ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:176/367)

Napoleonka na Krakersach w 15 minut 211

potocznie mówiąc kremówka, zazwyczaj przygotowywana z ciasta francuskiego z dodatkiem pysznej masy budyniowej. Tradycyjna napoleonka oczywiście najlepiej smakuje z ciastem francuskim, które przygotujemy sami. Proces wykonania samego ciasta jest dosyć czasochłonny, dlatego też można kupić gotowe ciasto francuskie w sklepie lub zastąpić je herbatnikami lub krakersami. Napoleonka na krakersach to bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, które z pewnością posmakuje każdemu(...)miłośnikowi domowych wypieków. Szczególnie osobom, które lubią budyniowe kremy. Przygotowanie napoleonki na krakersach zajmuje zaledwie 15 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Napoleonka na krakersach to ciasto niewymagające żadnych zdolności kulinarnych, ponieważ robi się ją bardzo łatwo, a co najważniejsze w błyskawiczny sposób. Sprawdźcie sami, oto nasza napoleonka w 15 minut ! We wcześniejszym wpisie możecie znaleźć przepis na napoleonkę na herbatnikach . NAPOLEONKA

Przepiski.pl
TORT SNICKERS 289

równe części. Do jednej z nich dodajemy pokrojone w kostkę batoniki. Przekładanie: Każdy biszkopt nasączamy kawą. Wykładamy kolejno masę orzechową, krem mascarpone, biszkopt, masa orzechowa, krem śmietanowy z batonami, biszkopt. Wierzch i boki ciasta smarujemy śmietaną i rozmazujemy masą karmelową.  Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię

Słodki Zakątek
Orkiszowe tartaletki z figami i gorgonzolą 247

masła 82% 1/2 łyżeczki soli Składniki na nadzienie: 6 małych fig 1 opakowanie sera mozarella 1 opakowanie sera gorgonzola 1 opakowanie prosciutto świeża rukola krem balsamico  czarny pieprz (młynek) Wykonanie: Z podanych składników zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, włóż ją do lodówki na minimum pół godziny. Jeśli ciasto będzie zbyt suche, dodaj 1 lub 2 łyżki stołowe bardzo

Garniec Magalie
Rolada bezowa z musem malinowym 199

Taką roladę najlepiej przygotować i zjeść w ten sam dzień. Bezę można upiec dzień wcześniej. Przygotowanie rolady – białka ubić na sztywną pianę. Następnie powoli dodawać

Kuchnia Pokoleń
Wiosna / Lato 2017: Biszkopt z bitą śmietaną i musem truskawkowo-rabarbarowym 189

Cześć Pomału zbliża się pora na truskawki. Przeglądając zdjęcia trafiłam na ciasto z musem truskawkowym. Okazało się, że do tej pory nie podzieliłam się z Wami

blog.moje-pasje.info
Krem daktylowy, czyli naturalny substytut białego cukru 227

Wypieki, desery i domowe słodycze... do ich wyrobu używamy za zwyczaj zwykłego białego cukru. We współczesnym świecie poszukuje się coraz częściej naturalnych i mniej kalorycznych zastępników

vaniliowoczekoladowa
Tort orzechowy 312

Na specjalne okazje🙂 Składniki biszkopt orzechowy: jajka 7 szt cukier kryształ 3/4 szkl mąka pszenna 10 dkg orzechy laskowe 18 dkg sól 1 szczypta proszek do

czarrna od kuchni
Sernik czekoladowy 265

mieszamy. Ser: 50 dag sera 1/2 szklanki cukru 3 jaja 1 łyżeczka cukru z wanilią, lub kilka ziarenek wanilii Wszystkie składniki ubijamy na gładki krem. Blaszkę (23x33) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy część ciemnego ciasta, następnie masę serową i resztę ciemnego ciasta. Delikatnie  mieszamy przy pomocy końcówki łyżki, widelca lub patyczkiem. Pieczemy ok 45 minut

Cynamonowe szczęście
Tort Minionek 234

Pierwszy raz robiłam tort dekorowany masą cukrową, wyszedł jak dziecku w przedszkolu, ale się spodobał :) Za wszelkie rady dziękuję Marcie R-K, bezsprzecznej mistrzyni dekoracji tortów

czarrna od kuchni
TORT TIRAMISU 246

Przepyszny smakołyk, który można przygotować jako tort, ciasto lub deser podany np. w pucharkach. Połączenie kremu mascarpone oraz biszkoptu nasączonego kawą z amaretto,  w  każdej formie smakuje rewelacyjnie. SKŁADNIKI ; (tortownica 22 cm) Biszkopt 750 g serka mascarpone, schłodzonego 4 jajka paczka podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru szklanka zaparzonej, mocnej kawy 75 ml likieru amaretto kakao Upieczony wystudzony biszkopt

RAROSSA
Mini Pavlova 163

nich „kapcie”.     kremówka 36% 150 ml, konfitura malinowa, wiorki czekoladowe Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Czekoladowa szachownica 345

Czeko czeko czekolada!Dziś mam przepis , który wielbiciele czekoladowych słodkości koniecznie powinni spróbować!Delikatne biszkopty tworzące wzór szachownicy … przełożone przepysznym czekoladowym kremem.Ciasto jest aż potrójnie

Ostra na Słodko
Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 546

Sernik na zimno z borówkami. Ciasto bez pieczenia z serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane z orzechami 420g Masło 125g Krem: Śmietana kremówka 30% 660ml Żelatyna 30g (4 łyżki) Woda gorąca, 120ml Mascarpone 750g Cukier 250g Mus borówkowy: Borówka amerykańska 500g Cukier puder 2 […] The post Sernik

Kulinarne Przeboje
Bezowy torcik migdałowy 198

Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały.  Migdały i  beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Konfitura z czarnej porzeczki 227

Kolejne zapasiki na zimę. Za czarną porzeczką nie przepadam za bardzo, ale taka konfikturka nawet mi smakuje. Uwielbiam jej dodatek  w ciastach, jej kwaskowatość idealnie komponuje się ze słodkim kremem. składniki:2 kg oczyszczonej z ogonków czarnej porzeczki1, 5 kg cukruPorzeczki dokładnie wypłukać i osączyć z nadmiaru wody. Następnie wsypać do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na kilka

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasteczka - jajka z cytrynowym kremem lemon curd 309

Przepis na ciastka pochodzi z książki "100 nowych ciast. Przepisy siostry Anastazji". Siostra Anastazja upiekła ciasteczka w kształcie orzeszków, ja w kształcie połówek jajek. Ciasteczka z tego przepisu wychodzą kruche i delikatne, idealnie nadają się do przekładania kremami. Wczoraj pokazałam je Wam na fanpage'u i od razu dostałam kilka wiadomości o przepis, więc oto jest :) Składniki: 300 g mąki(...)woreczka i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 30 minut. Foremki natłuścić i wyłożyć ciastem. Ponownie schować do lodówki na 10-15 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciastka przez około 25-30 minut, do lekkiego zrumienienia. Upieczone wystudzić i dekorować kremem. Wystudzone ciastka udekorować najpierw gęstym białym lukrem, a kiedy wyschnie na środku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta makowa 153

dania z dodatkiem maku miały zapewnić dostatek i szczęście. Zamiast tradycyjnego, ale ciężkiego makowca proponuję lekką tartę z makiem na zimno. Składniki Spód: resztki ciasta z  piernikowych gwiazdek lub 1 małe opakowanie herbatników  Krem: 60 g maku 1 opakowanie sera ricotta light 10 sztuk orzechów macadamia 25 ml rumu (1 kieliszek do wódki) 3 łyżki cukru trzcinowego garść(...)szklance mleka. Następnego dnia gotujemy go ok. 30 minut w mleku, w którym się moczył. Odsączamy na sicie, wyłożonym gazą (złożoną dwa lub trzy razy) i raz mielimy. Resztki ciasta z  piernikowych gwiazdek  rozkruszamy i odstawiamy na noc, aby się wysuszyły. W wersji z herbatnikami bardzo drobno je rozkruszamy.   Płatki migdałowe prażymy na patelni i odstawiamy

My Chcemy Jeść
Limonkowy krem 193

Wspaniale komponuje się z bezą, kruchymi babeczkami. Przepis podpatrzony na www.mojewypieki.com Limonkowy krem Drukuj przepis Składniki 2 średnie jajka 16 dag cukru 80 gram masła sok

CoolinarniePL
Tarta z budyniem i rabarbarem 167

wykonał resztę pracy w postaci kropki nad przysłowiowym "i". Chyba nie muszę wspominać, że okazała się hitem? :) Składniki na formę o średnicy 27cm: Na ciasto: 250g mąki pszennej 125 g masła ½ szklanki cukru 2 żółtka Krem: 750 ml mleka 2 budynie w proszku bez cukru 3 łyżki cukru Dodatkowo: 350g rabarbaru 3 łyżki cukru + 1 łyżka do posypania na wierzch

Fabryka pomysłów
Kruche rogaliki z nadzieniem – bez cukru i jajek 119

przygotowaniu! Co więcej, ciasto na rogaliki nie zawiera cukru ani jajek. Słodyczy dostarcza nadzienie, ja wykorzystałam marmoladę, możecie również dodać mus jabłkowy , krem czekoladowy lub masę makową. Zapomniałabym o najważniejszym, rogaliki są przepyszne, w skrócie kruche ciasto sprawia, że ciężko poprzestać na jednym. Gorąco polecam! Przepis na kruche rogaliki z nadzieniem Składniki kostka masła (200 g) 3½ szklanki mąki

WegePrzepis
Orzeszki z nadzieniem kokosowym 179

orzeszki z nadzieniem kokosowym, pieczone w patelni na kuchni gazowej. Do kawki na niedzielę. Ciasto przygotowałam z przepisu  źródło Składniki : Ciasto : jajka całe - 2 szt soda - 1 płaska łyżeczka mąka pszenna - 3 szkl masło miękkie - 250 g cukier - 0,5 szkl szczypta  soli Krem kokosowy  czekolada biała w pastylkach - 175 g śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe(...)mąkę, dodać jajka, oraz pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do foliowej torebki, schłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie formować z ciasta małe kulki, jeśli będą zbyt duże ciasto wypłynie ponad kształt foremki. Nakładać kuleczki do patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia orzeszków, wyjąć, ostudzić. Krem kokosowy Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić

Kuchnia Danusi
Bułeczka drożdżowa, hamburger 158

puree) 1 łyżeczka cukru (do rozczynu drożdżowego) 1-2 roztrzepane białka- do smarowania bułeczek opcjonalnie sezam- do posypania bułeczek przystrojenie: krem: ser mascarpone, roztopiona czekolada deserowa- pół tabliczki, trochę mleka zielone wiórki kokosowe całe płatki migdałów Przygotowanie: ciasto:  Ziemniaki pokroić na małą kosteczkę i ugotować do miękkości. Zrobić puree, dodając 1 łyżkę masła, mleko, cukier oraz sól. Zachować pół(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odczekać od pół godziny do 1 godziny by jeszcze ciasto podrosło. Przy pomocy pędzelka smarujemy bułeczki roztrzepanym białkiem. Możemy również opcjonalnie posypać bułeczki sezamem. piec: 25-30 minut w temperaturze 190 stopni. krem: Rozpuścić czekoladę w odrobinie mleka, następnie gdy się trochę ostudzi dodać ją do serka mascarpone, dokładnie wymieszać Po ostudzeniu

KreatywnePiny
Ciasteczka Linzer 160

lepiej! To jedne z najbardziej kruchych i delikatnych ciasteczek, jakie jadłam. Wspaniałe jest to, że ciasteczka można dowolnie „doprawić” chodzi mi tutaj o przyprawę, którą dodajemy do ciasta. Na Boże Narodzenie może to być cynamon , skórki cytrusów, gałka muszkatołowa lub mieszanka piernikowa . Natomiast na Wielkanoc wspaniale sprawdzi się aromat cytryny lub migdałów . Sami zdecydujcie, na co w danej(...)ciastko, dolne jest pełne, natomiast wierzch to ciastko z dziurką. Po upieczeniu i wystudzeniu ciastka sklejamy przy pomocy ulubionego dżemu . Oczywiście, zamiast dżemu można użyć kremu czekoladowego lub marcepanowego, tutaj również panuje dowolność. Dzisiejsze ciasto jest z dodatkiem mielonych migdałów , ale zamiast nich można dodać mielone orzechy włoskie , lub całkowicie je pominąć. Jeśli pominiecie migdały, to w zamian dodajcie mąkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i suszonymi figami 292

Składniki:Ciasto czekoladowe:250 g masła250 g mlecznej czekoladyłyżka kawy rozpuszczalnej180 ml mleka120 ml jogurtu naturalnego300 g mąki pszennej70 g kakaoszklanka brązowego cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia4 jajka2 łyżki olejuKrem:250 g mascarpone200 g masła orzechowegoW naczyniu rozpuszczamy masło, czekoladę, mleko i kawę rozpuszczalną – podgrzewamy na małym ogniu aż do uzyskania jednolitej masy. Wystudzić.W misce(...)dokładnie mieszamy. Wykładamy do nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy.Pieczemy ok. 1,5 godz. Sprawdzamy patyczkiem czy jest dopieczone. Odstawiamy do wystudzenia. Krem – składniki miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej gęstej masy.Wystudzone ciasto przekrawamy na pół. dolną cześć nasączamy delikatnie kawą rozpuszczalną z odrobiną brandy lub whisky, smarujemy dżemem (ja używałam  marmolady z fig). wykładamy część masy (mniej więcej

kuchcikownia
Snickers - ciasto (prawie) bez pieczenia :) 1900

Zwykle piekę ciasta szybkie i proste, ale czasem gdy nachodzi mnie ochota na coś z kremem, kilku warstwowego szukam przepisu, który nie będzie wymagał kilku godzinnego stania w kuchni. Przepis na snickers jest idealny, pracy przy tym cieście prawie nie ma, trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość i pozwolić masie przez noc zastygnąć dokładnie. Wylizywanie misek i łyżek przy jego

Z butelką mleczka w tle
Torcik Walentynkowy z kremem chantilly (Torta di San Valentino con crema chantilly) 163

Jutro Walentynki, Dzień Zakochanych :) Jeżeli nie macie pomysłu na szybkie i proste ciasto walentynkowe, polecam Wam mój torcik a właściwie dwa torciki. Z podanych składników przygotujecie 2 mini torciki, idealne dla pary ;) Torcik kakaowy przełożony delikatnym, waniliowym kremem chantilly na bazie śmietanki, wanilii i cukru pudru. Krem wzbogaciłam dodatkiem różowego barwnika, który nada ł  pięknego koloru. Torcik nie tylko(...)ferma.  Coprite la crema con la pellicola e lasciate riposare in frigo per un'ora. Z ciasta wykrawamy k ó ł ka o średnicy 8 cm.  **** Dall'impasto ricavate dei cerchi di 8 cm di diametro. Torciki przekładamy przygotowanym kremem. Układamy jeden na drugi, tworząc 3 warstwy. Wierzch torcików dekorujemy kremem chantilly, oprószamy gorzk

La grande e la piccola cuoca
Babeczki - Rudolf Czerwononosy 151

Święta przygotowuję tradycyjne potrawy oraz ciasta, ale lubię też czymś zaskoczyć bliskich:) Na przykład takimi fantastycznymi babeczkami:) Ciasto jest bardzo aromatyczne, korzenne z dodatkiem czekolady, zaś krem rozpływający się w ustach... Dekoracja całkowicie wykonana przez mojego małego pomocnika;):) Inspiracja Składniki:  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  1/2 łyżki proszku do pieczenia,  3/4 szklanki cukru,  2 jajka(...)nasiona wanilii. Następnie dodawać przesiane i zmieszane: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, wyłuskane ziarenka kardamonu oraz szczyptę soli na przemian z mlekiem.  Na koniec dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Ciasto nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wys.  Piec ok. 20-25min w temp. 170st.  Ostudzić. Dodatkowo:  300ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru

Z miłości do słodkości