ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:174/367)

Stefanka na biszkopcie 468

rano do pracy nie przypuszczałam, że do domu wrócę po 13 godzinach. I tak piszę go dla Was dopiero przy porannej sobotniej kawce. Ciasto jest genialne, pyszne i na szczęście za słodkie mi nie wyszło. Krem delikatny, biszkopt z najlepszego przepisu od mamy oczywiście. Częstujcie się! BISZKOPT :Składniki :* 6 jajek * 1,5 szklanki cukru* 2 szklanki mąki pszennej tortowej(...)jeszcze chwilkę na wolnym ogniu cały czas mieszając aż do powstania budyniu. Do przestygniętego kremu dodać sok z cytryny.Biszkopt przekroić na 4 części. Każdą przełożyć masą. Odstawić do lodówki na kilka godzin, bądź podawać od razu. Biszkopt jest miękki i nie trzeba czekać by ciasto się nasączyło. Polać polewą czekoladową

Magiczne Życie Marty
Sernik z nutellą i kremem waniliowym 118

masie o smaku nutelli. Całość wykończona jest waniliowym kremem śmietankowym i gorzką czekoladą. Jest to drugi już serniczek z nutellą na blogu, tym razem przedstawiam Wam wersję lekko zmodyfikowaną, dlatego zachęcam do wypróbowania obydwu przepisów i wybrania swojego faworyta. Sernik z nutellą i kremem waniliowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
CIASTO MARCHEWKOWE 102

znakomite. Ja zrobiłam przekładane z mascarpone  i tutaj już jest cukier puder ale ciasto samo w sobie jest pyszne, więc śmiało nadzienie można sobie odpuścić . Ponadto jest ono tak proste w przyrządzeniu , że śmiało możecie robić w asyście  swoich pociech .  Składniki: Ciasto: 300 g marchewki 3 jajka M  3/4 szklanki oleju 250 g mąki 1 łyżeczka(...)Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30-40 min ( patyczek musi być suchy).  Masa:  Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder, mascarpone, cynamon. Wstawić do lodówki na 2-3 h  Wystudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć większą połową kremu z mascarpone, pozostałą cześć wyłożyć

pieprzny smaczek
Najłatwiejszy sernik na zimno z galaretką (masa 3-składnikowa) 139

wysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało.  Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym

Di gotuje
Czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego 188

masz dużo czasu..Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciasteczek: około 28 sztuk Składniki: • płat ciasta francuskiego – 275 g* • 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowego • cukier puder do oprószenia po upieczeniu

AniaGotuje.pl
Ucierane ciasto z żurawiną 180

cukrem pudrem na jasną masę. Do puszystej masy dodawać porcjami serek. Ubijać do połączenia składników. Frosting wyłożyć na ciasto. Ewentualnie wierzch ciasta udekorować owocami żurawiny. Ciasto z frostingiem schodzić w lodówce, by krem stężał Smacznego

kolorowotorcikowo
Cytrynowy sernik na zimno - przekładany 109

układamy warstwę biszkoptów, wlewamy połowę masy serowej, delikatnie rozsmarowujemy na niej połowę przygotowanego kremu cytrynowego. Układamy drugą warstwę biszkoptów, wlewamy masę serową i ponownie na nią krem cytrynowy. Dekorujemy posypką o smaku mango. Ciasto wstawiamy na 6 godzin do lodówki, najlepiej na całą

Gotowanie i blogowanie
Wyśniłam GO sobie... Fiołkowy mazurek. 138

Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C i pieczemy spody przez 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni C i pieczemy przez kolejne 10 minut, aż ciasto uzyska złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia.Krem: połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę i masło.Mieszamy, aż czekolada się roztopi i połączy ze śmietanką. Następnie dodajemy dżem jeżynowy albo malinowy. Gotową

Bon Appetit Małgorzaty
Tartaletki 102

Troszkę tego, troszkę tamtego i ciacho dla koleżanek gotowe. Wyszły fajnie, nie za słodkie, smakowały nawet ciężarnej. Składniki: Na ciasto: 225 g mąki 75 g cukru szczypta soli 150 g niesolonego masła, schłodzone, pokrojone w kosteczkę jajko  Na krem waniliowy: 1 litr mleka waniliowego ( Alpro ) 1 laska wanilii ( u mnie Kamis) 150 g cukru 6 żółtek 100 g przesianej(...)pomiędzy 2 kawałki papieru do pieczenia i rozwałkować na 3 mm. Schować do lodówki na 200 minut. Następnie wyklej ciastem wysmarowane masłem formy, przełóż je papierem do pieczenia i obciąż fasolą. Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 10 minut.Wystudź. Krem waniliowy: Mleko podgrzać z laską wanilii przekrojoną wzdłuż. W misce ubić cukier z żółtkami, aż powstanie blada, kremowa masa

Wielki apetyt
Papaya crunchy flans 179

dosłownie 15 minut- do momentu aż ciasto będzie złote. Smacznego:) P.S Oczywiście owoce Papai można zastąpić innymi:) Np. jabłkami, lub też na przykład kremem. Unikajcie jednak malin, czy truskawek, ponieważ mają zbyt dużo soku i ciasto się rozpłynie

Luźna Kuchnia
Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem 226

Makaroniki to rozpływające się w ustach, bezglutenowe ciasteczka na bazie mielonych migdałów. Chrupka czekoladowa beza i wilgotny, lekko ciągnący się środek. Całość dopełnia mocno czekoladowy, podchmielony krem.. To ulubione ciasteczka mojego męża, szczególnie w towarzystwie mocnej, czarnej kawy. O francuskich makaronikach krążą legendy...że są bardzo trudne, kapryśne, że nie wychodzą.. Dość długo czytałam na ich temat, stopniowo(...)wcale nie są trudne, choć na pewno wymagają troszkę cierpliwości i bardzo skrupulatnego trzymania się dobrego przepisu :-) Wyjdą wtedy za pierwszym razem i na pewno wprawią w zachwyt każdego :-) Ciasto: Składniki na ok. 30 szt. 100g mielonych migdałów 200 g cukru pudru 50 g ciemnego kakao 4 białka 125 g trzcinowego cukru Białka wlać do metalowej miski lub garnka

maniapieczenia
MAGICZNE CIASTO ( MAGIC CUSTARD CAKE ) 966

oczywiście, że mi nie wyjdzie, no bo jak taka rzadka masa może ściąć się w piekarniku? To było moje myślenie. Jednak nie żałuje, że je zrobiłam.  Jest to ciasto, które powinno mieć co najmniej dwie warstwy po upieczeniu, a prawidłowo trzy. To czy nam wyjdą w dużej mierze zależy od piekarnika i formy jakiej użyjemy do pieczenia. Najlepiej użyć(...)małej tortownicy. Mój piekarnik niestety pomimo niskiej temperatury pieczenia przypieka i spód i wierzch. Warstwa wyszła, ale mało widoczna. Jedna warstwa powinna być konsystencji kremu karpatkowego, a druga czyli wierzch ( ewentualnie spód )ciasta powinien być upieczony. Jeśli miałabym określić smak to dla mnie to ciasto smakuje jak sernik. Oszukany sernik, bo bez sera !  Ogólnie jest to szybkie, proste ciasto

Kuchnia Paulettes
Tarta czekoladowa z kremem kokosowo-czekoladowym i borówkami 177

pełni zaspokoi "słodkościowe" zachcianki.   Składniki na ok 12 kawałków Czas przygotowania: 40 min Ciasto 100 g zimnego masła 100 g gorzkiego kakao 50 g cukru 130 g mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta soli 1 jajko kilka łyżek zimnej wody Krem 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka cukru 250 g gorzkiej czekolady ok 300 g borówek amerykańskich ok 2 łyżki(...)rondelku z cukrem, następnie dodajemy połamaną w kostkę czekoladę, zdejmujemy z ognia, mieszamy do rozpuszczenia się czekolady 5. Wykładamy krem na podpieczony spód, może być lekko ciepły, posypujemy borówkami i wiórkami kokosa, wstawiamy do lodówki aż stężeje 6. Ciasto przechowujemy w lodówce * kruche ciasto w czasie pieczenia należy obciążyć kulkami ceramicznymi lub po prostu grochem, wysypanym na papierze do pieczenia

Słodki Kompromis
Rogaliki serowe z czekoladą 110

czekoladą Kruche, mięciutkie, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne rogaliki wykonane z ciasta na bazie twarogu z nadzieniem czekoladowym.     Składniki: 200g zmielonego twarogu 100g masła 1 jajko 60g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 300g mąki pszennej 10g proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: krem czekoladowy do nadziania rogalików cukier puder do posypania       *** Masło roztapiamy(...)dodajemy ostudzone masło i łączymy. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto *** *** Następnie ciasto dzielimy na 3 równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła *** *** Koło dzielimy na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie układamy łyżeczkę kremu czekoladowego *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia

Blog z Apetytem