ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:265/367)

Babeczki z kremem malinowym 263

czekając na wiosnę nie można sobie odmówić. Polecam. BABECZKI z KREMEM MALINOWYM Składniki: (20 szt) babeczki: 300 g mąki 150 g masła 90 g cukru 3 żółtka szczypta soli krem malinowy: 150 g malin mrożonych Horetx 200 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 120 g białej czekolady 1 łyżka soku z cytryny bezy: 3 białka 150 g cukru(...)ciasta i dociskamy do dna. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier i usuwamy fasolę, a babeczki podpiekamy przez następne 15 minut aż się zarumienią. Studzimy. krem malinowy: Maliny mrożone Hortex podgrzewamy, dusimy

Bon appetit mon amie
Tort z maślanym kremem orzechowym 148

BISZKOPT: 6 jaj rozmiar L 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu spirytusowego szczypta soli KREM ORZECHOWY: 375 g masła 82% 250 g cukru pudru 200 g zmielonych orzechów włoskich 3 czubate łyżki utartej gorzkiej czekolady 3 łyżki ciemnego rumu PONCZ: 1 i 1/2 szklanki letniej(...)suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika formę z gorącym ciastem upuścić na blat z wysokości ok. 40 cm. Odstawić do wystudzenia. Zimny biszkopt odciąć od brzegów tortownicy, wyjąć w formy i przekroić na trzy blaty. PONCZ: Letnią wodę wymieszać z pozostałymi składnikami, tak aby rozpuścił się cukier. KREM : Orzechy zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać blenderem. Miękkie masło spienić

Kuchenne zapiski Edyty
Torcik Sachera 148

białek dodajemy resztę cukru  mieszamy i dodajemy do czekoladowego kremu. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i starannie  wymieszamy , by nie było grudek. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm. smarujemy masłem i posypujemy mąką , nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.C i w takiej temperaturze pieczemy ciasto przez około 35 minut do 40 minut.Wyjąć ciasto z piekarnika

Gorący kąsek
Krem słonecznikowo-pomidorowy, czyli co na kanapki zamiast hummusu? 146

Pewnie jako jedna z małej wegusów nie lubię humusu i nie przepadam za kaszą jaglaną. Z czymś jednak trzeba jeść kanapki, bo nie samym curry i ciastem człowiek żyje. Moim ulubionym wytrawnym kremem/pastą na kanapki jest właśnie ta na bazie słonecznika. Robię kilka wariantów smakowych, ale przedstawiam Wam pomidorowy jako pierwszy, z bajglami smakuje wyśmienicie. ps. W lodówce wytrzyma(...)całą noc. Namoczony słonecznik ponownie przepłukać, umieścić wszystkie składniki z misce i zblendować, pomidory suszone wedle gustu, ja nie blendowałam, tylko dodałam na samy końcu posiekane.     Artykuł Krem słonecznikowo-pomidorowy, czyli co na kanapki zamiast hummusu? pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Tort malinowy z kremem kokosowym i żelką jagodową 111

pokazać.  Każdy z nich cieszy ogromnie, zwłaszcza jeśli biszkopt po wyjęciu z piekarnika nie przypomina płaskiego naleśnika, krem się utrzyma, a konfitura nie wyleci gdzieś bokiem... ;)  Tym razem przygotowałam tort  na bazie biszkoptu malinowego z kremem kokosowym i żelką jagodową. Planowałam trochę inne dekoracje, ale cóż, czasem jest tak, że ktoś zje Ci słodycze, czasem zje dekoracje(...)łyżki liofilizowanych malin (sproszkowanych) Krem kokosowy 1)       200 g śmietany 36% 2)       250 g mascarpone 3)       100 g białej czekolady 4)       60 g wiórków kokosowych Krem śmietankowy 1)       180 g śmietany

Na kulinarnym poligonie
Pączki przepis 116

żółtka, roztopione masło, jogurt, szczyptę soli i łyżkę alkoholu Zagnieść sprężyste ciasto , jeśli lepi się za bardzo do rąk to dodać trochę mąki Odstawć do wyrośnięcia na półtorej godziny, aż do podwojenia objętości ( pod przykryciem ). Ja wstawiam na przykład całe naczynie do woreczka plastikowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gdy ciasto już jest wyrośnięte, wyrobić jescze raz i tym razem rozwałkować(...)bardzo istotne przy smażeniu pączków. Zbyt wysoka spowoduje,że mogą być jeszcze surowe w środku. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); napełnić marmoladą, czy też kremem czekoladowym, posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. SMACZNEGO

zielonacukinka
Mini ptysie 529

wody 4 jajka szczypta soli Skadniki na krem 330 ml śmietany kremówki 1 saszetka utrwalacza do bitej śmietany 1 opakowanie cukru waniliowego +nutella, olej kokosowu lub masło, cukrowe koraliki do dekoracji Masło zagotowujemy w garnku z wodą. Wsypujemy mąkę z solą i mieszamy podgrzewając na małym ogniu aż powstanie zwarta kluska. Kiedy ciasto nie jest już bardzo gorące przekładamy

Ciastkozercy
Kawowo śmietankowy tort z ptasim mleczkiem 153

szklanki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli krem śmietankowy: 330-350 ml śmietany 30 %  2 opakowania fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 2 opakowania fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy mielonej  krem do zdobień:  660 ml śmietany 30% 3 opakowania(...)Wylewamy ciasto biszkoptowe do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w temperaturze 170-180 stopni wkładając biszkopt do zimnego piekarnika - pieczemy około 25 - 30 minut do suchego patyczka (koniecznie pilnujmy). Biszkopt wyciągamy, rzucamy dwukrotnie z wysokości 20-30 cm o blat. odstawiamy do wystygnięcia., kroimy na 3 części. Pierwszy blat smarujemy konfiturą, układamy ptasie mleczko.  Śmietanę na krem śmietankowy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta pomarańczowo-czekoladowa z galaretką 165

skórką pomarańczową - całość jest wykończona pomarańczową galaretką. Muszę przyznać, że jak na całkowicie autorski przepis, to połączenie jest baaardzo udane :) Składniki na spód: 300 g ciasteczek czekoladowych z kremem np. Oreo lub dr.Gerard 30 g masła Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 100 ml likieru cytrynowego skórka otarta z pomarańczy sparzonej wrzątkiem sok z połowy pomarańczy Dodatkowo(...)godziny. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Zostawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę serkową i wstawiamy do lodówki na całą noc. Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Torcik kakaowo-śmietankowy 153

końcu wymyśliłam, że zrobię okrągły torcik i ozdobię go czekoladową figurką;-) I tak zrobiłam. I powiem Wam, że nawet fajnie wyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone.   Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami, ale zamiast nich można użyć dowolnych batoników czy czekolady. Wszyscy(...)Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Pieczemy w 160C przez 35-40min. Studzimy w otwartym piekarniku. Po wystygnięciu biszkopt   przekrajamy dwa razy. Powstaną nam 3 płaty biszkoptu.   Masa: Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek mascarpone. Delikatnie i dokładnie mieszamy. Gotowa masa powinna być sztywna. Masą przekładamy biszkopt. Pomiędzy biszkopt i krem kładziemy

Passion of Cooking
Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową 1694

mąki i proszek oraz miód. Na końcu łączymy z drobno pokrojonymi orzechami włoskimi.Formę (tę samą w której piekliśmy biszkopt) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 20-25 minut do suchego patyczka.Krem Budyniowy:Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy, mąkę oraz żółtka (najlepiej trzepaczką(...)formy wykładamy dolną część biszkoptu, smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy warstwę orzechową, smarujemy pozostałą częścią masy i całość przykrywamy górnym biszkoptem.Polewa czekoladowa:Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wlewamy alkohol, wrzucamy połamaną czekoladę, ściągamy z ognia i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady oraz otrzymania gładkiej kuwertury. Po chwili polewamy czekoladą wierzch ciasta. Umieszczamy w lodówce na minimum

Słodka Strona
Najpopularniejsze przepisy 2016 roku (Le ricette più lette del 2016) 150

pollo) Ciasto gruszkowe z białą czekoladą i mascarpone, bez masła (Torta di pere, cioccolato bianco e mascarpone, senza burro) Wołowina po burgundzku a'la Julia Child (Manzo alla borgognona a'la Julia Child) Toskański przysmak: focaccia z winogronami (Schiacciata con l'uva) Spaghetti z pesto z buraków (Spaghetti con pesto di barbabietole) Tort czekoladowy z kremem z ricotty i mascarpone(...)verdure e patate al forno) Pieczona frittata z warzywami i ricottą (Frittata con verdure e ricotta al forno) Przepis na domową ricottę (Ricotta fatta in casa) Morelowe ciasto z białą czekoladą (Torta con albicocche e cioccolato) Cocotte z ricotta i pomidorkami (Cocotte di ricotta ai pomodorini) Ciasto ze śliwkami, jogurtem, bez masła (Torta di prugne senza burro

La grande e la piccola cuoca
Piegusek z galaretką herbacianą Teekanne 128

Zastanawiałam się jak może smakować galaretka z owocowej herbaty... jest przepyszna i przekonałam się o tym piekąc to właśnie ciasto. Ma delikatny smak wiśni i czarnej porzeczki a w połączeniu z puszystym biszkoptem i delikatną kremówką tworzą połączenie idealne.  Naprawdę warto spróbować takiego rozwiązania! Biszkopt makowy: 350 ml białek 1 szkl cukru 1 szkl maku 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 250 g margaryny 1,5 szkl mąki pszennej Galaretka herbaciana: 5 torebek herbaty Teekanne Cherry Berry 1 l wody 4 łyżki żelatyny Krem: 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy kilka kostek gorzkiej czekolady   Biszkopt makowy: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i ucierać aż piana będzie szklista

Smakołyki Asi
Murzynek – przepis tradycyjny 5925

Murzynek – przepis tradycyjny – to proste i szybkie w wykonaniu ciasto, które uda się każdemu! :) Murzynek z tego przepisu jest puszysty, a zarazem wilgotny i delikatny. Wręcz rozpływający się w ustach! Jeśli chcecie możecie go przekroić wzdłuż i posmarować np. powidłami, dżemem lub ulubionym kremem. Podane składniki dotyczą blaszki 24×24 cm lub okrągłej o średnicy 26cm. Inspiracja(...)dodać szczyptę soli i kolejno ubić na sztywną pianę. Odstawić na bok. Żółtka wmieszać do ostygniętej masy kakaowej, trzepaczką lub mikserem. Odlać pół szklanki masy – będzie to polewa ciasta. Trzepaczką (lub mikserem) wmieszać mąkę z proszkiem. Na końcu wmieszać delikatnie szpatułką pianę z białek. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180 st.C

Kulinarne Przeboje
Eklerki nadziewane bitą śmietaną 142

jajek Bita śmietana: 1/2l śmietany słodkiej 30% (u mnie łaciata) 5 łyżek cukru pudru 1 serek mascarpone (250g) Dodatkowo: cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Wodę gotujemy wraz z masłem i szczyptą soli. Do gotującej się dodajemy przesianą mąkę i mieszamy cały czas na małym ogniu aż do połączenia i zeszklenia się masy. Jak zaczyna odchodzić(...)długie na ok 8cm paski. Wkładamy do nagrzanego do 200st C piekarnika na 20 minut (grzałka górna i dolna). Studzimy. 3. W czasie studzenia eklerków przygotowujemy krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Przekładamy do szprycy z założoną długą, a cienką końcówką i wbijając w środek eklerka nadziewamy je do pełna. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Eklerki

Kuchnia w czekoladzie