Adolfa H." 213

płynny. Ostudzić. Nawet jeśli dysponujecie płynnym miodem, proponuję go podgrzać dla lepszego smaku i aromatu ciastek . Jaja utrzeć z cukrem.  Do masy jajecznej wlać miód i wsypać część mąki. Zmiksować. Sodę rozpuścić w łyżce wody. Do ciasta dodać sodę i przyprawę do piernika. Wymieszać łyżką. Stopniowo dodawać do ciasta resztę mąki i wyrabiać ręką. Ciasto ma mieć konsystencję gęstą

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania