ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:164/367)

Ciasto Lion - bez pieczenia 154

Ten kto mnie zna osobiście, wie, że czego jak czego, ale słodyczy nie odmawiam ;) Chyba, że już naprawdę mi uszami wychodzą ;)  Nad zrobieniem tego ciacha

Kuchnia w czekoladzie
Muffiny Oreo 139

przemian roztopione masło, jogurt i mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Na dno papilotek układamy po jednym ciasteczku Oreo, następnie wypełniać ciastem do poziomu 3/4. Piec około 25 minut w temp. 180 st. W czasie gdy pieczemy muffinki, robimy krem. Mascarpone ubijamy. Ciasteczka blendujemy na drobny pył, dodajemy do sera i miksujemy. Jak ciasteczka ostygną dekorujemy masą i całymi Oreo babeczki. Pyszności

Ania i Marcin gotują
Kruche babeczki z malinami 135

kawy. Dla ułatwienia można użyć gotowych kruchych spodów oraz budyniu. Wtedy przygotowanie deseru zajmie tylko chwilkę. Składniki: (na 14 szt)   Ciasto: 1,5 szklanki maki pszennej Pól szklanki cukru Jajko L 125g masło   Krem: 250ml mleka 250ml śmietanki słodkiej 12% cukier do smaku laska wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej   Dodatkowo: maliny listki(...)spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Foremki do tarteletek smarujemy przy pomocy pędzelka oliwą. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i wylepiamy nim przygotowane foremki do tarteletek. Pieczemy w 180 stopniach C przez 15-17 minut. Krem: Mleko mieszamy ze śmietanką. Odlewamy ½ szklanki i mieszamy z mąką pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe mleko ze śmietanką podgrzewamy, dodajemy cukru

Pyry na Gaz
Ciasto bezowe z orzechami 106

pojawi się na stole. Składniki Beza 6 białek 300 g cukru 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem orzechowy 250 g mascarpone 3-4 łyżki kremu orzechowo – czekoladowego 150 g … Czytaj dalej Ciasto bezowe z orzechami

gotuj ze mną
Rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym wg siostry Anastazji 250

zawsze coś mi w nich nie wychodziło. Kupnych nie lubię. To ciasto to wybawienie dla osób które chcą zjeść w ekspresowym tempie ciacho z kremem, które bardzo szybko się robi i jest wielką konkurencją dla ciasta Leśny Mech, ba ono jest 100 x lepsze. Roladę robiłam około godziny (razem ze studzeniem biszkopta). Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami

Pychotkaaa
Katarzynka – ciasto z pierniczkami 407

gładkiego cista. Przekładamy równomiernie do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 300 ml mleka 1 budyń waniliowy 110 g cukru 250 g masła, miękkiego wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Budyń dokładnie mieszamy w pozostałym mleku i wlewamy do gotującego(...)pierniczków Katarzynek polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na pierwszym biszkopcie rozsmarowujemy równomiernie powidła śliwkowe. Na powidle układamy pierniczki i wykładamy krem. Na kremie układamy drugi biszkopt, delikatnie dociskamy. Całość polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 12 godz. aby pierniczki zmiękły

Domowy Smak Jedzenia
Tort – pomysł na dekorację VII "Barbie - motyl" 247

który podzieliłam na 3 blaty. Na pierwszym z nich rozsmarowałam krem z mascarpone, konfitury jagodowej, białej czekolady i soku z cytryny, a na drugim taki sam krem z konfiturą truskawkową. Przełożone i schłodzone ciasto przekroiłam pionowo na 2 połówki, a następnie każdą połówkę przekroiłam skośnie. Przekrojony tort wygląda jak pacyfka ;) Zamieniając połówki miejscami (prawą na lewą stronę, lewą na prawą

Trzeci talerz
Ptysie z koniakowym crème pâtissière 131

połączenie tych dwóch pozycji… u lalala. Nie mogło się skończyć inaczej, jak próbą przywołania tamtego smaku. Z niesamowitym wręcz powodzeniem: Składniki: Ciasto: 80 g masła 250 ml wody szczypta soli 180 g mąki 4 jajka Krem: 500 ml mleka 100g cukru 75g mąki ziemniaczanej 6 jajek (żółtka) 30g masła 1 laska wanilii 3 nakrętki koniaku Przygotowanie: Ciasto: Wodę z masłem(...)połączenia składników. Gotowe ciasto umieściłam w rękawie cukierniczym i wyciskałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia „ptysie” o średnicy mniej więcej 2 cm. Należy pamiętać i pozostawieniu sporego odstępu pomiędzy ciastkami, gdyż ciasto ptysiowe „puchnie”. Piekłam na rumiano pod koniec pieczenia sprawdzając stopień dopieczenia za pomocą wykałaczki w temperaturze 200 stopni, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Krem: Laskę wanilii przekroiłam

Kate's Kitchen
Włoski krem kawowy. 83

Włoski krem kawowy. Słynny włoski deser , który przygotowany jest z kawy i śmietany kremówki znajdziemy go także pod nazwą Crema di Caffe, tak nazywają go Włosi

Zdrowy Styl Joanny
Torcik cytrynowy z lemon curd 70

Torcik cytrynowy z dodatkiem lemon curd i orzechów włoskich to propozycja szczególnie dla tych, którzy nie lubią bardzo słodkich tortów. Czyli w sam raz dla mnie

niecodziennikpary
Rolada bezowa z lemon curd 75

Rolada bezowa z bitą śmietaną i lemon curd została przygotowana na wyjazd Bartka do domu. Chcieliśmy upiec coś lekkiego i jednocześnie wykorzystać białka pozostałe po pieczeniu ciasta drożdżowego. Jako nadzienie zrobiliśmy lekki krem śmietankowy, a do nadania kontrastu smakowego upieczoną bezę posmarowaliśmy lemon curd. Rolada bezowa dobrze zniosła trudy podróży, została rozdzielona między członków rodziny i dłużej jechała niż

niecodziennikpary
Ciasto Greckie Wyspy 130

polskiej ( jakby na nią nie patrzeć) zimy. Dla tych jednak, którzy zostają w polskim klimacie proponuję wycieczkę na  słodkie Wyspy Greckie. Przyjemne, mięciutkie i piankowe ciasto. Bardzo delikatne i bardzo lekkie: kremy zostały wykonane na bazie jogurtów greckich. Orzeźwiające i przypominające o wakacjach, które kiedyś i tak nadejdą ; ) Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki 1 łyżeczka

Domowe ciasta
Tarta cytrynowa pod bezową pierzynką 77

tarta jest rewelacyjna, połączenie lekko kwaśnego kremu ze słodziutką bezą jest nieziemskie :) Ciasto: 200 g mąki tortowej 2 żółtka 100 g masła 30 g cukru pudru 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Budyń cytrynowy: 250 ml wody sok wyciśnięty z 4 cytryn 160 g cukru 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 50 g masła 3 żółtka Beza: 4 białka

kulinarnyswiatdomi
Zupa dyniowa krem z kukurydzą 200

Zupa dyniowa krem z kukurydzą to kolejna propozycja na jesienne, deszczowe dni. Wykorzystuję każdą okazję, aby w naszej kuchni pojawiły się jakieś kolorowe potrawy, bo szarości

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY i FOTORELACJA Z WARSZTATÓW 144

dżemu owocowego - 3 jabłka - masło do wysmarowania formy Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Wylepić małe foremki do tart, wstawić do lodówki. Jajka ubić z cukrem, dodać marcepan, sok z cytryny, migdały, skrobię i śmietanę. Do foremek wylepionych ciastem, na spód wyłożyć dżem, wlać krem, na wierzch położyć plasterki jabłka. Pieczemy 20 min w 190 stopniach. Dziękuję za zaproszenie

SMYKWKUCHNI
Tarta z rabarbarem gotowanym w waniliowym syropie cukrowym 268

Ta tarta jest obłędna! Mocno czekoladowy spód, waniliowy krem i kwaśny rabarbar także muśnięty aromatem wanilii. Zakochacie się po pierwszym kęsie! SKŁADNIKI (podłużna blaszka do tarty

DefinicjaSmaku
Tort kajmakowy z krakersami 202

Puszysty biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki z dodatkiem masy krówkowej oraz warstwy pokruszonych krakersów. Krakersy po krótkim czasie miękną i delikatnie

Oryginalny smak
Ciasto pijak 278

koniec dodajemy osączone z rumu rodzynki (trochę rumu można jeszcze wlać do masy) oraz skórkę pomarańczową, mieszamy łyżką. Składanie: Na biszkopcie rozprowadzamy równą warstwą dżem, przykrywamy ciastem makowo-kokosowym. Następnie wykładamy krem, wyrównujemy. Do miseczki wlewamy ok. 1/2 szklanki rumu, namaczamy biszopty z obu stron i układamy na kremie jeden obok drugiego. Roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietanką robimy

Smaki Na Talerzu
Wieniec bezowy z świątecznymi owocami leśnymi 121

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do

Moja Delicja
ŁABĘDZI PUCH – CIASTO KOKOSOWE Z KRUSZONKĄ 185

To ciasto jest GENIALNE! Moja mama podczas ploteczek w pracy z koleżankami poznała przepis i od razu przygnała z nim do mnie – bo jak wiecie

Ostra na Słodko
Ciasto biszkoptowe z pianką z bitej śmietany i kiwi w galaretce 352

Spód tego ciasta to biszkopt , środkowa warstwa to pianka zrobiona z bitej śmietany wymieszanej z zieloną galaretką. Ciasto zalane jest galaretką, w której zatopione są plastry

Przepisy Kulinarne
Torcik z truskawkami 209

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class

Marta Gotuje
Tort śmietankowy z czekoladą i różami 197

Przepis na lekki tort złożony z trzech warstw puszystego ciasta biszkoptowego przełożonych niezbyt dużą ilością bitej śmietany. Obsypany wiórkami startej czekolady, przyozdobiony różami i złotymi perełkami

Przepisy Kulinarne
Ciasto Rafaello z pysznym kremem 173

Kiedyś piekliśmy to ciasto bardzo często, zupełnie o nim zapomniałam. A szkoda bo jest pyszne. Szybko się je robi i jest bardzo dobre. Zaczynać od upieczenia

Kuchnia Pokoleń
Pierniczki 128

upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut. Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się

Z Kuchni Do Kuchni
Jan Kuroń "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" - recenzja książki 236

słodko" to przepisy Anety Kuroń - żony autora i też znakomitej kucharki, która jest "słodką" stroną tego duetu.  Znajdziemy tu przepisy na podstawowe wypieki - m.in. ciasto kruche, biszkopt, bezę i różne kremy - podstawy, z których możemy korzystać dodając własną inwencję twórczą :) Książka jest wyposażona w dodatkowe materiały multimedialne. Przy pomocy aplikacji TAP2C możemy na smartfonie lub tablecie obejrzeć zdjęcia

Moje Kuchenne Rewelacje
DROŻDŻOWE RACUCHY Z PŁATKAMI AMARANTUSA 165

kończąc nakładanie 4 placka już przewraca się na drugą stronę pierwszego, a po przewróceniu ostatniego można zaczynać ściąganie z patelni i tak w kółko do wykończenia ciasta. Nasze dzisiejsze racuchy posmarowałam sobie kremem czekoladowym i konfiturą wiśniową, popiłam czarną kawką i czego mi więcej trzeba, żeby umilić sobie poniedziałkowy poranek

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE