ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1520/3191)

Sernik na zimno z owocami i galaretką 150

zawiera w sobie enzymy, które uniemożliwiają ścięcie galaretki). A wtedy smak i kolor wierzchniej galaretki możecie dobrać wedle uznania. Kreatywność w ciastach jak najbardziej wskazana😊 Ja do przepisu wykorzystałam galaretki bez cukru, dlatego dodałam słodzik do masy twarogowej. Alternatywą oczywiście jest dać galaretkę normalną i nie dosładzać masy, lecz tę kwestie pozostawiam już Wam. Oczywiście takie serniki zaliczamy do kategorii

Zdrowie i pysznie na talerzu
MUFFINKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY 178

następnie łączę ze sobą. Masę mieszam niezbyt długo, mogą pozostać małe grudki. Czekoladę kroję na kawałki. Formę do muffin wykładam papilotkami, napełniam masą do 2/3 wysokości, a na wierzchu wtykam kawałki czekolady (można również lekko wmieszać w ciasto - wedle Waszego uznania). Piekę przez około 20-25 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół

JejKuchnia
Muffiny migdałowe z truskawkami 110

sodę. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do masy wmieszać truskawki uprzednio pokrojone w kostkę.     Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości.  Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze

Di gotuje
Ciastka z kleiku ryżowego z masłem orzechowym 137

proszku do pieczenia Masło/margarynę oraz masło orzechowe z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka. Do powstałej masy dodać kleik i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia

Di gotuje
WEGAŃSKIE PANKEJKI - GOTOWY MIX Z PŁATKÓW OWSIANYCH 152

było grudek i odstaw na 10 minut. Po tym czasie nagrzej patelnie z odrobiną oleju. Na patelnie nakładaj porcje ciasta (zwykle na patelni mieszczę za jednym razem 3 lub 4 placki). Zaraz po wylaniu masy zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Smaż z obu stron, na złoto. Smacznego

wegujemy
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty 273

torcików polej roztopioną czekoladą lub polewą. Zostaw do stwardnienia czekolady, a przed podaniem na wierzch dodaj wegańską i bezglutenową bitą śmietanę. Resztki ciasta i kremu możesz ze sobą zmieszać, ewentualnie dodaj trochę wody lub kokosu. Z gotowej masy uformuj kulki i obtocz je w kokosie. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału

Via Gusto
Jagodowy sernik na zimno bez laktozy 136

Sernik bez pieczenia przygotowany na delikatnych biszkoptach, z delikatną masą serową o smaku leśnych jagód oraz masą z jogurtu naturalnego to świetna propozycja chłodnego deseru na

Szalona Kuchnia Eweliny
Bananowe ciasteczka z kleiku ryżowego z rodzynkami (bez cukru, jajek i mąki) 147

łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 50g rodzynek Masło/margarynę utrzeć do puszystości i połączyć z uprzednio zblendowanym bananem. Do powstałej masy dodać kleik oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Całość

Di gotuje
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana 142

pieczenia. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do masy wmieszać banana uprzednio pokrojonego w kostkę.     Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości.  Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze

Di gotuje
Babeczki pomarańczowo - czekoladowe 204

Masło utrzeć z cukrem i skórką pomarańczową na jasną, puszystą masę. Stopniowo, jedno po drugim, dodawać jajka, miksować po każdym dodaniu. Do masy jajecznej delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dodać sok z pomarańczy, połączyć. Ciasto podzielić na dwie części - do jednej dodać przestudzoną czekoladę i kakao. Wymieszać. Ciasto wykładać do natłuszczonych i oprószonych mąką foremek, na przemian

Domowa cukiernia Ewy
Pieczona owsianka z kokosem i ananasem- szybkie ciasto owsiane 139

wyschnie i będzie zdecydowanie za niska. Raczej nie nada się też tortownica, bo wszystko z niej po prostu wcieknie – to nie jest ciasto sensu stricto, a bardzo rzadka i na początku – zanim płatki wchłoną płyn – dość wodnista masa. Szykujemy sobie dwie miski – w jednej łączymy ze sobą oba rodzaje płatków owsianych, wiórki kokosowe, nasiona chia, imbir i sól. W drugiej

Karo in the Kitchen
CZEKOLADOWE MUFFINKI 157

przestudzone mieszamy z masą jajeczną. 3. Mąkę przesiewamy i łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia i gorzkim kakao. Dodajemy partiami do masy cały czas mieszając. 4. Wlewamy stopniowo mleko. 5. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Dokładnie mieszamy. 6. Wypełniamy ciastem formy do muffinek. Możemy dodatkowo posypać czekoladą (użyłam groszków czekoladowych) 7. Pieczemy ok. 25-30 min w temp

Marcepanowa kuchnia
Krem maślany z mlekiem skondensowanym 467

Ten krem aż się prosił, aby go zrobić. Na mojej grupie krążył już od dawna i pojawiało się coraz więcej pytań z

Słodki Pomysł
KOPYTKA LENIWE + FILMIK 118

PRZYGOTOWANIE : Ugotowane, odcedzone, ostudzone ziemniaki należy zmielić maszynką do mięsa łącznie z twarogiem.  Na stolnicę wykładam masę ziemniaczaną, dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną i wsypujemy mąkę pszenną około 2- 1/2 szklanki. Zagniatamy ciasto, gdyby się kleiło dosypujemy jeszcze mąki.  Elastyczne zwarte ciasto dzielimy na porcję, rozwałkowujemy je na wałeczki które kroimy na małe kopytka. W osolony wrzątku gotujemy kopytka

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto kawowe 1293

cukrem, cukrem waniliowym na puch, dodać resztę składników i delikatnie wymieszać łyżka. Blaszkę o wymiarach 24x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut, po upieczeniu placek ostudzić. Składniki na masy: Śmietanka kremówka 30% 2 szt. po 500 ml Żelatyna 4 łyżki Kawa cappuccino o smaku czekoladowym Czekolada mleczna gorzka 1 szt. Czekolada

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania