ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:265/367)

Curd bananowo-cytrynowy 119

mojprzepisna.pl | Curd bananowo-cytrynowy Coś wspaniałego! Jestem tym kremem oczarowana. Krem idealny, mocno cytrynowy, kremowy, aksamitny, smakuje jak z cytrynowy krem karpatkowy z dużą ilością masła

moj przepis na
Tort kokosowy - najprostszy (bezglutenowy) 409

Dziś przepis na mój ulubiony tort kokosowy oczywiście bezglutenowy . Jest to najłatwiejszy tort a jednocześnie najsmaczniejszy i lekki , ponieważ krem jest na bazie bitej śmietany , nie

Kawa z mlekiem
Kostka Snickers, bez pieczenia 693

Kostka Snickers, to warstwowe, rozpływające się w ustach ciacho, które zrobicie nie używając piekarnika. Pięć warstw krakersów – dających oryginalny, lekko słony posmak – przełożonych delikatnym

Domowe Torty
Ciasto Lambada 180

Składniki Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem

Dziś Ja gotuje
Cztery sukienki na wesele. I o kwintesencji cytrynowości. Sernik 231

codzienności: wskakują do herbaty, nadają charakteru sałatkowym sosom, łagodzą słodycz ciast i deserów, będąc niejako na drugim planie. Tym razem postanowiłam więc upiec sernik, którego cytryny będą niekwestionowanym bohaterem. Masa serowa jest więc wyraźnie cytrynowa (ale nie kwaśna!), a na niej lekko już kwaskowy lemon curd, czyli najlepszy cytrynowy krem, jaki zdarzyło mi się jeść. Wierzch wieńczą urocze, kolorowe beziki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśnik bananowy bez mąki z kremem kokosowym 226

proszku do pieczenia 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak, aby utworzyło cienką warstwę (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5 minut w mikrofali lub 20 minut w 180*C (tej wersji nie próbowałam - korzystam z szybkiej wersji w mikrofali). Wyjąć i wystudzić.  Krem: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego

Chocolate Muffin Blog
Aromatyczne spotkanie w Boollywood Lounge 165

pierożki z nadzieniem z kurczaka Samosa , chrupiące pierożki z kruchego ciasta z nadzieniem ziemniaczanym, zielony groszkiem i przyprawami Hommos , pasta z ciecierzycy z dodatkiem Tahini oraz przypraw Chicken Lollypop , chrupiące skrzydełka z kurczaka w sosie BBQ Mix Pakora , mix chrupiących warzyw smażonych w orientalnej panierce Pomiędzy Lentil (Shorba) , zupa krem z soczewicy Po pomiędzy Indian Tikka Salad , kompozycja chrupiącej sałaty

Kulinarne przygody Gatity
Curd bananowo-cytrynowy 227

mojprzepisna.pl | Curd bananowo-cytrynowy Coś wspaniałego! Jestem tym kremem oczarowana. Krem idealny, mocno cytrynowy, kremowy, aksamitny, smakuje jak z cytrynowy krem karpatkowy z dużą ilością masła

moj przepis na
.1107. dynia budyniowo 176

dyniowo-waniliowo-cynamonowy budyń z borówkami (także w środku) i kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Ale mnie tato wczoraj zaskoczył! Mamy drugi tydzień października, a on przywiózł mi 5kg borówek i 2kg malin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też

breakfast of dreams
Biszkopt 167

pieczenia 1 łyżeczka masła - do wysmarowania misy PRZYGOTOWANIE: Jajka ubić z cukrem do momentu uzyskania puszystej piany, dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Misę wysmarować masłem. Przelać wymieszane ciasto. Zamknąć pokrywę multicookera i ustawić program CAKE i czas 50 minut. PO zakończeniu czasu programu włączyć KEEP WARM i odczekać 15 minut.  Jeżeli pieczesz w piekarniku wybierz blaszkę okrągłą(...)nagrodę. Delikatny i puszysty, taki właśnie jest biszkopt idealny.  Ciasto biszkoptowe to rodzaj lekkiego ciasta przyrządzanego na bazie jaj z małym dodatkiem mąki pszennej i cukru - bez dodatku tłuszczu. W niektórych recepturach część mąki pszennej w biszkopcie jest zamieniona na mąkę ziemniaczaną. Jej dodatek obniża zawartość glutenu w cieście, co sprawia, że ma ono delikatną strukturę. [źródło

ClauditteMissCooking
Ciasteczka orzeszki 267

szczerze, że nie wystarczyło mi cierpliwości na wyklejenie foremek całym ciastem, z reszty przygotowałam kruche ciasteczka, które pokażę Wam przy najbliższej okazji :) Tymczasem w mojej miseczce pojawiła się cała masa orzeszkowych połówek, które musimy napełnić teraz masą. Możecie użyć swojej ulubionej, jeśli takową macie, albo takiej jak ja :)Składniki (krem):- kostka masła- 2 jajka- 4 kopiaste łyżki cukru- 3 łyżki

Kulinarne zapędy Kokosa
Tarta cytrynowa z winem 246

blachy, dobrze dociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem.Na wierzch ciasta układamy folię aluminiową lub papier do pieczenia, wysypujemy kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą.Pieczemy  10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy obciążenie i papier, pieczemy jeszcze 15 minut - aż spód stanie się złocisty.KREM CYTRYNOWY Z WINEM:* sok i skórka z 1,5 cytryny* białe

kolorowotorcikowo
Sezon Tortów Imieninowych uważam za otwarty!!! 206

dziś przedstawiam Wam pierwszy - TORT CHAŁWOWY. Tort chałwowy podkład : 240 g czekolady 120g masła  140g cukru 4 jajka 2 łyżeczki mleka 6 czubatych łyżek mąki krem: 500 g masła 4 jajka (białka + żółtka) 1 szkl. cukru pudru 4 łyżki mocnej kawy lub likieru kawowego 550 g chałwy (+ 100-150 g do ozdoby) dżem porzeczkowy Tu wykorzystałam przepis na Gataeau(...)Roztopioną czekoladę krótko mieszamy, aż jej konsystencja stanie się jednorodna i dodajemy ją do przygotowanej masy żółtkowej, ciągle mieszając. Na końcu łączymy z pianą z białek. Tortownicę przed przełożeniem ciasta przepłukujemy gorącą wodą i delikatnie natłuszczamy. Pieczemy w temp. 180 st przez ok. 45 minut. W roli podkładu równie dobrze sprawdzi się także biszkopt czekoladowy z  tego  przepisu

Moje Pyszne Siódme Niebo
CIASTO MAGISTRA 161

moja radość długo nie trwała.Okazało się,że nie mamy internetu,jakaś awaria.Długo trwało to ich naprawianie ale w końcu jestem.Zaczynam od wirtualnego poczęstunku wspaniałym i pysznym ciastem s Anastazji. Biszkopt jasny:   6 jajek 1szklanka cukru  1szklanka mąki płaska łyżeczka pr do pieczenia ew 1 łyżeczka octu lub 2 łyżki oleju Białka ubić na sztywno,dodać cukier(...)kremu Nutella 1 listek wafla Krem rozgrzać na parze wodnej,dodać pokruszony wafel.Wymieszać Masa z bitej śmietany:   1/2 l śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny na 1/3 szklanki wody(u mnie agrestowa galaretka rozpuszczona  w 3/4szkl wody) Śmietanę ubić z cukrem,dodać letnią żelatynę rozpuszczoną  w wodzie lub tężejącą galaretkę. Przełożenie ciasta: Biszkopt

Niespełnione zdolności kulinarne
Biszkopt z truskawkową pianką 133

truskawkowym. Uwielbiam takie proste, kilkuskładnikowe ciasta na biszkopcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt z truskawkową pianką 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 12 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 260 kcal Klasyczny biszkopt z truskawkową pianką ze śmietanki, zmiksowanego koktajlu truskawkowego i galaretki. Proste ciasto z musem truskawkowym. Składniki: BISZKOPT(...)truskawkow\u0105 piank\u0105 ze \u015bmietanki, zmiksowanego koktajlu truskawkowego i galaretki. Proste ciasto z musem truskawkowym.","keywords":["galaretka","Jajka","\u015bmietana","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-09-22T15:16:19+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["12","12 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"260 cal"},"recipeIngredient":["4 jajka

ProstePesto.pl
Poświąteczne zaległości: duńskie orzeszki z pieprzem w wersji de luxe 253

długości 1 cm. Z każdego kawałeczka uformować kuleczkę. Kulki ciasta ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec w 200 st. C. 8-10 minut. Ostudzić. Smacznego! Muszę się Wam do czegoś przyznać... W poniedziałek zaliczyłam wpadkę: ugotowałam absolutnie niejadalną zupę. Pierwszy raz w życiu! Niby krem, a jednak grudkowaty; z dziwnym posmakiem zostającym na podniebieniu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Prażone pestki dyni 234

dynią, gruszką i figami Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Dynia zapiekana z grzybami Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Sałatka z pieczonej dyni i fety Tarta dyniowa z serem pleśniowym Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Prażone

Kulinarne przygody Gatity
Pomarańcze! 239

połowę lub dodać skórkę otartą tylko z jednej pomarańczy. Krem będzie wtedy równie dobry, słodki i pomarańczowy, ale bez wyczuwalnej goryczki. Ja proponuję jednak wersję z większą ilością skórki, ponieważ według mnie ma o wiele ciekawszy, głębszy smak. Na prawdę pycha :) Smacznego! PS. Orange curd można wykorzystać do przełożenia ciasta, udekorowania babeczek lub jako smarowidło do naleśników, gofrów

Ratunku obiad
Kremówki z bitą śmietaną 393

takie słodkie łabędzie – ptysie bodajże ;)Dziś mam dla Was na przepyszne kremówki z bitą śmietaną na kruchym francuskim cieście , które wręcz rozpływają się w ustach.Śmiało mogą konkurować ze znanymi chyba wszystkim wadowickimi kremówkami. SKŁADNIKI:( 6 szt)CIASTO :* ciasto francuskie – 1 płaty ( 320 g )MASA BUDYNIOWA :* mleko – 250 ml* śmietana 36% – 125 ml* wanilia(...)francuskie rozdziewamy na 2 kawałki.Kładziemy płaty ciasta na przygotowane blachy , nakłuwamy widelcem i zostawiamy na chwilę w temperaturze pokojowej.Wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 25-30 minut  , do uzyskania złotego koloru.W trakcie pieczenia ciasto rośnie i idzie do góry – te nierówności należy przekłuwać nożem , tak by ciasto nie urosło do góry ( ma być wypieczone

Ostra na Słodko
Muffinki kakaowe z kremem z białej czekolady 111

Kakaowe babeczki wypełnione słodkim kremem z białej czekolady. Przy przygotowaniu pamiętajcie o tym, by masło było bardzo miękkie, a jajka były w temperaturze pokojowej. Po dodaniu mąki mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach tylko do połączenia. Muffinki możecie przygotować wspólnie z dziećmi. Krem jest gęsty, nie wylewa się z muffinek. U mnie te muffinki rozeszły się „migusiem(...)Krem: 200 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 50 ml likieru jajecznego np o smaku słony karmel 1 łyżeczka żelatyny Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy po 1 żółtku oraz 1 jajko. Następnie dodajemy powidła. Obroty miksera zmniejszamy do minimum, dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Mieszamy krótko, tylko do połączenia. Powstałym ciastem

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania