ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1522/3191)

Ciasteczka kasztanowe z aloesem kandyzowanym 164

szczypta soli Dodatkowo: 15g płatków kasztanowych 15g aloesu kandyzowanego   Wszystkie składniki należy dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wmieszać płatki kasztanowe oraz kawałki aloesu kandyzowanego. (Aloes dodatkowo pokroiłam na mniejsze części.) Z masy uformować kulki nie co mniejsze od orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczeni. Ciastka

Di gotuje
Tarta z borówkami 127

produktów i zagniatamy ciasto (będzie dość suche ale takie właśnie ma być) Wyklejamy ciastem formę do tarty. Składniki nadzienia dobrze zmiksować blenderem. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 15 min. Wyjmujemy i wylewamy masę serową a na wierzch posypujemy borówkami, zostawiając garść do dekoracji. Pieczemy ok 30 min . Studzimy i posypujemy borówkami, dekorujemy listkami melisy

Gotowanie jest łatwe
Tarta z cukinią i szynką 136

marchewki oraz por pokroić w krążki, cukinię umyć i pokroić w plastry. Szynkę pokroić w paski. Składniki wymieszać i położyć na zapieczone ciasto. Śmietanę roztrzepać z jajkami, dodać zioła, żółty ser, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Masą polać warzywa i piec około 40 min w temp 180 stopni. Artykuł Tarta z cukinią i szynką pochodzi z serwisu Każdy

Pieguskowa Kuchnia
Tarta z boćwiną, mozzarellą i kwiatami cukinii 178

pół godziny. Po schłodzeniu ścieramy na tarce na formę do tarty i ugniatamy palcami, żeby nie było przerw w cieście. Pieczemy samo ciasto 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W tym czasie mieszamy na gładką masę jogurt, śmietanę, czosnek i przyprawy. Mozzarellę dzielimy na 2 części – połowa pójdzie do nadziewania cukinii a 2 połowa do nadzienia tarty

Ugotowane pozamiatane
Muffinki kukurydziane z czarna porzeczką 172

rozbicia jajek i połączenia składników. Do drugiej miski wsypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką.  Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy po wierzchu dużą ilością czarnej porzeczki oraz cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Pełnoziarniste ciasto z truskawkami i rabarbarem 173

również użyć cukru), a na wierzch poszły sezonowe owoce. U mnie są to truskawki i rabarbar, ale możecie dać jeden rodzaj lub zastąpić je innymi owocami np. borówkami. Zdrowsze ciasto nie oznacza gorsze, jest wilgotne od jogurtu naturalnego i wystarczająco słodkie. Ja swoje podzieliłam na 9 porcji, każda po ok. 136 kcal. Inspiracja: Dietetyczne fanaberie Składniki na formę kwadratową 20x20cm(...)ksylitolem (lub cukrem), następnie dodać olej i jogurt naturalny. Zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy z żółtkami ciągle mieszając. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać je do ciasta delikatnie mieszając do połączenia. Ciasto przelać do silikonowej foremki lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.  Owoce umyć i pokroić

Fabryka pomysłów
Choinki z pierników 150

masy dodawać stopniowo suche składniki: przesianą mąkę, sodę oczyszczoną, kakao oraz przyprawę do piernika. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. 4) Z otrzymanej masy uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce (przynajmniej godzinę). 5) Po schłodzeniu ciasto rozwałkować na ok. 4 mm, różnej wielkości ( tutaj 5 wielkości) foremkami w kształcie kwiatków wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem

Fitsweet.me
Czekoladowo-bananowe ciasteczka owsiane (wegańskie) 218

minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną drobno żurawinę oraz czekoladę. Na koniec dodajemy cynamon. Całość dokładnie mieszamy (najlepiej dłońmi). Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kładąc ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, kulki ciasta przygniatamy lekko z góry. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 20 minut. Smacznego

Emcia Pichci
Pączusie serowe 93

pieczenia olej do smażenia Wykonanie: W misce mieszamy jajka razem z serkiem, przesiewamy mąkę oraz proszek. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. W głębokim garnku rozgrzewamy olej do temp. 170C. Za pomocą dwóch łyżeczek formujemy z ciasta kuleczki i delikatnie kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. W czasie smażenia pączki same się odwracają

Raj dla Podniebienia
Babka cytrynowa z cytrynowym lukrem, wilgotna 185

Jajka ubić do białości z cukrem (ok 10 minut). Dodać mąki, proszek do pieczenia i letnie rozpuszczone masło. Zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Formę na babkę posmarować tłuszczem i wysypać mąką lub użyć silikonowej. Do formy przelać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 C przez 40 - 45 min, do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu wyjąć z formy, polać lukrem

CookYourself
Chleb na zakwasie piekarskim i drożdżach 111

uzyskania jednolitej konsystencji. (Ręcznie potrwa to około 10 minut, a mikserem - 5 minut na wolnych obrotach i 3 na średnich.) Następnie ciasto należy przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie masę przełożyć do foremki uprzednio wysmarowanej olejem, ponownie przykryć i odstawić - tym razem na 45-60 minut.  Podrośnięty chleb posmarować mlekiem i wstawić

Di gotuje
Waniliowe naleśniki z masłem bananowym 176

rózgą kuchenną. Następnie dodajemy mąkę z 2 płaskimi łyżkami budyniu waniliowego (proszek), i wodą gazowaną. Całość dokładnie mieszamy rózgą, aż uzyskamy jednolitą masę. Naleśniki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju (ma tylko natłuścić powierzchnię). Wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy ją po całej patelni. Naleśniki powinny być w miarę cienkie. smażymy z obu stron. Każdy naleśnik smarujemy masłem bananowym, składamy

Słodkie okruszki
Roladki schabowe z pieczarkami 146

nadmiaru tłuszczu. Gdy wszystkie składniki ostygną dzielimy ciasto na kawałki nieco większe od kawałków podsmażonego mięsa i nakłuwamy je gdzieniegdzie widelcem. Na ciasto wykładamy solidną łyżkę pieczarek, nieco cebulki, plaster mięsa, a na nie jeszcze trochę pieczarkowej masy. Zwijamy w zgrabne roladki i smarujemy ich wierzch rozmąconym żółtkiem. Pieczemy w 180 stopniach, około 20-25 minut

Pichceniomania
Churros czekoladowe / Chocolate churros 221

mleko wraz z masłem, solą, cukrem waniliowym i cukrem. Wsyp mąkę i kakao i mieszaj energicznie drewnianą łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Przełóż ją do miski miksera i odstaw do ostygnięcia. Miksując końcówką do ciast dodawaj po jednym jajku do otrzymania jednolitej, gładkiej pasty. W głębokiej i szerokiej patelni rozgrzej olej (minimum

karmelowy
Sernik wiedeński 167

rozpadający się i od tego czasu wróciłam do starego sposobu mielenia zwykłego białego sera w maszynce. Biorę ser tłusty lub półtłusty. Skład ciasta krótki bez dodatku zapychaczy typu mąka, budyń. można ten sernik udekorowac lukrem cytrynowym lub masą czekoladową

Państwo Wojtczuk gotują

Proponowane wyszukiwania