ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:923/1378)

CIASTO KASZTANOWE Z NUTĄ CYTRYNOWĄ 169

jest przepyszna, świetnie smakuje również w połączeniu z dynią. Słodki krem z kasztanów jest wykorzystywany do przygotowania różnych wypieków i deserów, np. słynnego Mont Blanc. W wersji słodkiej słynnym świątecznym przysmakiem są również „marrons glacés” (dosłownie „mrożone kasztany”) czyli lukrowane kasztany kandyzowane. Dziś proponuję Wam przepis na smaczne ciasto kasztanowe z dodatkiem skórki cytrynowej, jest zupełnie proste w przygotowaniu, możecie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Biały puch bez pieczenia 242

pianka jest tak pyszna, że ciężko zakończyć na jednej porcji...  Do ciasta potrzebne są aż trzy białe czekolady, w Tesco znajdziecie świetną promocję na czekolady! Zajrzyjcie tutaj tortownica o śr. 24cm   Spód:    250g herbatników,  125 g masła lub margaryny,  2 łyżki kremu czekoladowego (np. Nutella). Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać(...)ciastek wraz z kremem czekoladowym. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Masa:  600 ml śmietanki 30%,  300g białej czekolady ,  3 czubate łyżki cukru pudru,  3 łyżki żelatyny,  500 g dowolnych owoców. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, ostudzić. Białą czekoladę wraz ze 100 ml śmietanki rozpuścić na parze, po czym

Z miłości do słodkości
Puszysty sernik z rodzynkami 224

budynie waniliowe szklanka rodzynek Helio polewa czekoladowa Helio płatki migdałów Helio do posypania ciasta skórka z cytryny Puszysty sernik z rodzynkami – przygotowanie (tortownica 26 cm) Żółtka oddzielamy od białek, a następnie żółtka ubijamy z cukrem w misce nad gorącą wodą na gładki krem. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem z żółtek ucieramy z masłem i kolejno dodajemy budyń, proszek do pieczenia(...)piekarnik i zostawiamy go jeszcze w nim przez ok. 10 minut. Polewę czekoladową wkładamy na ok. 5 minut do gorącej wody i czekamy aż się rozpuści. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego! Post Puszysty sernik z rodzynkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Nutella 329

ulubionych ciast w naszej rodzinie. Na świętach, urodzinach, imieninach, ciasto zawsze się pojawia. Jak na razie nikomu  się nie znudziło i nadal wszyscy zajadają je ze smakiem. Ciasto zawsze się udaje i nie wymaga pieczenia. Składniki: - słoik wiśni drylowanych - 3 galaretki wiśniowe - 2 kostki twarogu - pół szklanki cukru pudru - śmietana 36% - 3 śmietanfixy - słoik Nutelli 400g - cukier wanilinowy - opakowanie(...)ubijamy mikserem dodając śmietanfixy i łyżeczkę cukru wanilinowego (można dodać 2 łyżki cukru pudru). Krem wykładamy na nasz spód z masą twarogową.  Galaretki wiśniowe przyrządzamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia. Wiśnie z kompotu odcedzamy na sitku, układamy na ubitej śmietanie. Ciasto wstawiamy do lodówki aby dobrze się schłodziło

Pan i Pani Smith w kuchni
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 311

zrobiłam bardzo prostą a efektowną ozdobę imitującą kulę śnieżną. Składniki ciasto 250 g mąki pszennej 100 g mąki migdałowej firmy Targroch ok. 1 szkl mleka 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 1/4 szkl oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 200 ml śmietany 30 % 1 biała czekolada kule śnieżne 4 łyżeczki(...)rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę i dokładnie mieszamy. Kiedy się

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Rogaliki listkowe 212

Pyszne, niezbyt skomplikowane rogaliki z ciasta przypominającego smakiem i wyglądem ciasto francuskie. Kruche, lekko rozwarstwiające się ciasto listkowe z dodatkiem drożdży nie wymaga wielogodzinnej pracy, robi się je w ciągu kilkunastu minut" tak pisze o nich Dorota z bloga Daktyle w Czekoladzie . Są fajne, mięciutkie tylko polewa cukrowa coś mi nie wyszła... Jest z nimi trochę pracy, zwłaszcza jeśli robi(...)łyżeczka cukru szczypta soli 50 g masła dowolne nadzienie- gęsty dżem, marmolada, krem czekoladowy   Glazura: 1 czubata łyżka cukru pudru 1 łyżka wody Sposób przygotowania: Drożdże pokruszyć do miski, zalać mlekiem, wymieszać do ich rozpuszczenia. Dodać cukier, sól, mleko, jajko i mąkę. Wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na 8 równych części. Z każdej z nich uformować okrągłe bułeczki. Każdą bułeczkę

Na Ciasteczkowych Papierach
Wytrawne babeczki z kremem twarogowym 1349

kuchni, przecież chcemy się przygotować (nie tylko mentalnie :) ), więc każda minuta jest na wagę złota, prawda? Dziś bardzo prosta i bardzo smaczna wytrawna propozycja na babeczki z kremem twarogowym. Przygotowywałam je już kilka razy, zazwyczaj na wieczory panieńskie, ale również pojawiały się na imprezach, zawsze znikały co do ostatniej sztuki.  Składniki: (+/- 16 babeczek) 300 g mąki(...)około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na blacie obsypanym mąką pszenną na około 3 mm. Następnie wycinamy za pomocą szklanki, lub okrągłej foremki kółka, którymi wypełniamy metalowe foremki na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy koło 25 minut. Studzimy na blaszce. W tym czasie przygotowujemy krem Do robota kuchennego wrzucamy zimny twaróg, który mielimy

Słodkie Przyjemności
Tort ciasteczkowy z nutą kokosa i bananów 191

Delikatne ciasto na bazie chrupiących czarno - białych ciasteczek, pachnącego egzotyką mleka kokosowego oraz świeżych bananów to świetna propozycja chłodzącego deseru na upalne dni. Składniki: 3 puszki mleka kokosowego 400g ciastek herbatników black z kremem waniliowym 4 łyżki cukru pudru 6 bananów 1 cytryna Dekoracja: kilka ciastek herbatników black Wykonanie: 1. Mleczko kokosowe umieścić w lodówce na całą(...)minut na wysokich obrotach. 3. Całe herbatniki wrzucić do malaksera i zmiksować do postaci piasku. 4. Banany obrać, pokroić na centymetrowe plasterki i skropić sokiem z cytryny. 5. Składanie ciasta: Na spód tortownicy o średnicy 24 cm wysypać połowę zmiksowanych ciasteczek, ułożyć plasterki bananów i wyłożyć połowę masy kokosowej. Następnie wysypać resztę ciasteczek, ułożyć resztę plasterków bananów i wyłożyć pozostałą

Szalona Kuchnia Eweliny
Torcik makowy 416

Nigdy takiego nie robiłam i przyznam się , że miałam obawy jak mi wyjdzie . Torcik przygotowuje się dość szybko, gdyż maku nie trzeba gotować ani mielić, używa się maku suchego. Krem z białej czekolady bardzo dobrze współgra z ponczem z amaretto. Wymiary tortownicy : średnica 23 cm Czas pieczenia : 45 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: 5 jajek 150 g cukru pudru(...)Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Wierzch wyrównujemy i pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 C Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i po lekkim ostudzeniu łączymy z ubitą na sztywno śmietanką. Amaretto łączymy z 1/2 szkl. przegotowanej i schłodzonej wody. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuz na 3 równe blaty i nasączamy ponczem. Przygotowanym kremem

Słodkości i nie tylko
Drożdżowe kaczuszki z karmelem. 157

jajko szczypta soli morskiej   Skworcu krem karmelowy Dulce de Leche   od Skworcu lukier i rodzynki  na oczy  jajko do posmarowania bułeczek Przygotowanie ; W garnuszku podgrzać mleko wraz z masłem do momentu rozpuszczenia masła. Przestudzić. Do miski przesiać mąkę, dodać suche drożdże, cukier oraz jajko. Wlać przestudzone mleko. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić

Radość kipiąca uśmiechem.
Kruche babeczki z kremem waniliowo-cytrynowym (z serka homogenizowanego) 202

żółtka Krem:   350g serka homogenizowanego (waniliowego) 100g masła 3 łyżki cukru pudru (płaskie) 1 łyżeczka soku z cytryny odrobina startej skórki cytrynowej     Upiec babeczki. Mąkę przesiać na stolnicę i wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek, wbić w niego zimne żółtka i wymieszać. Ciasto szybko(...)zrobić cienkie placuszki i wylepić nimi foremki do babeczek. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 15-20 minut w 200-210 stopniach. (Powinny być rumiane.) Jeszcze ciepłe powyjmować z foremek. Przygotować nadzienie. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę i dokładnie zmiksować z serkiem. Całość połączyć z sokiem oraz skórką cytrynową.  Kremem wypełnić ostudzone babeczki. Udekorować wg uznania

Di gotuje
Biszkoptowe babeczki gniazdka z czekoladowymi jajeczkami 203

lepszy. Składniki (na 12 babeczek): 2 jajka 8 łyżek cukru szczypta soli 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka ekstraktu waniliowego Na krem: 100g miękkiego masła 100g kremowego serka śmietankowego w temperaturze pokojowej płaska łyżka kakao 8 łyżek cukru pudru Do dekoracji: chrupki jajeczka w czekoladzie   Piekarnik nagrzewamy do 180°. Blachę(...)miski. Przesiane mąki dodajemy w 3 partiach do ciasta i miksujemy do połączenia. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-25 minut na złoty kolor. Po upieczeni wykładamy na kratkę do ostygnięcia.   Gdy babeczki ostygną, robimy krem – do miski wkładamy masło i zaczynamy ucierać mikserem na puszysty krem. W czasie miksowania

Smaczna Strona
Ciasteczka z nutellą 226

lodówki), wsypujemy cukier i dokładnie ucieramy. Następnie wbijamy 1 jajko, dodajemy nutellę (lub inny tego typu krem) i chwilę miksujemy. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, składniki wstępnie mieszamy łyżką. Następnie szybko wyrabiamy ręką do połączenia składników.  Z ciasta formuje w dłoniach kulki (najlepiej wielkości orzecha włoskiego). Jeśli zajdzie taka potrzeba dłonie można delikatnie posypać mąką. Kuleczki układamy

Słodkie okruszki
Słodkie przeboje na każdą imprezę 162

jest połączenie się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie już zadowolić prostymi wypiekami. Każdy, kto upiecze malinową chmurkę, znajdzie swój sposób na zdobycie uznania gości

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ule orzechowe i kokosowe 371

kieliszek adwokatu (bądź wódki, spirytusu) 1 żółtko W wersji bezalkoholowej ule można nadziewać gotową masą kajmakową lub kremem czekoladowym. Dodatkowo: Wafle, biszkopciki, bądź małe opłatki.  Przygotowanie: Masa zewnętrzna: Białko lekko rozpić widelcem dodać orzechy (wiórki kokosowe), cukier puder i zagnieść ciasto. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać odrobinę białka, jeśli zbyt kleista dosypać zmielonych orzechów (wiórek kokosowych). (Wiórki kokosowe

My sweet a life

Proponowane wyszukiwania