ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:899/1378)

DROŻDŻÓWKI KAKAOWE Z MALINAMI 163

świeżych drożdży 2 łyżki kakao DEKORACJA: krem czekoladowy maliny 1/2 tabliczki czekolady Świeże drożdże pokruszyć, dodać do nich łyżkę cukru, mąki i mleko. Wymieszać. Odstawić na 15 minut do podwojenia się zaczynu. Mąkę, cukier, sól, jajko, żółtka, kakao wymieszać. Dodać zaczyn drożdżowy i wyrobić. Dolać roztopione i ostudzone masło. Wyrobić do momentu aż ciasto będzie elastyczne i giętkie. Zostawić(...)przykryciem w ciepłym miejscu na 90 minut. Po tym czasie krótko zagnieść ciasto. Podzielić go na 9 części. Uformować na kształt bułeczek i ułożyć kilkucentymetrowej odległości na blasze. Przykryć szmatką i zostawić do wyrośnięcia na 40 minut. Po wyrośnięciu dnem szklanki zrobić wgłębienie. Dodać po łyżeczce kremu czekoladowego i kilka malin. Bułki posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku

Kuchnia w oparach
Babeczki kruche z kremem straciatella 224

pudru 2 surowe żółtka Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Schłodzić 30 minut. Można rozwałkować wyciąć i włożyć do natłuszczonych foremek lub ulepić nieduże kulki  i wygnieść w foremkach. Ja piekę je w temperaturze ok 15-180 stopni. Czas pieczenia....na oko, czyli patrzymy na kolor i sprawdzamy wykałaczką . KREM: 250 ml śmietany kremówki 36 % ( schłodzonej min.dob

Blondynka Gotuje
Babeczki kruche z kremem waniliowym 448

pudru 2 surowe żółtka Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Schłodzić 30 minut. Można rozwałkować wyciąć i włożyć do natłuszczonych foremek lub ulepić nieduże kulki  i wygnieść w foremkach. Ja piekę je w temperaturze ok 15-180 stopni. Czas pieczenia....na oko, czyli patrzymy na kolor i sprawdzamy wykałaczką . KREM: 250 ml śmietany kremówki 36 % ( schłodzonej min.dob

Blondynka Gotuje
Sernik z brzoskwiniami 185

wykończony w najdrobniejszych szczegółach. Oprócz klasycznego wykorzystania, kubek świetnie sprawdzi się jako miseczka np. na zupę krem. Wygląda fenomenalnie na stole Zapraszam Was serdecznie na stronę https://www.tarkaimiarka.pl , znajdziecie tam wiele ciekawych i oryginalnych pomysłów na dodatki do domu. Sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 4,5 łyżki cukru 150 g masła 1,5 szklanki mąki 2 żółtka 1,5 łyżki

PatiGotuje
Owsiane muffiny z malinami i kremem z ricotty 218

pieczenia, ksylitol oraz słonecznik. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Napełniamy ciastem foremki do muffinek. Ja użyłam sylikonowych, nie trzeba ich smarować tłuszczem. Jeśli masz inne foremki koniecznie nasmaruj je masłem. Do każdej foremki włóż po 3 maliny. Muffiny pieczemy około 30 minut. Z pozostałej ricotty robimy krem do muffinek. Dodajemy do serka łyżeczkę miodu oraz sok i startą skórkę

Przysmaki Karolki
Piernik kanadyjski 272

olej, napar z herbaty, mąkę oraz przyprawę z sodą. Delikatnie mieszamy i dzielimy ciasto na 3 części. Przekładamy do blach o wymiarach 25 cm x 35 cm i  pieczemy w 180 C przez około 20 minut. Gdy placki się studzą  możemy przystąpić do przygotowania kremu. Mleko przelewamy do garnuszka i wraz z cukrami doprowadzamy do zagotowania. Wcześniej odlewamy

Zainspirowana w kuchni
Tort owocowy z ananasami 295

Ciasto kokosowe: 20 dag kokosu 15 dag cukru 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi, delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę. Piec 25 min w temp. 180 C. Krem(...)odstawić do wystudzenia. 4. Utrzeć margarynę  i masło stopniowo dodając wystudzony budyń. Krem podzielić na 3 części (część masy odłożyć do posmarowania tortu na końcu). Do jednej części dodać tężejącą galaretkę oraz wiśnie.  Do drugiej części ananasa, a do trzeciej brzoskwinie. Przełożenie:  Ciasto jasne, masa brzoskwiniowa. Ciasto orzechowe, masa wiśniowa. Ciasto kokosowe, masa ananasowa, a na wierzch

Apetyczna babeczka
Waniliowe naleśniki z bananem i kremem czekoladowym 254

mieć grudek. Rozgrzewamy małą patelnię z odrobina oleju. Wylewamy porcję ciasta i smażymy na małym ogniu z obu stron (masa w trakcie smażenia ładnie się zetnie). Uwaga! Nie smażymy zbyt długo ani na zbyt mocnym ogniu – naleśniki mają być miękkie, plastyczne. Każdego naleśnika smarujemy kremem czekoladowym, układamy obranego banana i zwijamy. Następnie kroimy ostrym nożem na mniejsze kawałki. Podajemy

Słodkie okruszki
TORCIK KORZENNY Z KREMEM POMARAŃCZOWYM I BEZĄ 170

DecoMorreno          2 łyżki przyprawy do piernika  Beza:         3 białka          180 gram cukru  Krem pomarańczowy:           3 żółtka          80 gram cukru         100 gram masła(...)uzyskania gładkiej masy. Przesiej do miski mąkę, kakao oraz piernikową przyprawę. Dokładnie wymieszaj szpatułką na jednolite ciasto. Przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz 60 minut lub do suchego patyczka. Wystudź biszkopt.  Przygotowanie kremu rozpocznij od wstawienia małego garnka z niewielką ilością wody.   W metalowej misce wymieszaj żółtka, cukier

Mango Papaja
TIRAMISU – WŁOSKI DESER ( w słoiczku ) – NAJLEPSZE! 424

TIRAMISU – tym właśnie zaczynamy serię fantastycznych deserów w słoiczku! Tiramisu – po włosku znaczy ” PODERWIJ MNIE ” , a ja my ślę , że każdego z

Ostra na Słodko
PROSTE CIASTO CYTRYNOWO-JOGURTOWE 208

wszystko zawarte jest w nazwie... proste... cytrynowe.... z dodatkiem jogurtu i baaardzo smaczne. Bez kremu, dżemu, owoców, zupełnie zwyczajne, takie do popołudniowej herbatki.  Wilgotne - przez dodanie oleju, delikatne od jogurtu i pachnące skórką cytrynową... Składniki: 2 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 łyżka drobno startej skórki z cytryny 3/4 op. jogurtu greckiego (400g(...)oraz otartą skórkę z cytryny i aromat cytrynowy. Dokładnie mieszamy.Przelewamy do nie dużej foremki (tortownicy), gdyż porcja nie jest zbyt duża. Pieczemy w temp.180-185st ok 50 minut, sprawdzając czy ciasto jest upieczone suchym patyczkiem

Walijskie Pichcenie
Francuskie pierożki nadziewane figami i rozmarynem 209

farszu może nieść obawę o smak, ale uspakajam jeśli zachowacie odpowiednie proporcje to wyjdzie wam coś do czego będziecie z chęcią wracać... Zatem zapraszam.  Składniki :  1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie :  300 g świeżych fig (4-5 sztuk) ( u mnie mrożone) lub 450 g suszonych  100 g jasnego cukru trzcinowego #Diamant  100 ml ciemnego rumu(...)małym ogniu mieszając co jakiś czas. Odparowujemy płyn by uzyskać gęstą masę o konsystencji marmolady. Gotowy krem studzimy.  W przypadku suszonych fig zalewamy je uprzednio odrobiną wrzątku i odstawiamy na ok.5 minut pod przykryciem następnie wykonujemy czynności opisane powyżej.  4. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i wykrawamy okręgi o średnicy ok.8 cm. Centralnie nakładamy nadzienie i składamy wpół zlepiając

vaniliowoczekoladowa
Lekka, bezglutenowa tarta biszkoptowa z kremem budyniowym :) 227

Ciasto jest pyszne! Smakowało wszystkim, którzy mieli okazję go spróbować. A dopowiem, że na co dzień zdrowe odżywianie im nie towarzyszy, a słodkości jedzą tylko w wersji pełnej cukru, tłuszczu i białej mąki. Prosty i bezglutenowy biszkopt wyszedł idealny! Krem budyniowy zachwyca , jedynie galaretka stawiała opór, gdyż nie chciała stężeć, dlatego możecie ją pominąć lub użyć jakiejś innej albo spróbujcie

Zdrowie na języku :P
Kakaowe kruche ciasteczka 172

obowiązkowo też musi być :) Dzisiaj proponuję kruche ciasteczka kakaowe w wersji na Halloween, ale równie dobrze można je przygotować używając dowolnej foremki. Ciasteczka są puszyste i bardzo kruche, gdyż ciasto jest ucierane. Podczas wałkowania trzeba wykazać się cierpliwością, ale efekt smakowy wynagrodzi Wam wszystkie trudy. Można je ozdobić lukrem, polewą czekoladową i obsypać orzechami. Przepis ze strony BBC Good Food(...)wanilii lub cukru waniliowego łyżeczka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie) Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy żółtko, mleko i wanilię i miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z kakao i solą, dodajemy do utartych składników i miksujemy do powstania jednolitego ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy godzinę w lodówce. Następnie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru

Smak mojej kuchni
Szarlotka na bogato 172

Szarlotka to jedno z moich ciast najchętniej pieczonych. Można ją piec na przeróżne sposoby i wszystkie według mnie są pyszne. Dzisiaj zapraszam na szarlotkę z kremem bezowym jest pyszna:) Składniki 3 szklanki mąki krupczatki 5 łyżek cukru kostka margaryny cukier waniliowy 5 żółtek 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem bezowy 5 … Czytaj dalej Szarlotka na bogato

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania